Liipola: ”Sellaista voimalla runttaamista”, Bäck: ”Ei tapahtunut mitään”, Pulli: ”Lähentäjä vaivasi koko kilpailun”

Liipola: ”Sellaista voimalla runttaamista”

Henri Liipolalle uran ensimmäinen moukarinheiton arvokilpailukarsinta ei tuonut finaalipaikkaa. Someron Esan mies heitti parhaallaan 71,34. Se syntyi toisella kierroksella, avausheitto kantoi 70,86 ja viimeinen 68,75. Hän oli karsinnan 20:s.

–  Se oli sellaista voimalla runttaamista, ei rentoa ja nopeaa kuin sen pitäisi olla. Välillä vaan usko menee siihen, että kun heittää rennosti, menee pitkälle, Liipola sanoi heitoistaan.

Paras heitoista syntyi juuri voimalla runttaamalla, viimeiseen heittoon hän kokeili vähän erilaista lähestymistapaa, muttei saanut toivomaansa tulosta.

– Harmittaa eniten se, että seuraavaan kertaan on niin pitkä aika. Ainoa positiivinen asia on, että voitin naapurit, Liipola sanoi.

Ruotsin Anders Eriksson jäi samassa karsintaryhmässä tulokseen 69,19.

Söderberg: ”Ei vaan löytynyt energiaa enempään”

David Söderberg heitti ensimmäisellään 69,18, joka jäi hänen parhaakseen. Söderberg oli 28:s. Alkukesän allergiavaivat ja kuumeen nostanut virustauti ovat verottaneet harjoittelua ja vieneet heitosta tehoa. Virustauti ei ole vieläkään täysin hellittänyt, sillä hänellä oli lämpöä viimeksi tiistaina. Kuumeiseksi hän tunsi oloaan maanantainakin.

– Eka oli teknisesti hyvä, muttei vaan löytynyt energiaa enempään. Toinen ei ollut hyvä, siinäkään ei ollut enempää tehoja. Kun kesän mittaan olen ollut terveenä, on ollut tunne, että voin heittää 75 metriä. Huonona päivänä jää 70 metriin. Tiesin ennen viimeistä heittoa, että pitää heittää yli 73 metriä, siihen ei vaan ollut energiaa,

Söderberg sanoi terveystilansa tutkimisesta kysyttäessä, että tilanteen selvittämiseksi on ”niin monta veripulloa otettu”. Mitään ei ole kuitenkaan selvinnyt.

– Suunnitelmissa on Ruotsi-ottelu, sitten kuukauden loma. Sen jälkeen katson uran jatkoa, Söderberg sanoi.

Finaaliin vaadittiin 73,19. Karsintarajan ylitti neljä heittäjää, kärkimiehenä Puolan Pawel Fajdek (77,86).

 


liipola_henri_em-berliini.jpg

,

Bäck: ”Ei tapahtunut mitään”, Pulli: ”Lähentäjä vaivasi koko kilpailun”

Miesten pituushypyn karsinnassa Kristian Pulli hyppäsi 768 ja Kristian Bäck 761, eikä kumpikaan tällä kertaa selviytynyt loppukilpailuun. Finaaliin vei lopulta 771.

Pulli hyppäsi karsinnassa nousujohteisesti 736, 750 ja 768, mutta tuntemukset eivät olleet hyvät.

– Lähentäjä vaivasi koko kilpailun, siinä on ilmeisesti hermopinnetila. Siksi juoksu näytti sellaiselta kuin näytti. Viimeisessä lankulle jäi varaa noin 10 senttiä, saman verran meni alastulossa. Siinä olisi ollut ne mahdollisuudet. Sikäli olen tyytyväinen, että tämä oli yksi steppi ylöspäin, että pääsin niin lähelle finaalia. Jalka pitää tsekata loppukautta ajatellen, lyhyellä 14 askeleen vauhdilla hypännyt Pulli sanoi.

Bäck hyppäsi tasaisesti 760, 760 ja 761.

– Ei tapahtunut mitään. Kun on koko kauden hypännyt 750:tä, ei voi odottaa mitään kahdeksaa metriä, Bäck sanoi.

Viimeisen hypyn osalta sekä urheilija itse että hänen valmentaja-isänsä Mikael Bäck kokivat, että se oli pidempi kuin tulos kertoi.

– Viimeinen oli minun mielestäni pidempi. Isä sanoi samaa, hänen mielestään se oli vähän yli 770.

Alunperin aikeissa ollutta protestia ei kuitenkaan tehty, sillä videotarkastelu osoitti, että mitta oli oikein. Kalevan kisoissa nähtyä hyvätasoista sarjaa Bäck piti yhtenä kisana kauden yleisen tulostason joukossa. Hänellä on ollut ongelmia allergian kanssa.

– On ollut väsymys päällä koko ajan. En ole päässyt hyppimään enkkoja ja tekemään nopeutta niin kuin olisin halunnut. Jos saisin itseni vähän nopeammaksi, uskaltaisin luvata, että hyppään yli kahdeksan metriä, Bäck sanoi.

Kangas: Jaloissa ei ollut puhtia

Arttu Kankaan kuulakarsinta Berliinin Breitscheidplatzille rakennetulla työntöpaikalla jäi vaisuksi. Hän työnsi kolmannellaan 18,17. Ensimmäinen työntö meni sektorista ohi ja toisen Kangas astui yli.

– Ensimmäinen ja toinen työntö olivat epäonnistuneita. Kolmanteen hain kovaa latausta, mutta siihen tuli joku useamman minuutin haastattelu väliin ja lataus pääsi vähän purkautumaan. Kaikkiaan sama kaava kuin viime aikojen kisoissa. Jaloissa ei ollut puhtia, Kangas sanoi.

Kangas aikoo mennä tutkimuksiin ja selvittää, miksi hermosto ei toimi kuten pitäisi.

– Tiesin, että jo tänne tullessa, että elimistössä on joku virus, mutta nyt täytyy selvittää, missä on vika, että saadaan mies kuntoon Ruotsi-otteluun, Kangas sanoi.

Kangas oli karsinnassa 28:s. Loppukilpailuun vaadittiin 19,70. Karsinnan voitti saksalaisyleisön suosikki David Storl, joka työnsi 20,63.

,


pulli_kristian_em-berliini.jpg

Kristian Pullin hyppyjä Berliinissä kiusasi lähentäjävaiva.

,

Arttu Kangas sai kuulan karsinnassa tuloksen vasta viimeisellään. Sillä oli mittaa 18,17, eikä tulos tuonut suomalaiselle finaalipaikkaa. Finaaliin vaadittiin 19,70. Kangas oli karsinnan 28:s.