Licwinko 202, Talai 7,88, Storl 21,26

Storl valmis 22 metrin työntöön ja Kovacsin haastoon

Naisten korkeushypyn hallitseva sisäratojen maailmanmestari Kamila Licwinko nosti Puolan hallimestaruuskisoissa kauden kärkituloksen 202:een. Hän ylitti ensin 198 ja jäi sitten kilpailemaan yksin ja nosti riman 202:ween. Yrityksestä korkeudesta 204 eivät vielä tällä kertaa tuottaneet tulosta.

Licwinko on tänä talvella ollut varmassa kunnossa. Hän ylitti kaksi metriä Cottbusissa tammikuun lopussa, 201 Moskovassa helmikuussa alussa ja 198 hiljattain Lodzissa.

Puolan mestaruuskisojen naisten 60 metrillä 17-vuotias Ewa Swoboda vei voiton loistoajalla 7,22 juostuaan sitä ennen alkuerissä 7,21, joka sivuaa ikäluokan maailman kärkiaikaa. Lujaa liikkui myös 200 metriä 20,02 pinkonut 17-vuotias Konrad Bukowiecki.

Nooralotta Nezirin kilpakumppani valkovenäläinen Alina Talay sivusi 60 metrin aitojen ennätystään 7,88 voittaessaan kotimaansa mestaruuden. Hän voitti myös 60 metrin sileän mestaruuden ennätyksellään 7,31.

Storlilta väkevä avaus, Vicaut loukkaantui

Kuulantyönnön kaksinkertainen maailmanmestari David Storl työnsi kauden ensimmäisen kilpailunsa Saksan mestaruuskisoissa Karlsruhessa. Viides perättäinen mestaruus heltisi Euroopan kärkituloksella 21,26. Storlin hallikauden alkua myöhästytti syksyn patellajänneoperaatio.

Borja Vivas voitti Espanjan mestaruuskisoissa kuulan ennätyksellään 20,66.

Saksan mestaruuskisojen 60 metrillä Verena Sailer vei naisten mestaruuden ennätystään sivuavalla ajalla 7,12. Christian Blum voitti miesten finaalin juostuaan 6,57.

Euroopan hallitseva sisäratojen mestari Jimmy Vicaut juoksi Ranskan mestaruuskisojen 60 metrin alkuerissä 6,68, mutta lopetti kisan siihen takareisivaiva takia. Christophe Lemaitre vei mestaruuden ajalla 6.63.

Schippers loisti kahdessa lajissa

Hollannin mestaruuskisoissa Zürichin EM-kisojen tähti Dafne Schippers voitti 60 metriä loistoajalla 7,18. Hän vei myös pituushypyn ennätyksellään 648.

Ruotsissa Irene Ekelund voitti Ruotsin naisten 60 metrin mestaruuden kotimaansa junioriennätyksellä 7,26. Tällä kaudella 468 hypännyt Angelica Bengtsson vei seiväshypyn mestaruuden ylitettyään 460.