Lempäälässä tehdään historiaa – hyppykarnevaaleilla mukana liuta lajien huippunimiä!  

Ensimmäistä kertaa järjestettävä korkeushypyn, pituushypyn ja kolmiloikan yhteinen lajikarnevaali kerää Lempäälään 1.-4.7.2021 ennätysmäärän hyppimisestä ja pomppimisesta innostuneita nuoria. Ilmoitusajan päätyttyä mukaan oli tulossa toista sataa leiriläistä – nuoria urheilijoita, sekä heidän valmentajiaan ja vanhempiaan.

Karnevaalikouluttajien nimilista vilisee menneiden vuosien SM-mitalisteja: Johan Meriluoto, Aleksi Tammentie, Susanne Sundkvist, Laura Rautanen, Heikki Herva, Otto Kilpi, Tuomas Sallinen ja Jouko Kilpi.

– Haluamme tarjota nuorille parasta lajiosaamista. Koemme, että laadukkaalla leiritoiminnalla on kauaskantoiset vaikutukset, sanoo hyppykarnevaalin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Herva.

Kouluttajien lisäksi leiriläisiä on ohjaamassa ja neuvomassa tämän hetken huippu-urheilijoita kuten Ella Junnila, Senni Salminen, Kristiina Mäkelä, Daniel Kosonen, Matias Mustonen ja Topias Koukkula.

Kansainvälisyys tavoitteissa

Karnevaalien keskeisenä tavoitteena on saattaa yhteen koko hyppylajien perhe nuorista huippu-urheilijoihin ja valmentajiin, sekä erityisesti vahvistaa urheilijan polkua nuoruudesta huippu-urheiluun.

Tästä esimerkiksi käy Lempäälässä perjantaina järjestettävä Urheilijapaneeli, jossa omasta urastaan ja kehittymisestään kansainväliselle huipulle ovat kertomassa arvokisamitalistit, keihäänheittäjä Mikaela Ingberg ja korkeushyppääjä Ella Junnila.

– Haluamme rakentaa Hyppykarnevaaleista Suomen parhaan karnevaalitapahtuman, joka kehittyy vuosittain ja houkuttelee paikalle lajiensa parhaat osaajat kansallisesti ja kansainvälisesti, Herva maalailee karnevaalien tulevaisuutta.

Hyppykarnevaalit järjestävät Yliastujat ry. ja Lempäälän Kisa yleisurheilu ry. Yliastujat on vuonna 1989 perustettu kolmiloikkaa vaaliva järjestö, joka on viime vuosina tehnyt entistä enemmän työtä myös pituushypyn ja korkeushypyn lajikarnevaalien kanssa. Lempäälän Kisa Yleisurheilu on Pirkanmaalla toimiva vuonna 2014 perustettu yleisurheilun erikoisseura.

Yhteystiedot:

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja:

Heikki Herva, heikki.herva@jyu.fi, p. 0405124010

Järjestelytoimikunnan varapuheenjohtaja:

Timo Reunanen, timo.reunanen@lekiyu.ne, p. 0444166535