Lehikoinen välierien neljänneksi paras eurooppalainen, mutta ovi MM-finaaliin ei vielä auennut – Rinne karsiutui hyvin niukasti välieristä

Viivi Lehikoinen selvitti Budapestin MM-kilpailut välierien yhdenneksitoista nopeimpana ja neljänneksi parhaana eurooppalaisena, mutta oman erän kolmannen sijan tuonut 54,48 ei kantanut finaaliin.

Loppukilpailuun vaadittiin aikavertailusta 53,89.

– Pyrin lähtemään yhtä terävästi kuin alkuerissä ja ylläpitämään juoksun vähän paremmin. Ehkä se olisi voinut tulla vähän helpommin viidennelle aidalle. Tuntui, että menetin jonkun verran vauhtia 4. ja 5. aidan välissä, Lehikoinen kertaili.

– Tiesin, että tuossa erässä on mahdollisuudet vaikka mihin. Läksin taistelemaan ja vähän jouduin siinä lopussa antamaan periksi, mutta olen tyytyväinen.

Lehikoisen kausi jatkuu ainakin syyskuun alussa Tukholmassa Ruotsi-ottelussa, mutta mahdollisesti myös Timanttiliigan Brysselin osakilpailussa 8 syyskuuta.

– Vähän on vielä auki kisat. Brysselissä on 400 metrin aidat. Katsotaan pääsenkö sinne.  Varmaan urheilijoilla on sinne kova hinku, kun se on viimeinen Timanttiliigan kilpailu ennen finaalia, Lehikoinen pohdiskeli.

– Ehkei tänne tullut ihan niin kovaa juoksua, kuin loppukauden kisoja ajatellen olisin toivonut. Katsotaan mihin pääsee.

SE:n parantaminen kiinnostaa – Optimijuoksua ei ole vielä tullut

Myös Suomen ennätyksen parantaminen on edelleen Lehikoisen ajatuksissa, jos sopiva kisa löytyy. Lehikoinen juoksi nykyisen SE:n 54,40 kesäkuun alussa Huelvassa, Espanjassa.

– Tuntuu, ettei kesäkuun alun juoksu ollut mitenkään täydellinen.  Nyt on tullut monia juoksuja, joissa on ollut samantyyppisiä aikoja, mutta jotenkin tuntuu, ettei se lähde siitä, Lehikoinen viittasi siihen, ettei ole saanut aivan optimijuoksua.

– On ollut hyviä juoksuja. Nytkin ja eilen alkuerissä kaarre tuli hyvin. Mutta juoksun alku ei tule helposti niin, että hyvä loppu ja alku osuisivat samaan kilpailuun.

Budapestin MM-kilpailuissa välierien nopein oli Yhdysvaltain Shamier Little, mutta myös juoksun suosikki Hollannin Femke Bol otti erävoiton leikittelevän helposti ajalla 52,95.

Rinne karsiutui 0,17 sekunnin erolla 800 metrin välieristä 

Joonas Rinne juoksi Budapestin MM-kilpailuissa kaksi alkueräjuoksua, jotka molemmat päättyivät hyvin niukkaan karsiutumiseen välieristä. Tiistaina 800 metrillä Rinteen aika 1.45,93 jäi vain 0,05 sekuntia hänen ennätyksestään.

Rinne oli oman eränsä neljäs. Erien kolme parasta eli yhteensä 24 kilpailijaa selviytyivät välieriin. Rinteen aika oli 20:nneksi nopein, mutta välieriin selviytyi myös kuusi häntä hitaammin juossutta kilpailijaa taktisesti toisenlaisista eristä.

– Suunnitelma oli aloittaa vahvasti. Se onnistui. Kulku oli hyvää. Toisen kierroksen alussa annoin vähän liian helposti kavereiden tulla ohi.

Alkumatkan kuudentena-seitsemäntenä juossut Rinne hyökkäsi viimeisen takakaarteen lopussa aggressiivisesti sisäkautta terävään loppukiriin. Hän ehti neljänneksi, mutta karsiutui niukasti 0,17 sekunnin erolla.

– Tavoistani poiketen yritin puikata, kun huomasin marokkolaisen jättäneen sisäradan auki. Hiukan kontaktia siinä tuli.

Rinteen erän voitti Kanadan Marco Arop alkuerien toiseksi parhaalla ajalla 1.45,05. Alkuerien nopeimman ajan 1.44,92 juoksi Kenian Emmanuel Wanyonyi.

– Olympiakisoihin tekisi mieli päästä. Se on sitten se, joka syksyllä räntäsateessa motivoi lähtemään lenkille, Rinne kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan.