Lipsanen kaipasi terävyyttä

Lipsanen kaipasi terävyyttä

Simo Lipsanen hyppäsi kolmiloikan karsinnassa tasaisen sarjan, mutta MM-loppukilpailupaikkaan se ei riittänyt. Lipsasen parhaaksi jäi ensimmäisen kierroksen 16,54, joka riitti 17:nteen sijaan. Toinen hyppy kantoi 16,48 ja kolmas 16,41.

Karsintaraja oli 17 metriä, jonka ylitti kolme hyppääjää. Karsinnan kärkimiehet olivat yhdysvaltalaiset Chris Benard (17,20) ja Christian Taylor (17,15). Loppukilpailuun edettiin tuloksella 16,66.

Lipsasen ensimmäinen ja kolmas hyppyä jäivät 11 senttiä lankusta. Vaikka loppukilpailupaikka ei jäänyt MM-debytantilta kauas, hänelle jäi suoritukseensa harmiteltavaa.

– Pientä terävyyttä puuttui juoksusta. En saanut lankulle ihan sellaista painetta, että olisin saanut hypyssä vauhdin säilymään loppuun asti. Kauden pääkilpailu meni nappiin, ja oli tiedossa, että huippukunto ei saata säilyä ihan tänne asti. Tuntui siltä, että kun ei ollut terävyyttä, en saanut vauhtia jatkumaan. Kropassa ei ollut oikein terävä fiilis, Lipsanen sanoi.

Olosuhteet ja rata olivat Lappeenrannan Urheilu-Miesten kolmiloikkaajan mieleen. Lipsanen ei hätkähtänyt myöskään Lontoon stadionin valtavaa yleisömäärää.

– Ei hämmentänyt, vaan antoi lisää virtaa. Kiva oli myös päästä ensi kertaa kilpailemaan maailman huippujen kanssa.

Lipsanen, 21, on ottanut tälle kaudelle ison kehitysloikan, sillä karsinnan kaikki kolme hyppyä olisivat olleet hänen viime kesän parhaita hyppyjään. 22-vuotiaiden EM-hopeaa ja SE:n 17,14 tuonut kesä on ollut menestys monin tavoin.

– Kokonaisuutena kausi oli hyvä. Jos tätä peilaa viime kesään, ei silloin vielä olisi uskonut, että täällä ollaan, Lipsanen sanoi.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kausi jatkuu Eliittikisoissa Lappeenrannassa ja syyskuun alussa Tukholmassa Ruotsi-ottelussa.