Leo-Pekka Tähti menetti pyörätuolikelauksen ME-tuloksensa, ”Tähtäin tiukasti ensi kesässä”

Leo-Pekka Tähti menetti nimissään olleen pyörätuolikelauksen 100 metrin T54-luokan maailmanennätyksensä, kun thaimaalainen Athiwat Paeng-nuea kelasi kotimaassaan kansainvälisissä kisoissa ajan 13,52.

Jo viime kesänä Paeng-nuea antoi viitteitä kovasta vauhdistaan voittamalla MM-kisoissa matkan ME:tä sivuavalla ajalla 13,63, jonka Tähti oli kelannut vuonna 2012 Lontoon paralympialaisissa kultamitalikisassaan.

– Ei tämä ennätys yllätys ollut. Viime kesänä Paeng-nuea kelasi MM-kisoissa Pariisissa kovaan vastatuuleen, joten siitä näki, että hän pystyy parempaankin, Tähti kommentoi uutista talvisesta asuinpaikastaan Espanjasta.

– Kiinnitin huomiota thaimaalaisen kykyihin jo kolme vuotta sitten, kun hän alkoi painella alle 14 sekunnin tuloksia. Paremmin en kaveria tunne kielimuurin takia.

Tähti itse oli viime kesän MM-kisoissa hopealla ajalla 13,77. 40-vuotiaan porilaisen tähtäin on tiukasti ensi kesän paralympialaisissa. Sen takia hän on jättänyt myös talvisen koripallon, jota hän on aikaisemmin harrastanut Espanjassa kilpailumielessä.

– Teen joka päivä töitä kuntoni eteen ensi kesää varten, joka on huipputasolla viimeiseni. Alle 14 sekunnin on nyt tunkua maailmalla, joten se motivoi ja itsekin pitää olla huipputikissä. Kirkkainta mitalia tavoittelen edelleen. Uskon pystyväni vielä parantamaan omia aikojani, viisinkertainen paralympialaisten kultamitalisti kertoo.

Tähden seuraava kisa on Dubaissa helmikuun alussa, jossa on tarjolla 100, 200 ja 400 metrin startteja kahteenkin kertaan.

– Siellä näkee missä mennään, kun thaimaalaisenkin pitäisi olla mukana kisoissa. Toivottavasti ennakoidut lentolakot eivät estä matkustamista, Tähti kertoo.