Linnalla hyvä EM-kisakenraali Kaustisella

Linnalla hyvä EM-kisakenraali Kaustisella

Inga Linna löysi kahdelle viimeiselle kierrokselle hyvän heittovireen Kaustisen moukarikarnevaaleilla. Hän voitti naisten kilpailun heitettyään viimeistä edellisellä kierroksella 67,19. Linnan viimeinenkin kantoi 67,06.

– Hyvä kenraali se oli EM-kisoihin. Minulle jäi ihan luottavainen olo, Linna sanoi. Hän on tällä kaudella heittänyt parhaimmillaan 67,40 .

Amsterdamin EM-kisoissa Linna painaa kaasun pohjaan heti ensimmäisestä karsintaheitosta lähtien. Kaustisella heittointoa jäähdytti ensimmäisen kierroksen aikana tullut rapsakka sadekuuro. Sen päätyttyä rinki saatiin kuitenkin nopeasti kuivaksi.

– Oli pieniä käynnistymisvaikeuksia. Ajattelin, että ensimmäisellä kierroksella pitää saada tulos ja sitten voi alkaa heittää tosissaan. Kun sitten aloin heittää oikein täysillä, siitä tuli vähän kankeaa kiskomista, Linna sanoi.

Vasta kahdelle viimeiselle kierrokselle Riihimäen Kiskoa edustava heittäjä löysi rentouden ja tekniikka alkoi toimia.

– Noissa kahdessa viimeisessä heitossa tuntui hyvältä. Olisipa kilpailussa ollut vielä vähän lisää heittoja. EM-kisoissa ei ole mitään hävittävää. Siellä yritetään täysillä heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien, Linna sanoi.

Toiseksi kilpailussa heitti Viron Anna Maria Orel. Hän häivisi voiton sentillä. Hänen paras heittonsa kantoi 67,18. Viron Kati Ojaloo oli toinen heitettyään 63,87 ja Karhulan Katajaisten Krista Tervo neljäs 62,95 kantaneelle heitolla.

Tuloksia