Liittovaltuusto: Ahonen, Oila, Wallin ja Koskela SUL:n hallitukseen, Itani: Reaalitilanne on hyvä

Reaalitilanne on hyvä ja ennen kaikkea näkymä tulevaisuuteen on parantunut, Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Sami Itani linjasi liiton talousnäkymää liittovaltuuston kokouksessa Helsingissä lauantaina.

– Nykyiset kumppanit jatkavat ja ovat kasvattaneet yhteistyötään, ja myynti on parempi. Tavoite on toki saada vielä lisää pääyhteistyökumppaneita, Itani totesi.

– Uskon, että pääsemme tänä vuonna liiton taloudessa plussalle ja aloitamme ensi vuonna investoinnit, Itani viittasi lisätukeen huippu-urheilulle.

Itanin mukaan askelia oikeaan suuntaan on otettu myös huippu-urheilutoiminnassa ja yhteistyössä yleisurheilutoimijoiden kesken

– Valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkolan tiimin yhteistyö urheilijoiden kanssa on edennyt oikeaan suuntaan. Luottamus on alkanut rakentua. Yhteistyötä on tiivistetty Olympiakomitean suuntaan, ja sitä täytyy lisätä myös julkisen sektorin suuntaan, Itani sanoi.

– Huippu-urheilussa on tapahtunut paljon toiminnallisesti ja henkisesti, mutta

MM-kisoista ei tullut mitalia, pudottiin Superliigasta ja hävittiin Ruotsi-ottelu. Sellaiseen ei pidä tyytyä ensi vuonna.

Liittovaltuusto hyväksyi kokouksessaan SUL:n 2020 toimintasuunnitelman ja talousarvion, joka on

165 851 euroa ylijäämäinen Ruotsi-ottelun ja kasvaneiden yhteistyösopimusten ansiosta. Budjetti sisältää 262 000 euron lisäpanostuksen huippu-urheiluun kuluvaan vuoteen verrattuna.

SUL:n hallitukseen valittiin Antti Pihlakoski IAAF:n hallituksena jäsenenä sekä Kirsi-Marja Koskela, Kimmo Oila ja Jens Wallin. Valituksi tuli myös Aila Ahonen, joka ei ollut kokouksessa paikalla.

Koskela uutena hallitukseen

SUL:n hallitukseen liittovaltuusto valitsi erovuoroisista jäsenistä ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti Aila Ahosen, Kimmo Oilan ja Jens Wallinin. Uutena jäsenenä hallitukseen nousi niinikään ehdotuksen mukaisesti Kirsi-Marja Koskela Hämeenlinnasta.

Hallituksen jäsenet valittiin äänestyksen jälkeen. Äänestyksessä Ahonen sai 35, Koskela 25 ja Oila ja Wallin molemmat 21 ääntä.

Erikseen hallitukseen valittiin Antti Pihlakoski Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen jäsenenä. SUL:n hallituksessa jatkavat Rami Urho, Riikka Pakarinen, Pekka Lundmark ja Kalle Husso.

Valtuusto muisti kokouksessaan Lasse Virén -mitalilla Maarit Ovaskaa, jolle tuli kolmas kaksivuotiskausi täyteen SUL:n hallituksessa, joten hän ei sääntöjen mukaan voinut enää asettua ehdolle.

Liittovaltuusto hyväksyi liiton uudet toimintasäännöt, jotka astuvat voimaan vuoden 2020 alusta.

 

SUL:n liittovaltuusto kokoustaa Helsingissä.