Liki kaikki kestävyysjuoksun kärkinimet mukana Joensuun SM-maastoissa

Maastojuoksun SM-kilpailut keräävät Laulurinteen puistoalueelle Joensuuhun lähes koko kestävyysjuoksun kotimaisen kärkikaartin. Mukana on noin viisisataa juoksijaa. Miesten ja naisten ohjelmassa ovat 4 ja 10 kilometrin matkat.

– Miesten 4 kilometrillä Topi Raitasen haastajien kaarti riippuu siitä, miten kukin kilpailumatkansa valitsee. Moni on ilmoittautunut sekä 4 että 10 kilometrille, sanoo Suomen Urheiluliiton kestävyysjuoksun lajivalmentaja Rami Virlander.

– Juoksun kärkinimiä ovat ainakin mestaruutta puolustava Hannu Granberg, viime vuoden 22-vuotiaiden mestari Konsta Hämäläinen, äsken 10000 metrin ennätyksensä juossut Eero Saleva ja puolimaratonin SM-kilpailun kärkikaksikko Jarkko Järvenpää ja Antti Ihamäki, jos 4 kilometrille osallistuvat.

Miesten 10 kilometrillä kärkinimiä lienevät Ihamäki, Saleva ja Järvenpää.

– Ihamäki on aina vahva maastossa. Järvenpää näytti vauhtinsa puolimaratonin SM-kilpailussa. 10 kilometrin kärkinimiin nostaisin myös Jaakko Piesasen ja maratonmiehet Aki Nummelan, Björn Sandlerin ja Jaakko Niemisen, Virlander sanoo.

 

Nathalie Blomqvist haastaa Kristiina Mäen ja muut kärkinimet

Naisten 4 kilometrillä Nathalie Blomqvist lähtee haastamaan Kristiina Mäkeä, joka jatkaa kilpauraansa äitiysloman jälkeen.

– Annemari Kiekara, Johanna Peiponen ja Nina Chydenius lienevät kisan kärkijoukossa, jos osallistuvat 4 kilometrille. 10 kilometrillä he ovat suosikkeja ja heidän lisäkseen tuon matkan kärkinimiä myös Laura Manninen ja Klaara Leponiemi, arvioi Virlander.

– Hyvää vauhtia odotan myös vuorijuoksuun keskittyvältä Susanna Saapungilta ja maastohiihtoon enemmän keskittyneeltä Oona Kettuselta.

Helander, Katajalaakso, Haaapanen ja Mononen nuorten suosikkeja

22-vuotiaiden miesten 4 kilometrillä luvassa lienee tasokas kaksinkamppailu nuorten estejuoksijoiden Eemil Helanderin ja Wilho Hautalan kesken – ellei Hautala juokse miesten kilpailussa. Kärkinimiin lukeutuu myös isäntäseuran Joensuun Katajan Mika Kotiranta.

– 22-vuotiaiden naisten kärkikaartiin voisi nostaa ainakin Emma Katajalaakson, joka oli hallikaudella hyvässä nousukunnossa. Menestyjäehdokkaita ovat myös Sara-Elise Ruokonen ja maileripuolelta Heini Ikonen, Reetta Joronen ja Siiri Rainio, arvelee Virlander.

19-vuotiaiden miesten 6 kilometrin suosikki on 10 kilometrin maantiejuoksun mestaruuden voittanut Tuure Haapanen.

  Haastajiksi nostaisin Rasmus Krogellin ja Oskari Kangasniemen sekä Lahden Ahkeran kovan joukkueen Matias Monosen johdolla. Hyviä ovat myös IF VOMin kahden lajin miehet Leonard Marken ja Aleksander Ståhlberg, sanoo Virlander.

– 19-vuotiaiden naisten 4 kilometriä on tasokas kilpailu, jonka suosikki on Ilona Mononen. Haastajina ovat Moona Korkealaakso, Pinja Kotinurmi, Janette Vänttinen, Venla Saari ja Lotta-Maria Maine.

Maastojuoksun SM-kilpailut Ylen kanavilla:

Sunnuntaina 9.5.

klo 10.40 Yle Areena

klo 16.00 TV2

SM-kotisivut

https://katajayu.fi/sm-maastot/

SM-kisojen osanoton varmistaneet

https://live.tuloslista.com/8980

SM-kisojen tulokset:

http://resultservice.fi/tulos/sivusto/2021/sm_maasto/