Lipsanen: Hyppääminen ei ollut helppoa, sitä joutui vähän puskemaan

Lipsanen: Hyppääminen ei ollut helppoa

Simo Lipsaselle Glasgow´n EM-hallien kolmiloikkakarsinta oli pettymys. Edellisten kisojen pistesija vaihtui karsiutumiseen loppukilpailusta. 

Lipsanen hyppäsi 16,43 ja oli ensimmäinen karsiutuja. Finaaliin vei viisi senttiä parempi tulos. Tilastokärkenä kilpailuun lähteneen Lipsasen ensimmäinen kantoi 16,30, toinen 16,43 ja viimeinen oli yliastuttu.

– Ensimmäinen hyppy lähti lankun takaa. Siinä askel olisi voinut osua paremmin. Toiseen ja kolmanteen yritin lisätä tehoa, mutta nyt ei vaan ollut paras vire ja kolmas painui yli. En edes tiedä, paljonko se meni yli, Lipsanen totesi.

Lipsasen mukaan hyppäämisessä ei Glasgow´ssa ollut samaa lentoa kuin talven Keski-Euroopan kisoissa Val-de-Reuilissa ja Lievenissä, joissa hän loikki 16,78 ja halli-SE:n 16,98.

– Nyt hyppääminen ei ollut helppoa, sitä joutui vähän puskemaan, Lipsanen harmitteli.

Vaikka EM-hallireissun päättyminen karsintaan oli karvas pettymys, kesää ajatellen hallikausi antoi kuitenkin lupauksia.

– Jos hallikautta kokonaisuutena ajattelee, siinä oli paljon hyvää. Tässä kilpailussa tavoitteet olivat tietysti korkeammat, Lipsanen sanoi.

Kahdeksasta loppukilpailuun edenneestä urheilijasta neljä ylitti karsintarajan 16,70. Karsinnan voitti Portugalin konkari Nelson Evora kauden parhaallaan 16,89 ennen Saksan Max Hessiä, joka loikki niinikään talven parhaansa 16,81.


junnila_ella.jpg

,

Junnila: Oli sellainen tunne, että 189 olisi voinut mennä, Kähärä: Ihan hyvä tulos

Naisten korkeuden karsinnassa sekä Jessica Kähärä että Ella Junnila ylittivät 185, mutta karsiutuivat loppukilpailusta. Junnilalla oli takkuinen alku, sillä hän ylitti 175 kolmannellaan. Sen jälkeen 181 ylittyi ensimmäisellä ja 185 jälleen kolmannella.

– Sitä on vähän ollut, mutta sen jälkeen lähti ihan hyvin. Oli sellainen fiilis, että 189 on otettavissa. Se jäi ihan pienistä jutuista kiinni, Junnila sanoi.

Korkeudesta 189 Junnilan yrityksistä ensimmäinen ja toinen olivat parhaat, mutta eivät tuottaneet toivottua tulosta.

– Ekassa ponnistus tuli vähän lähelle, eli vauhtia oli liikaa, mutta se nousi kuitenkin hyvin. Toisessa olisi pitänyt vaan painaa menemään. Ihan tyytyväinen ei voi olla, koska oli sellainen tunne, että 189 olisi voinut mennä, Junnila mietiskeli.

Aikuisten arvokisojen ensikertalainen Kähärä ylitti 175 toisellaan, 181 ensimmäisellään ja 185 kolmannellaan.

– Ihan hyvä tulos, en juuri parempaa odottanut. 189:n yritykset nousivat hyvin. 185:n yritykset olivat kaikki hyviä hyppyjä, niissä oli vain jotain pientä virhettä, Kähärä sanoi.

Kähärä, 17, nautti Glasgow’ssa saamastaan kokemuksesta:

– Olihan se ihan kiva hypätä maailman parhaiden kanssa. Varmaan siitä jäi oppia, mikkeliläinen tuumi.

 

,


kahara_jessica.jpg

,

Haratyk ja Johnson-Thompson mestareiksi

Perjantain finaaleissa Puolan Michael Haratyk työnsi kuulan finaalissa halliennätyksensä 21,65 ja kukisti toiseksi sijoittuneen moninkertaisen arvokisavoittajan, Saksan David Storlin 11 sentillä. 

Haratyk vei mestaruuden viime kesän EM-kisoissa ja kohensi ulkoratojen ennätyksensä lukemiin 22,08. Glasgow´ssa hän työnsi parhaansa heti avauskierroksella ja johti siten kisaa koko ajan. Tshekki Tomas Stanek oli kolmas tuloksella 21,25.

Naisten viisiottelussa britti Katarina Johnson-Thompson vei mestaruuden kauden kärkituloksella 4983. Hän juoksi 60 metrin aidat 8,27, ylitti korkeushypyssä 196, työnsi kuulaa 13,15, hyppäsi pituutta 653 ja juoksi 800 metriä 2.09,13.

Johnson-Thompsonille mestaruus oli jatkoa viime talvena MM-hallien mestaruudelle. Brittien kaksoisvoiton sinetöi 252 pistettä mestarille jäänyt Niamh Emerson. Hän kokosi ennätyspisteensä 4731 tulossarjalla 8,54, 187, 13,93, 629 ja 2.12,56.

Ranskan Solene Ndama oli kolmas maansa ennätystä sivuavalla tuloksella 4723 pistettä.

livetulokset