Lento ponkaisi rikki 25-vuotiaan SE:n, Kinnunen supervireessä, Holttinen ja Kyrönviita mestareiksi

Lento ponkaisi rikki 25-vuotiaan SE:n

Tampereen Pyrinnön Nea Lento siirsi historian lehdille 25-vuotiaaksi eläneen Suomen halliennätyksen 17-vuotiaiden tyttöjen pituushypyssä. Lento voitti mestaruuden Joensuussa ponkaistuaan 624 ja peittosi kolmella sentillä Johanna Halkoaho vuonna 1994 hyppäämän ennätyksenn.

Lento, 16, ylitti aiemman ennätyksensä 608 kahdesti: toinen yritys kantoi 619 ja kuudes 624. 

–  Viimeisellä hypyllä ponnistus osui aivan nappiin, Lento kertaili.

Pituushypyn voitolla Lento, 16, varmisti kaksoismestaruuden. Päivää aiemmin hän kimmahteli 17-vuotiaiden kolmiloikan mestariksi ennätyksellään 12,69. Hän rikkoi kilpailussa aiemman ennätyksensä viidesti ja nousi ikäluokkansa kaikkien aikojen hallitilastossa seitsemänneksi.

–  Se meni hyvin. Ennätys parani todella mukavasti, Lento tuumi.

Jos viime kesään vertaa, miten syksyn ja alkutalven harjoittelun tulokset näkyivät kuluvan  talven hypyissä?

–  Varsinkin juoksuvauhti on parantunut hyvin, Lento sanoi.

Lappajärven Veikkojen Selma Saarinen ponnisti 19-vuotiaiden pituushypyn mestariksi ennätyksellään 589. Aiempi, viime vuonna hypätty ennätys kohensi 13 sentillä. JKU:n Oona Nieminen oli toinen ponkaistuaan sentin päähän ennätyksestään tuloksella 583.


1xa_1012.jpg

Jonathan Kinnunen ponkaisi 17-vuotiaiden kolmiloikan mestariksi ikäluokan kaikkien aikojen hallitilaston kolmostuloksella 14,69.

,

Kinnunen kimmahteli kaikkien aikojen kolmoseksi

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jonatan Kinnunen kuorrutti 17-vuotiaiden kolmiloikkamestaruuden ennätyksellään 14,69. Se vie hänet ikäluokan kaikkien aikojen kotimaan hallitilastossa kolmanneksi. 

Kaksi pisintä hyppyään Kinnunen, 16, ponnisti neljännellä ja viidennellä kierroksella. Toiseksi pisin hyppy kantoi sekin 14,43. 

– Alussa läksin rennosti. Hyppäsin sellaisella 80 prosentin teholla ja lisäsin tehoa ja yritystä pikkuhiljaa kisan aikana, Kinnunen sanoo.

Kinnusen edellä 17-vuotiaiden kaikkien aikojen hallitilastossa ovat vain Tommi Evilä ja Janne Harju tuloksin 15,09 ja 15,03. Kinnusen mukaan 15 metriä olisi voinut rikkoutua Joensuussa.

– Siinä oli yksi hyppy, josta isä (valmentaja Janne Kinnunen) sanoi, että toisessa loikassa oltiin niin kaukana, että 15 metriä olisi voinut olla mahdollinen, mutta joten lopetin sen hypyn vähän kesken, Kinnunen sanoi.

Kinnunen, 16, on hallikauden kahdessa kolmiloikkakilpailussaan ollut vakuuttava. Hän oli Kuopiossa miesten hallimestaruuskilpailuissa yhdeksäs ennätyksellään 14,21, jota hän petrasi Joensuussa 48 sentillä.

Urakkansa Kinnunen päätti juoksemalla 17-vuotiaiden 300 metrillä kuudenneksi ajalla 35,75.

 

,


1xa_0484.jpg

Eetu Turakainen oli toinen 513:sta ylityksellä ja Tommi Holttinen voitti taivutettuaan 541 Joensuun 22-vuotiaiden seiväshypyssä.

,

Holttinen haki omansa, Siira mainiossa ennätysvireessä

Someron Esan Tommi Holttinen lisäsi meriittilistaansa 22-vuotiaiden seiväshypyn mestaruuden. Se tuli vaivatta 541:n ylityksellä. Kolme yritystä 22-vuotiaiden Suomen halliennätystä sivuavasta korkeudesta 561 eivät tuottaneet tulosta.

– Oli jo aika väsynyt olo, varsinkin jalat olivat väsyneet, Holttinen viittasi lähes kahden viikon kilpailusumaan, johon on mahtunut kansainväliset kilpailut Irlannissa, maaottelu Norjassa ja Suomen hallimestaruuskilpailut Kuopiossa.

Turun Urheiluliiton Eetu Turakainen oli toinen talven toiseksi parhaalla kilpailutuloksellaan 513.

Tampereen Pyrinnön Jami Siira vei 19-vuotiaiden mestaruuden ennätyksellään 495. Siiran ennätys ennen tätä oli 482. Joensuussa hän ylitti myös 485 ja 490 ja teki oivia yrityksiä viidestä metristäkin.

– Alkuverkassa oli vaikeuksia saada hyppy toimimaan hyvin tuossa paikassa. Kisassa se toimi paremmin, Siira sanoi.

Lahden Ahkeran Veeti Vesalainen oli toinen ylitettyään ennätyksensä 490. Aiemmpi ennätys kohensi viidellä sentillä. Ähtärin Urheilijoiden moniottelija Juuso Toivonen oli kolmas. Hän ylitti 485.

 

,


1xa_9801.jpg

Esbo IF:n Silja Andersson voitti 17-vuotiaiden seiväskisan ennätyksellään 383.

,

Andersson voitti tiukan taiston, Mikkilä mestariksi

Esbo IF:n Silja Andersson kävi yleisöönmenevän ja tasaisen taistelun Hyvinkään Seudun Urheilijoiden Emma Rovasalon kanssa 17-vuotiaiden tyttöjen seiväshypyn mestaruudesta. Kumpikin ylitti kilpailussa ennätyksensä: Andersson voitti 383:n ylityksellä ja 378 taivuttanut Rovasalo oli toinen. Anderssonin ennätys parani kolme senttiä ja Rovasalon viisi senttiä.

Imatran Urheilijoiden Otso Mikkilä ylitti ensimmäisellään ennätyksensä 189 ja voitti 17-vuotiaiden poikien korkeushypyn. Aiemmin tällä kaudella syntynyt ennätys parantui kahdella sentillä. Mikkilä meni Joensuussa kaikki kuusi korkeuttaan ensiyrityksellä.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Hartolan Voiman monilahjakas Eemil Porvari. Hän ylitti 186 ja kohensi näin ennätystään sentillä. Lapinlahden Vedon Ehklu Htoo otti pronssia samalla tuloksella kohennettuaan ennätystään kuudella sentillä.

 

,


1xb_0132.jpg

Samuli Kyrönviita työnsi 17,22 ja vei 22-vuotiaiden mestaruuden.

,

Mestaruus maistui Kyrönviidalle

Ikaalisten Urheilijoiden kuulantyöntäjä Samuli Kyrönviita päätti hallikautensa 22-vuotiaiden hallimestarina. Ylivoimainen mestaruus irtosi tuloksella 17,22. Hallikauden mittaan Kyrönviita ehti siirtää halliennätyksensä lukemiin 17,70.

Kyröviidalle Suomen mestaruus maistui. Hallikaudestakin jäi ”sellainen perushyvä fiilis”.

– Taso on noussut. Työnsin hallissa urani toiseksi ja neljänneksi pisimmät työnnöt. Ne pisimmät jäivät sitten kesään, Kyrönviita sanoi.

Kyrönviidan mukaan syksyn ja talven harjoittelu rakensi kevääksi treeneille lupaavat lähtökohdat.

– Voima tuli tosi paljon lisää. Kaikissa perusvoimaliikeissä kuten jalkakyykyssä ja penkkipunnerruksessa ennätykseen tuli 10 kiloa lisää, Kyrönviita sanoi.

Siilinjärven Ponnistuksen Lauri Lindqvist oli kilpailussa toinen tuloksella 14,93.

 

,


1xb_9904.jpg

Kaisu Eskelinen pyörähteli 19-vuotiaiden kuulafinaalin voittoon työnnettyään 14,59.

,

Eskelinen ja Kivikangas naisten mestarit

Kaisu Eskelinen piti suosikin asemansa 19-vuotiaiden naisten kuulantyönnössä. Tällä kaudella 14,91 pyörähtänyt Maaningan Mahdin urheilija voitti Joensuussa mestaruuden tuloksella 14,59. Sarjan toiseksi pisin työntö kantoi 14,45.

Toiseksi sijoittui Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Emilia Kangas, joka ylitti kilpailussa aiemman ennätyksensä jo ensimmäisellä 13,63 kantaneella työnnöllään ja uudelleen viimeisellään, joka tömähti maahan lukemiin 13,98.

17-vuotiaiden tyttöjen kuulantyönnössä Alajärven Ankkurien Eucabeth Kivikangas työnsi mestaruuden reilun puolen metrin marginaalilla tuloksella 14,71. Hän olisi voittanut kilpailun myös toiseksi pisimmällä työnnöllään, joka kantoi 14,59.

Kivikangas on tällä kaudella työntänyt 15,02. Toiseksi työnsi Heinolan Iskun Veera Laamanen ennätyksellään 14,20. Uran pisin työntö kolmikiloisella kuulalla ennen Joensuun kilpailua oli viimekesäinen 13,91.

,


1xa_1090.jpg

Eucabeth Kivikangas hallitsi 17-vuotiaiden kuulantyöntöä. Mestaruus irtosi 14,71 kantaneella työnnöllä.