Lipsanen räväytti avauskilpailussaan 16,84 (video): "Juoksu kulki hyvin"

Lipsanen räväytti  avauskilpailussaan 16

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen avasi kilpailukauden loikkimalla 16,84 Ranskan Marseillessa. Tulos syntyi heti Lipsasen ensimmäisellä hypyllä ja siinä oli myötätuulta 1,8 metriä sekunnissa. Lipsanen sijoittui kilpailussa kolmanneksi ja rikkoi EM-tulosrajan. 

Kilpailun voitti Ranskan Jean-Marc Pontvianne tuloksella 16,95. Burkina Fason 16,93 loikkinut Hugues-Fabrice Zango oli toinen.

– Kilpailussa oli paljon positiivista. Erityisesti se, että juoksu kulki hyvin. Oma hyppääminen perustuu hyvin pitkälle siihen, Lipsanen kertaili.

Ensimmäisen hypyn jälkeen Lipsanen astui neljä yli ja ponnisti kuudennella 16,40. Yliastutuista varsinkin viides oli pitkä.

– Kun ensimmäinen hyppy onnistui ja hyppy oli hyvällä mallilla,  läksin hakemaan tulosta vähän riskillä. Ei mitään varmistelua, annoin palaa. Juoksu kulki nyt niin hyvin, että se meinasi sitten tuoda hypyt vähän yli, Lipsanen kertoi.

Tyytyväisenä kilpailua seurasi myös valmentaja Petri Ruotsalainen.

– Simon tekemisessä oli hyvä meininki. Juoksu kulki ja noissa yliastutuissakin oli monissa kaksi hyvää loikkaa, mutta kolmas ei sitten ollut ihan samaa luokkaa, Ruotsalainen sanoi.

Lipsanen kilpailee seuraavan kerran juhannuksena Kuortaneella.

Marseille, Ranska:

Kv. kilpailu:

Miehet, kolmiloikka: 1) Jean-Marc Pontvianne Ranska 16,95, 2) Hugues-Fabrice Zango Burkina Faco 16,93, 3) Simo Lipsanen 16,84 (kkk).

tuloksia¨