Leo Pusalle ja Yleisurheilijat ry:lle Urheilutekopalkinto

Urheiluopistosäätiö jakoi 70-vuotisen taipaleensa kunniaksi kolme Urheilutekopalkintoja torstaina. Palkinnon saivat pitkän uran keihäänheiton parissa tehnyt Leo Pusa, yleisurheilijoiden vuonna 2021 perustettu edunvalvontajärjestö Yleisurheilijat ry sekä jalkapallomaajoukkueen ex-kapteeni Tim Sparv.

Urheilutekopalkinnot jaettiin Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTOssa. Urheilutekopalkinto on Urheiluopistosäätiön hallituksen myöntämä tunnustuspalkinto liikunnan ja urheilun hyväksi tehdystä työstä.

Urheilutekopalkinnon mukana tuli 5 000 euron stipendi. Palkintorahat menevät Yleisurheilijat ry:llä nuoren yhdistyksen toimintaan, ja Pusalla hänen oman, Leo Pusa -rahaston kautta nuorille urheilijoille suunnattuihin stipendeihin. Myös Sparv aikoo edistää palkintorahoilla nuorten urheilua.

Pusalle palkinto pitkästä ja menestyksekkäästä urasta

Historian ensimmäinen Urheilutekopalkinto luovutettiin Pusalle, joka oman keihäänheittouransa jälkeen on valmentanut useita suomalaisia huippuheittäjiä, kuten Tapio Korjusta, Heli Rantasta, Aki Parviaista ja Lassi Etelätaloa.

– Pusa on tehnyt pitkäaikaisen ja menestyksekkään uran suomalaisessa keihäsvalmennuksessa, palkinnon jakanut Urheiluopistosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Puro perusteli palkinnon saajan valintaa.

Toisena tilaisuudessa palkittiin Yleisurheilijat ry, joka on yleisurheilijoiden edunvalvontajärjestö. Se on ottanut aktiivisesti kantaa urheilun tasa-arvoisuuden ympärillä käytyyn julkiseen keskusteluun.

– Yhdistys osallistui keväällä 2022 aktiivisesti keskusteluun liikuntajärjestöjen pelisäännöistä ja toimintatavoista julkaisemalla näkyvästi oman listansa urheilijan oikeuksista ja avaamalla oman ilmoituskanavansa, säätiöltä todettiin valinnan perusteista.

Yleisurheilijat ry:n palkinnon vastaanotti yhdistyksen toiminnanjohtaja Tuomas Rouvali.

Kolmannen Urheilutekopalkinnon saanut Sparv, joka on tehnyt näkyvää työtä urheilun yhdenvertaisuuden edistämiseksi.