Lehtonen kiiti kaksi ennätystä: Loppu tuli nyt yllättävän hyvin – Ollikainen ponnisti kärkituloksen

Oskari Lehtonen vertyi kahteen ennätysjuoksuun Joensuussa Motonet GP:ssä. Nurmijärven Yleisurheilun sprintteri viiletti 100 metrillä viidenneksi ajalla 10,53, jolla ennätys koheni 0,09 sekuntia. Bravurimatkallaan 200 metrillä Lehtonen juoksi kolmanneksi ajalla 20,83, joka paransi omaa ennätystä viidellä sadasosalla.

Ennätyksellään Lehtosen nousi kotimaan kaikkien aikojen tilastossa 10:nneksi ja 22-vuotiaiden vastaavassa tilastossa neljänneksi.

–100 metrillä jäin alussa, mutta juoksun loppu tuli yllättävän hyvin. 200 metrillä jouduin lopussa vähän puristamaan, Lehtonen kertaili.

Lehtonen sairasteli kesäkuun puolivälissä ja se söi juoksuvirettä. Ehkä siksi paras tuloskunto ei ehtinyt vielä tulla Gävlessä käytyihin 22-vuotiaiden EM-kilpailuihin.

– Harmi, ettei tämä juoksu tullut Gävlessä, se oli kuitenkin kauden pääkilpailu, mutta onneksi tässä on kisoja jäljellä, Lehtonen tuumi.

Ollikainen: Tuntui vähän dielsel-koneelta

HKV:n Roni Ollikainen ryöväsi järjestävän seuran Kalle Salmiselta mahdollisuuden toiseen perättäiseen kotivoittoon Joensuun GP:n pituushyppykilpailussa. Ollikainen ponnisti viimeisellään kauden kotimaisen kärkituloksen 779  ja vei voiton. Salminen oli toinen tuloksella 774.

–Nyt tuntui vähän diesel-koneelta, ei bensakoneelta. Voi olla, että viime viikon treenit toivat vielä raskautta hyppyyn, ei ollut sellaista lennokkuutta, Ollikainen kuvaili.

Salminen oli kilpailuun tyytyväinen, vaikka harmitteli viimeisen yrityksensä painumista yliastutuksi, kun voittotaistelu toi pientä ylilatausta vauhtijuoksuun.

– Pari edellistä kisaa on ollut enemmän tai vähemmän hakemista, mutta nyt meni paremmin.

Kangas ja Nokelainen: Kilpailussa heitto takkuaa

Jenni Kangas ja Heidi Nokelainen jättivät naisten keihäskilpailun samanlaisin miettein, kilpailuheitot eivät lennä siten kuin harjoitusten perusteella pitäisi. 

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Kangas oli viides heitettyään 55,12 ja järjestävän seuran Nokelainen kuudes tuloksella 53,29. Kilpailun voitti hallitseva Euroopan mestari, Valko-Venäjän Tatsjana Haladovitsh, joka sivalsi viidennellään 64,82.

– Tässä oli hyvä heittoharjoitus tämän ja hiljattain Ranskassa käydyn kilpailun välissä. Kilpailussa en saa sitä kuitenkaan näkymään, Kangas harmitteli.

Samaa sanoi Nokelainen, jolla Joensuun kilpailua edelsi keskikesän treenitauko.

– Treeneissä haettiin kunnollista törmäystä heiton lopussa ja vauhdin ja heiton niveltämistä yhteen. Treeneissä se onnistui. Nyt kilpailussa oltiin eri metreillä kuin harjoituksissa. Kunto on tosi paljon parempi kuin tulos nyt, Nokelainen arvioi.

Eveliina Määttänen juoksi 400 metrin aidoissa kauden parhaan aikansa 59,11. Se riitti Joensuussa neljänteen sijaan. Juoksun voitti britti Lina Nielsen ajalla 56.91.

– Parempaa odotin. Harjoitukset ovat menneet niin hyvin. Tein tuossa jälkimmäisessä kaarteessa virhearvioinnin, otin yhden askeleen liikaa ja aita tuli niin sanotusti päälle, Määttänen sanoi.

Helsingin IFK:n Nea Mattila oli juoksussa viides ajalla 60,24.

 

Tuomas Manni paranteli SE:tä – Marjaana Heikkinen maailmantilaston kakkonen

Siilinjärven Ponnistuksen Marjaana Heikkinen voitti naisten keihäänheiton luokassa 34 huipputuloksella 18,42. Maailmantilaston ykkönen kiinalainen Zou Lijuan on tänä vuonna heittänyt 18,83 ja Heikkinen 18,76.

Heikkisen viime kesänä Lapinlahdella heittämä Euroopan ennätys on 19,58.

Kelauksen ja pyörätuolirugbyn ohella myös keihäänheiton tekniikkaa yhä paremmin opiskellut Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Tuomas Manni paransi kolmesti miesten Suomen ennätystä samassa luokassa 34.

Mannin toinen heitto kantoi 21,04, neljäs heitto 22,09 ja kuudes heitto 22,30. Uudella ennätyksellään hän on aasialaisurheilijoiden hallitsemassa maailmantilastossa 13:s ja Euroopan vuositilaston kakkonen.