Lipsanen ja Kruger hakaurheilijoiksi

Lipsanen ja Kruger hakaurheilijoiksi

Simo Lipsanen pokkasi Seinäjoen Kalevan kisoista kolmiloikan mestaruuden ohella Hakamiesmerkin. Kolmiloikan SE-miehestä tuli Suomen Urheiluliiton hakaurheilija numero 332.

Seinäjoella varmistui myös, että Frantz Kruger on hakaurheilija numero 333. Kruger varmisti tittelin kiekonheiton Suomen mestaruudella. Hakamiesmerkin hän saa myöhemmin.

– On hieno kunnianosoitus päästä mukaan tällaisten urheilijoiden ryhmään. Myös Respect-tilaisuus, jossa merkin sain, oli hieno. Paikalla oli paljon kokeneita entisiä yleisurheilijoita, Lipsanen sanoi.

Hakaurheilijajärjestelmä syntyi Suomen Urheiluliitossa 1960-luvun alussa. Siinä urheilija saa hakamiespisteitä kilpailumenestyksestä, kuten yleisen sarjan Suomen mestaruudesta, maaotteluista sekä EM, MM- ja olympiakisoista.

Hakamieheksi pääsee, kun koossa on vähintään 20 pistettä. Hakamiestitteliin ei liity rahallista korvausta. Vain kunniamerkki ja ikuinen vapaalippu Suomen Urheiluliiton järjestämiin tilaisuuksiin.

Lipsasella on koossa 23 pistettä Seinäjoen Kalevan kisojen jälkeen. Hakaurheilijaksi nousun hän varmisti jo Vaasassa EM-joukkuekilpailun kolmiloikkakisan voitolla.

Kruger teki historiaa nousemalla hakamieheksi 42-vuotiaana. Hän on kaikkien aikojen iäkkäin hakamieheksi kivunnut urheilija. Krugerilla on Suomen kansalaisuuden ajalta kerättynä 20 pistettä. Aiemmin urallaan hän edusti Etelä-Afrikkaa.