Lipsaselle pistesija, halli-SE ja MM-raja, Kortetmaa: Vähän jähmeä juoksu

Tulosrajat ja valintakriteerit alkukauden 2019 arvokisoihin julkaistu

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen jätti Belgradin EM-hallit halli-SE:n, seitsemännen sijan ja Lontoon elokuisten MM-kisojen tulosrajan kera. Mahdollisuuksia oli myös 17 metrin ylitykseen. Se onnistuikin kerran, mutta yliastutulla hypyllä.

– Se neljäs hyppy oli kilpailun pisin. Läksin siinä riskillä hakemaan pitkää hyppyä, mutta se meni rikki. Sen enempää en sitä halua spekuloida, kun se oli yliastuttu, Lipsanen sanoi.

Lipsasen kolmas hyppy kantoi 16,84. Se on halli-SE ja rikkoo MM-tulosrajan neljällä sentillä. Edellinen halli-SE oli 16,76 ja se oli Lipsasen omissa nimissä pohjoismaisesta hallimaaottelusta.

Lipsasen Belgradin sarjassa oli 16,72, 16,74 ja 16,79 kantaneet hypyt. Niissä lankulle jäi varaa, joten Lipsasen taso kilpailussa oli 16,80:n päällä.

– Varsinkin se lämmitti mieltä, että perustaso saatiin nostettua tuonne asti, Lipsanen tunnusti.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten hyppääjä iloitsi, että vielä SM-halleissa kiusana olleita yliastuttuja tuli vain yksi. Myös kisaviritys valmentaja Petri Ruotsalaisen johdolla meni nappiin.

– Nyt oli lämmittelystä lähtien virkeä olo kropassa. Voi sanoa, että oli paras tunne hypätä koko hallikausi huomioiden. Tästä on hyvä jatkaa kesää kohti, Lipsanen totesi.

Portugalin 32-vuotias konkari Nelson Evora ponnisti kilpailun voiton kauden parhaallaan 17,20. Italian Fabrizio Donato ja karsinnassa pitkälle lentänyt Saksan Max Hess olivat toinen ja kolmas 17,13 ja 17,12 kantaneilla hypyillä.

– Kaikkiaan neljä miestä yli 17 metriä. Kävi niin kuin ennustelin. Tilastot eivät kertoneet totuutta, Lipsanen tuumi.

Kortetmaa: Sellainen perusjuoksu

Anniina Kortetmaan hallikausi päättyi Belgradissa EM-hallien 60 metrin välieräjuoksuun. Hän oli erässään viides ajalla 7,41. Hän on tänä talven juossut ennätyksensä ja kotimaisen kärkiajan 7,36. Finaaliin vaadittiin 7,26.

– Vähän ristiriitainen kausi. Ensimmäisessä kilpailussa tuli heti kova tulos. Sen jälkeen on ollut ongelmia takareisien kanssa. Onneksi ne nyt olivat kunnossa ja pääsin kunnolla juoksemaan muita vastaan, Kortetmaa sanoi.

Välieräjuoksuunsa Kortetmaa ei saanut aivan sellaista lentoa kuin toivoi.

– Vähän jähmeä juoksu. Tuntui tosi jäykältä, kun laitoin telineet ja kokeilin, mutta kilpailujuoksu ei ollut niin huono. Sellainen perusjuoksu, Kortetmaa sanoi.

Nousu kotimaan tilastoykköseksi ja EM-hallijoukkueeseen oli Jukka Vähänkankaan valmentamalle Kannuksen Uran juoksijalle arvokasta kokemusta.

– Ensimmäiset aikuisten arvokisat minulle. Nuorten arvokisoissakaan en ole ollut kuin kerran aikaisemmin, Kortetmaa muistutti.

– Kesällä 100 metriä on varmaan päämatka ja 22-vuotiaiden EM-kisat ykköstavoite. Juoksen myös 200 metriä, mutta sillä matkalla on vähän kisoja alkukesästä ja se matka vaatisi paljon kisoja alle, Kortetmaa sanoi.