Lignell kokosi Kunniakierroksen legendat juhlatapahtumaan – IF Raseborgin keräysennätys rikki

Tammisaaren urheilukentällä juhlittiin Kunniakierroksen 40-vuotista taivalta alueen Kerääjälegendojen -tapahtumassa ja iloisen keväisissä merkeissä. IF Raseborgin yleisurheilutoimintaan tapahtuma tuotti reilut 40 700 euroa, joka on seuran ennätys.

Juhlavan erikoiskunniakierroksen organisoi Glenn Lignell, joka itse kokosi IF Raseborgille 21 400 euroa ja siinä samalla IF Bromarf-Pojkarnan -seuralle 3600 euroa, eli kaiken kaikkiaan tasan 25 000 euroa.

Lignell ideoi kerääjälegendojen tapahtuman samalla, kun maaliskuussa ollut oma 50-vuotispäivä alkoi lähestyä. Lignell päätti silloin ohjata mahdolliset muistamiset Kunniakierroksen kautta IF Raseborgin toimintaan.

– Joskus viime vuoden puolella tuli mieleen, että olisi hienoa koota samaan Kunniakierrostapahtumaan IF Raseborgin ja sen suojiin aikanaan oman yleisurheilutoimintansa siirtäneiden Ekenäs IF:n ja Karis IK:n kaikkien aikojen parhaat kerääjät, Lignell sanoo.

– Ihan aukottomia kaikkien aikojen tilastoja ei ollut mahdollista tehdä, mutta niiden perusteella, mitä pystyttiin tekemään, kutsuimme tähän tapahtumaan noin 30 kaikkien aikojen parasta. Moni heistä myös tuli.

Glen Lignell vetää iloista juoksijajoukkoa IF Raseborgin Kunniakierroksella.

Merta ampui lähtölaukauksen, Excite-salin ohjaajat johtivat verryttelyn

Koska Lignellin tilasto ei ole aukoton, hän ei sitä julkista. Lignell ei myöskään vahvista omaa sijoitustaan, joka lienee listan kärjessä.

Lignell, 50, oli mukana IF Treanin Kunniakierroksilla jo 1980-luvun lopussa, mutta lähti itse mukaan järjestämään Kunniakierroksia 1993 IF Bromarf-Pojkarnan kanssa. IF Raseborgin kanssa Lignell on ollut rakentamassa Kunniakierroksia alusta alkaen.

Kaikkien aikojen listan perusteella Lignell ei kutsunut juhlatapahtumaan vain yksittäisiä ihmisiä.

Ohjattu alkuverryttely vauhdissa.

– Kutsutuissa oli myös perheitä ja Rotaryklubi, joka on ollut aktiivisesti keräyksissä mukana, Lignell kertoi.

Tammisaaren Kunniakierroksella mukana olleet tekivät alku- ja loppuverryttelyt Excite-kuntosalin ohjaajien johdolla.

Liikkeelle lähdettiin Kunniakierrokseen legendoihin lukeutuvan, Suomen Urheiluliiton entisen Kunniakierrosvastaavan Harri Merran lähettämänä, ja kun rataa oli tunti kierretty, kaikki kukitettiin ja palkittiin.

– Muistimme kaikkia mukana olleita kahdella lipulla syksyn Ruotsi-otteluun, Lignell kertoi.

Kun kyse oli juhlatapahtumasta, se päättyi yhteiseen ruokailuun.

Jill Friberg kiersi Tammisaaren kentän 33 kertaa. Hänen tukijansa maksoivat IF Raseborgin kunniakierrospottiin 100 euroa per kierros.

Jill Fribergin kiersi 33 sadan euron kierrosta

Kunniakierroksen henkeen kuuluu, että rataa kierretään tunti. Se, joka rataa kiertää, saa tukijoiltaan kerta -tai kierrosmaksun. Rata jokainen voi kiertää täysin omaan tahtiinsa.

Tammisaaressa juoksija-maastohiihtäjä Jill Fribergin, 15, tukijat kokosivat IF Raseborgille varsin huomattavan euromäärän. Friberg kokosi tukea 100 euroa per kierros ja sai kasaan 33 kierrosta.

– Vanhempien ideahan tämä oli, mutta hauskaa se oli, Friberg tuumi.

Vaikka legendojen tapahtuma kokosi ennätysmäärän euroja, IF Raseborgin Kunniakierrokset eivät tähän lopu.

– Meillä on syksyllä 13.9 Kunniakierros Karjaalla ja toinen 15.9. täällä Tammisaaressa, Lignell kertoi.

IF Raseborgilla oli viime vuonna 260 lisenssiurheilijaa ja seuran budjetin tuloista 35-40 prosenttia tulee Kunniakierroksista.

Pitkään monissa rooleissa Kunniakierroksen parissa toiminut Harri Merta kukitti osallistujat, jotka saivat myös lahjana kaksi lippua Ruotsi-otteluun.
Ja kun oli juostu tai kävelty, tarjolla oli monenmoista herkkua.