Lindhin valmentaja avaa keskimatkojen saloja Pajulahdessa

Lindhin valmentaja avaa keskimatkojen saloja Pajulahdessa

Kuinka keskimatkojen juoksijoita valmennetaan Ruotsissa? Maan kestävyysjuoksujen lajipäällikkö ja Göteborgin keski- ja pitkien matkojen harjoituskeskuksen valmentaja Johan Wettergren luennoi aiheesta Liikuntakeskus Pajulahden kestävyysseminaarissa 24.-26. marraskuuta.

Wettergren on EM-mitalistien Lovisa Lindhin ja Charlotta Fougbergin valmentaja. Lindh juoksi viime kesänä Ruotsin ennätykset 800 ja 1000 metrillä (1.58,77/2.35,15), mutta joutui jättämään MM-kisat jalkavaivan takia väliin.

Toissa kesän EM-kisojen 800 metrillä Lindh oli kolmas. Fougberg on kolmen vuoden takaisten EM-kisojen 3000 metrin esteiden hopeamitalisti.

Keskimatkojen harjoittelusta seminaarissa kertovat myös bosnialainen 800 metrin MM-mitalisti Amel Tuka ja hänen kokenut italialainen valmentajansa Gianni Ghidini.

Tuka oli kolmas Pekingin MM-kilpailuissa kaksi vuotta sitten ajalla 1.46,30. Hänen ennätyksensä on 1.42,51. Moni suomalainen muistaa hänet myös pronssimitalistina Tampereen 22-vuotiaiden EM-kisoista vuodelta 2013.

Ghidini aloitti valmentajauransa 1970-luvulla maratoonareiden kanssa, mutta keskittyi sittemmin keskimatkoille. Hän on valmentanut 800 metrin juoksijoista 1.42-tasolle Tukan lisäksi Yusuf Saad Kamelin, Wilfred Bungein ja William Yiampoyn.

Drake ja Ojala puhuvat kävelyn harjoittelusta

Kilpakävelyn harjoitteluun seminaarissa pureutuvat britti Andi Drake sekä valmentaja Jani Lehtisen ja Kilpa-ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen asiantuntija Esa Hynysen kanssa harjoittelustaan puhuva Aleksi Ojala.

Drake on liikuntatieteiden tohtori ja työskentelee Leedsin Beckett yliopistossa. Valmennusryhmissä hänellä on väkeä nuorista olympiaurheilijoihin. Seminaarissa hän kertoo kilpakävelystä ja eritasoisten urheilijoiden harjoittelusta brittisysteemissä.

Seminaarissa puhuvat myös Olympiakomitean vastuulääkäri Maarit Valtonen, Kihun liikuntafysiologian asiantuntija Ari Nummela ja Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kestävyyslajien lajivastaava Olli-Pekka Kärkkäinen.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Euroopan yleisurheiluliitto, Suomen Urheiluliitto, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus sekä Liikuntakeskus Pajulahti.

Seminaariohjelma:

Perjantai 24.11.

klo 17.30 Seminaarin avaus

Klo 17.45-21.00 Luentoja

Lauantai 25.11.

Klo 8.30-19.30 Luentoja ja käytännön demonstraatioita

Klo 21.00- Banketti

Sunnuntai 26.11.

Klo 9.00-13.00 Luentoja ja käytännön demonstraatioita

Lisätietoja, ilmoittautumiset