Lipsanen finaaliin: Tuolta radalta kimmahtaa, kun kontakti osuu, Sandblom karsiutui

Tulosrajat ja valintakriteerit alkukauden 2019 arvokisoihin julkaistu

Simo Lipsaselle riitti Belgradin EM-hallien kolmoiloikkakarsinnassa yksi hyppy. Se kantoi 16,69, eli yhdeksän senttiä yli karsintarajan ja loi hyppääjään itseluottamusta sunnuntaiseen loppukilpailuun. Kimmoisa rata ei tuottanut ongelmia.

– Hereillä tuolla radalla pitää olla. Kontakteissa pitää olla aktiivinen, mutta siitä kimmahtaa hyvin, kun kontakti osuu kohdalleen, Lipsanen analysoi.

Lipsanen ainoa karsintahyppy näytti siltä, että kaikki toimi.

– Viimeinen loikka lähti vähän kiertymään, mutta sain silti tehtyä alastulon hyvin. Muuten hyvä hyppy, Lipsanen sanoo.

Karsinta kertoi, että loppukilpailusta on tulossa selvästi tasokkaampi kuin mitä talven tilastotulokset povaavat. Saksan Max Hess voitti karsinnan maailman kärkituloksella 17,52 ja Lıpsanen sijoittui yhdeksänneksi. 

Lipsanen ei karsintatuloksia murehdi. Hänellä on finaaliin oma tavoite.

– Omaa ennätystä lähden finaalissa hyppäämään. Siihen kun pystyisi, se olisi hyvin, tänä talvella halli-SE:n 16,76 loikkinut Lipsanen sanoo.

Sandblomin 186 ei riittänyt finaaliin

Naisten korkeushypyn karsinnassa Linda Sandblom ylitti 186, mutta seuraava korkeus 190 jäi ylittymättä. Se olisi vienyt loppukilpailuun. Karsinnassa 190 ylitti tasan kahdeksan hyppääjää. Sandblom sijoittui jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Sandblomin kolmesta yrityksestä korkeudesta 190 kolmas oli erittäin lähellä mennä yli. Toinen yrityskin oli hyvä.

– Sain siinä ne viimeiset askeleet tulemaan paremmin loppuun asti, Sandblom muisteli viimeistä yritystä.

Yhdeksäs sija on parasta mitä Sandblom on urallaan EM- tai MM-tason kisoista saavuttanut. EM-finaalista putoaminen korpesi kuitenkin lujasti.

– Hyvillä mielin tästä kuitenkin treenejä lähtee jatkamaan. Oli tämä uran paras hallikausi, aiemmin talvella halli-SE:n 191 ylittänyt Sandblom sanoi.

 

 


Linda Sandblom