Lehikoiselle aika 54,68 ja kolmas sija Sveitsissä: ”Aika vaikeat olosuhteet”

Aiturille haastavat sääolot eivät syöneet Viivi Lehikoisen vauhtia Sveitsin La Chaux-de-Fondsin kansainvälisissä kisoissa. Lehikoinen oli 400 metrin aidoissa kolmas ajalla 54,68.

– Aika vaikeat olosuhteet. Takasuoralla oli vastatuuli ja tuntui, että otin aidat vähän kaukaa. Samoin kaarteessa, siinäkin tuuli”ja nekin aidat tuli otettua aika kaukaa. Ei mikään helpoin kilpailu, kun tämä on minulla vaikea paikka, kun ollaan korkealla. Siinä mielessä olen tyytyväinen aikaan, kun oli vaikea kisa, Lehikoinen totesi.

La Chaux-de-Fonds sijaitsee noin tuhannessa metrissä merenpinnalta ja se on Lehikoisen mukaan aiemminkin tuntunut siellä kilpaillessa.

– Nyt tein vähän eri tavalla kuin aiemmin. Jäin alemmaksi yöksi ja tulin tänne vasta nyt kilpailupäivänä. Voisi kuvitella, että jatkossa kannattaa toimia samalla tavalla, eikä tulla tänne ylös jo päivää aikaisemmin, kuten aiemmin, Lehikoinen sanoi.

Kisan voitti Belgian Hanne Claes ennätyksellään 54,33. Entinen oli 54,75. Kakkoseksi juoksi Norjan Kline Kloster ajalla 54,57, joka on hänen uransa toiseksi paras aika ennätyksen 53,91 jälkeen.

Lehikoinen aloitti kilpailunsa vauhdikkaasti ja oli varsin selvässä johdossa puolessa matkassa, mutta joutui antamaan periksi Claesille ja Klosterille viimeisillä aidoilla.

Lehikoiselle Sveitsin kisa oli kesän seitsemäs juoksu 400 metrin aidoissa. Toistaiseksi paras noteeraus tuli vajaa kuukausi sitten uudella SE-ajalla 54,40. Alle 55 sekunnin Lehikoinen on juossut nyt jo viisi kertaa.

Kaksi päivää sitten HIFK:n juoksija oli Lausannen Timanttiliigassa komeasti kakkonen ajalla 54,67.

 

La Chaux-de-Fonds, Sveitsi 2.7.

Naiset,

400 m aidat: 1) Hanne Claes Belgia 54,33, 2) Line Kloster Norja 54,57, 3) Viivi Lehikoinen Suomi 54,68, 4) Cathelijn Peeters Hollanti 55,38, 5) Yasmin Giger Sveitsi 56,84.