Lehtimäki Huippu-urheiluyksikön johtoon: Haluan auttaa urheilijoita, joukkueita ja valmentajia menestymään

Lehtimäki Huippu-urheiluyksikön johtoon: Haluan auttaa urheilijoita

Suomen Olympiakomitean hallitus on valinnut Mika Lehtimäen uudeksi Huippu-urheiluyksikön johtajaksi. Johtajan tehtävä on määräaikainen seuraavat neljä vuotta ja alkaa heinäkuun alussa.

– Minun kutsumukseni on auttaa suomalaisia yksilöurheilijoita, joukkueita ja valmentajia menestymään. Huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävä on luoda tälle joukolle parempia toimintaedellytyksiä, laajassa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Näiden edellytysten luomisessa olemme vielä kansainvälisesti isosti takamatkalla, Lehtimäki totesi OK:n tiedotteessa.

Lehtimäki ehti jo ilmoittaa vetäytyvänsä hakuprosessista, mutta tarkentavien keskustelujen jälkeen hän koki tehtävänkuvan vastaavan odotuksiaan ja tuli mukaan prosessiin.

– Olen viime viikkojen aikana saanut valtavan määrän yhteydenottoja urheilun ammattilaisilta. Kentän laaja tuki sekä Olympiakomitean johdon kanssa käydyt tarkentavat keskustelut vakuuttivat harkitsemaan uudelleen. Pitkän linjan valmentajana ja kymmeniä vuosia kentällä toimineena on kunniatehtävä päästä auttamaan tässä vastuullisessa roolissa.

Lehtimäki, 51, on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta. Hän on aiemmin työskennellyt Huippu-urheiluyksikössä huippuvaiheen ohjelmajohtajana ja lajiryhmävastaavana. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Suomen Urheiluliitossa valmennuksen eri tehtävissä vuosina 1990-2005 sekä jalkapallon ja jääkiekon valmennustehtävissä 2005-2012.

Huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävään haki kaikkiaan 47 henkilöä.

– Meillä oli loppusuoralla useita hyviä ehdokkaita. Mika Lehtimäen valintaa puolsi erityisesti hänen pitkä ja monipuolinen kokemuksensa työskentelystä huippu-urheilun eri tehtävissä, Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Timo Ritakallio totesi.