Liikunnan iloa ei pidättele mikään

”Tästä kilpailumuodosta ei hevillä luovuta”

Nastolan Nasevan maanantaisissa Silja Line Seurakisoissa oli mukana viitisenkymmentä lasta ja yhtä monta vanhempaa. Tunnelma oli reipas ja iloinen ja juuri sellainen kuin seurakisoissa pitääkin. Kaulaan pujotetut mitalit nostivat hymyn ujompienkin huulille.

– Kaverini huomasi netin kilpailukalenterista nämä seurakisat ja pyysi meitä mukaan. Kun kaikille kolmelle lapselle oli tarjolla mieluisia lajeja, tulimme tänne koko perheen voimin, lahtelainen Katja Väisänen kertoo.

Hän pitää matalan kynnyksen seurakisakonseptia hyvänä paikkana kokeilla uusia lajeja ja harjoitella kilpailemista.

– Meidän Veera-tyttömme opetteli eilen isänsä kanssa kolmiloikkaa ja äsken hyppäsi sitä kisassa. Konsta, joka on kova jännittämään, kilpailee 600 metrillä ja Eetu 60 ja 400 metrillä. Nämä kisat ovat mainio paikka harjoitella kilpailemista ja kartuttaa kokemusta, Katja toteaa.

Vaari huoltaa ja valmentaa

Kentän laidalta toiselle juoksenteli myös pitkän uran kestävyysjuoksujen parissa tehnyt Simo Kaukonen. Villähteellä asuva juoksijakonkari on myös ollut Lahden Ahkerassa uutterasti mukana jo pitkälti yli 30 vuotta ensin kestävyysjuoksupäällikkönä ja myöhemmin tallipäällikkönä.

Mm. Wilson Kirwaa, Sami Alasta ja Jari Venäläistä aikoinaan valmentanut Kaukonen oli seurakisoissa lastenlastensa innokkaana huoltajana ja valmentajana. Samu, Iida ja Emmi Piispanen edustavat Nastolan Nasevaa.

– Vaari, tuo mulle sitten heti maaliin juomapullo. Se on katsomossa, 10- vuotias Emmi Piispanen ohjeisti.

Kaukonen seurasi silmä kovana Teija-tyttärensä lapsen menoa 600 metrillä ja antoi heti verekseltään rakentavaa palautetta.

– Vähän liian aikaisin alkoi Emmi kiristämään vauhtia. Takasuoralla vauhti meinasi hiipua, mutta loppu tuli taas hienosti. Hyvä juoksu, lahjoja on selvästi, Kaukonen hymyili.

Viestintä toimii

Nastolan Nasevan yleisurheiluvastaava Emilia Immonen kertoi seuran järjestävän kesän aikana neljät seurakisat ja yhtä monet maastojuoksut.

– Kisoissa on ollut hyvin osanottajia. Seuran toiminta on virkistynyt parin viime vuoden aikana paljon ja se näkyy seurakisojen lisäksi myös yleisurheilukoulun osallistujamäärissä. Kerran viikossa järjestävässä yleisurheilukoulussa harjoittelee noin sata lasta.

Nasevassa ei ole lainkaan aikuisurheilijoita, joten toiminta on painottunut puhtaasti lapsiin. Uusia yleisurheiluohjaajia on koulutettu viime vuosina harjoitusryhmien vetäjiksi ja talvisin yleisurheilukoulun ohjaajina toimivat myös Liikuntakeskus Pajulahden opiskelijat.

– Aktiivinen viestintä on ollut avain toiminnan kasvuun. Uudet nettisivut ja oma Facebook-sivu ovat saaneet hyvää palautetta. Myös lasten vanhemmat ovat innolla mukana toiminnassa, Immonen kiittelee.

 

 

,


silja_line_seurakisat_nastolan_naseva.jpg

silja_line_seurakisat_nastolan_naseva.jpg

immonen_emilia.jpg