Lehtiö venytti viimeisellään ennätyksen ja voitti

Lehtiö venytti viimeisellään ennätyksen ja voitti

Kenttäurheilijat 58:n Anne-Mari Lehtiö löysi taisteluilmeen viimeiseen hyppyynsä Jämsän lajikarnevaalien naisten pituushypyssä ja ponkaisi voiton ennätyksellään 635.

Toiseksi kilpailussa liiteli HIFK:n Matilda Bogdanoff, joka ponkaisi viimeistä edellisellä kierroksella 633. Tulos syntyi 1,4 metriä sekunnissa puhkuneeseen vastatuuleen.

Lehtiön, 21, voittohypyssä oli kevyt myötätuuli (+0,6 m/s). Omaa ennätystä Lehtiön voittoponkaisu kohensi 11 senttiä. Edellinen ennätys oli tehty juhannuksen alla Kuortaneen Eliittikisoissa. Lehtiön tulos sivuaa Bogdanoffin nimissä olevaa kotimaista kärkitulosta.

– Juoksu parani koko ajan kisan aikana. Sen kanssa on ollut vähän ongelmia, Lehtiö kertaili kisaansa. Nuorten EM-kisoihin valmistautuvan Lehtiön kolme parasta tulosta 623, 621 ja 635 syntyivät kolmella viimeisellä hypyllä.

– Tuuli pyöri kisan aikana, mutta sain askelmerkin aika hyvin paikalleen, Lehtiö totesi.

Bodganoff mietti, että nyt on pienen tauon paikka ennen seuraavaa pituushyppykilpailua.

– En ole tuohon tulokseen tyytyväinen. Tuntuu, etten ole ihan palautunut, kun tässä on ollut kisoja aika tiuhaan, viimeksi Vaasassa EM-joukkuekilpailussa juhannuksena hypännyt Bogdanoff sanoo.

Pyörivässä tuulessa Bogdanoffilla oli haasteita myös askelmerkin kanssa.

– Ei ollut sellaista täydellistä kisafiilistä. Selkäkin on vähän oikutellut. Se menee välillä jumiin, mutta se ei ole mitään vakavaa.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emmi Mäkinen ponkaisi kolmanneksi kauden parhaallaan 622.

– Tuntui ensimmäisen kerran tänä kesänä siltä kuin todella hyppäisi. Se johtuu varmaan siitä, ettei kroppa ole vielä oikein kunnolla herkistynyt. Tein talvella aika paljon voimaa ja nyt olen ollut arkisin töissä. Joka arkiaamu pitää herätä 4.30 töihin. Sekin vaikuttaa, Mäkinen sanoo.

Vasa IS:n Sanna Nygård oli neljäs 610 kantaneella hypyllä.

tulokset