Lipsanen jahtaa ennätystä pituushypyssä, Piesanen ja Kuivisto mestareiksi, Kinnunen ennätysvauhdissa

Lipsanen jahtaa ennätystä pituushypyssä

Simo Lipsanen loikki neljännen perättäisen kolmiloikan hallimestaruuden Kuopion SM-halleissa, mutta ei aivan siten kuten oli suunnitellut. Lipsanen voittotulokseksi jäi viimeisellä hypätty 16,19, mutta muut mitatut hypyt jäivät alle 16 metrin.

– Loikat eivät olleet teknisesti sitä mitä tulin hakemaan, Lipsanen sanoi.

Samaa mieltä oli valmentaja Petri Ruotsalaınen.

– Simo tuli toiseen loikkaa jarru päällä, eli tekemistä riittää vielä ennen EM-halleja, Ruotsalainen totesi.

Lipsanen loikki hiljattain Lievenissä halli-SE:n 16,98. Kuopion SM-halleissa ei ollut tarjolla oman tasoista vastusta, joka luonnollisesti vaikutti hyppäämiseen.

– Vähän oli väkisin yrittämistä, mutta mestaruus on aina mestaruus, Lipsanen kertaili.

Lipsasen urakka jatkuu Kuopiossa sunnuntaina pituushypyssä. Tuossa kilpailussa ei hän ole suosikki, kun mukana ovat tällä kaudella 794 ja 775 ponnistaneet Henri Väyrynen ja Kristian Pulli. Lipsasen ennätys on hallissa hypätty 776.

– Oma ennätys on hyvä tavoite pituushyppyyn, Lipsanen sanoi.

Arttu Tyysjärvi venytti kolmiloikkakilpailussa viimeisellään 15,41 ja sinetöi Lappeenrannan Urheilu-Miesten loikkaajille SM-halleista kaksoisvoiton.

– Aaro Davidila sytytti sopivasti ja sain viimeisellä hyvän hypyn, Tyysjärvi sanoi.

Lapin Lukkoa edustava Davidila oli kolmas ponkaistuaan viimeisellään ennätyksensä 15,41. Aiemmin Davidilan uran pisin oli ulkoradoilla ponkaistu 15,14.

Piesanen: ”Ennätys hitaalla alulla lupaa hyvää”

Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesanen voitti 1500 metriä ennätyksellään 3.53,29. Se on paremmin kuin Piesanen koskaan juossut hallissa tai ulkoradoilla. Aiempi pitkien halliratojen ennätys oli tänä talvena Tampereella juostu 3.55,24.

Piesanen otti juoksussa hitaahkon alun jälkeen vauhdinpitäjän rooliin. Joensuun Katajan Samu Mikkonen nousi loppusuoralla taistelemaan voitosta, mutta jäi toiseksi ajalla 3.53,69

– Oma ennätys hitaalla alulla lupaa hyvää pidemmille matkoille. En odottanut, että Samu sieltä tulisi, painoin vain menemään. Pitkien matkojen miehelle se lopun rytminvaihdos on vähän vaikeampi, Piesanen myhäili.

– Jaakon irtiotto vähän yllätti, en kerennyt mukaan ja eroa tuli liikaa. Oma juoksu tuntuu kuitenkin paremmalta kuin kertaakaan 1,5 vuoteen, Mikkonen komppasi.

HKV:n Panu Jantunen otti SM-pronssin ajalla 3.56,51.

Naisten 1500 metrillä Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto karkasi heti omille teilleen ja voitti ajalla 4.19,39. IK Falkenin Nathalie Blomqvist yritti pysyä mukana, mutta voimat eivät riittänyt Kuiviston vauhtiin. Hän oli maalissa kolmas pitkien halliratojen ennätyksellään 4.23,50. 

– Tavoitteena on kaksi kovaa juoksua näistä kisoista. Nyt juoksu tuntui hyvältä, mutta odotin parempaa aikaa, totesi Kuivisto, joka juoksee sunnuntaina 800 metriä.

Toiseksi Kuopiossa kiri Pyhtään Yrityksen Kaisa Tyni niinikään pitkien halliratojen ennätyksellään 4.20,54.

– Jäin siinä vähän yksin, kun en pysynyt Saran vauhdissa ja sitten Kaisa tuli ohi, mutta hyvä juoksu, erinomaista hallikautta juokseva Blomqvist sanoi.

– Ennätys tuli vaikka en ole sillä tapaa panostanut tähän, Tyni riemuitsi.

 


1xa_8214.jpg

Kuvassa olevat Espoon Tapioiden Hele Haapaniemi ja Enni Nurmi kävelivät kaksoisvoiton naisten 3000 metrillä

,

Kinnunen ennätysvauhdissa, Haapaniemi naisten nopein

Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen kohensi 5000 metrin ratakävelyn ennätystään lukemiin 19.37,74. Mestaruus irtosi soolokävelynä, kun Aku Partanen jätti kilpailun reisikrampin takia väliin. Toiseksi kilpailussa sijoittui Espoon Tapioiden Jaakko Määttänen ajalla 22.14,67.

– Tavoite oli parantaa parin viikon takaista ennätystä ja kävellä sellaisia 3.55:n kilometrejä ja aika lailla siihen se meni, Kinnunen sanoi.

– Aku olisi tietysti ollut siinä etupuolella kirittämässä ja mennyt varmaan kovempaa, mutta ihan hyvä aika yksin käveltynä, Kinnunen sanoi.

Espoon Tapioiden Hele Haapaniemi kävi naisten 3000 metrillä mestaruuden Jarkko Kinnusen tyyliin, täysin ilman vastusta. Hän vei voiton ajalla 13.13,47, joka jäi hieman tavoitteena olleesta omasta halliennätyksestä 13.10,9.

– Nyt ei oikein irronnut, olisin halunnut kävellä lähellä 13 minuuttia tai alle. Kunnon puolesta se olisi ollut mahdollista, mutta nyt ei irronnut, Haapaniemi sanoi.

Haapaniemen seurakaveri Enni Nurmi oli toinen ajalla 13.22,48.

– Se oli minulta tosi hyvä kävely aika vähällä harjoittelulla, Nurmi.

Kisojen videostreemi löytyy täältä:

https://katapultmedia.kurssi.tv/lives/sport-live/

Tulokset:

Live-tulokset 

Aikataulu

SM-hallien kotisivut