Lehtinen: Arvokisaodotukset latautuvat Eliittikisoissa

Sateinen sää haastaa urheilijoita

Jokainen viidestä yleisurheilun ensi kesän Eliittisarjan kilpailusta on löytänyt toimivan paikan lajin superkesän kalenterissa, arvioi Eliittisarjan kilpailunjärjestäjien puheenjohtaja Tuomo Lehtinen.

Lehtinen näkee kilpailut hammasrattaina, jotka kuljettavat tunnelmaa kohti seuraavaa suurtapahtumaa.

– Alkukesästä Lapinlahti (19.6.) ja Kuortane (25.6.) ovat näyttöpaikkoja Amsterdamin EM-kisoihin, Rio de Janeiron olympialaisiin, sekä kesän junioreiden arvokisoihin, Lehtinen sanoo.

– Lahdessa (14.7) juhlitaan EM-kisojen onnistujia ja viritellään asemia Oulussa käytäviin Kalevan kisoihin. Joensuussa (30.7.) nähdään missä iskussa ovat Rion lähtevät olympiaurheilijat. Ja kun kisat käydään vain viikko Kalevan kisojen jälkeen, muutkin kuin olympialaisiin lähtevät ovat kunnossa.

Yle televisioi, lisää lajeja

Ylen televisioima Eliittikisasarja päättyy Lappeenrannassa (27.8). Tuon kilpailun päätteeksi Eliittiurheilijakilpailun kärkikolmikko kuittaa 10 000, 3000 ja 2000 euron palkintorahat. Kimpisen kentällä viimeistellään myös Ruotsi-ottelujoukkue, joka kilpailee Tampereella syyskuun alussa.

– Eliittikisojen palkintorahat ovat koko lailla ennallaan, mutta nyt kilpailun järjestäjillä on mahdollisuus ottaa enemmän lajeja mukaan. Vaikuttaisi siltä, että kisoissa on keskimäärin 17 lajia, kun niitä on ollut 15, Lehtinen sanoo.

– Tuo tarkoittaa, että yhä useammalla urheilijalla on mahdollisuus tehdä tulosta tv-kisoissa, joita todella seurataan. Esimerkiksi Joensuun kisalla oli viime vuonna yli 600 000 katselijaa. Se on urheilijalle näyttö- ja markkinointitilaisuus, joka kannattaa hyödyntää.

Lajit on Eliittikisoissa jaettu kolmeen kategoriaan. Rahapalkintoja jaetaan kussakin lajissa kolmelle parhaalle lajin kategorian mukaan. Koko sarjan mittaisessa Eliittiurheilijakilpailussa sijoitukset määräytyvät yhteenlaskettujen tulospisteiden perusteella.

– Eliittiurheilijasarjan palkintorahat ovat minusta kotimaisittain hyvällä tasolla. Kilpailu on avoin vain suomalaisille urheilijoille, Lehtinen sanoo.

Eliittikisasarjan säännöt 2016

Eliittikisat 2016