Lehikoinen vaivatta välieriin, suomalaisjuniorit loistovedossa Grossetossa

Lehikoinen vaivatta välieriin

Suomalaisnuoret onnistuivat hyvin yleisurheilun 19-vuotiaiden EM-kisojen aamupäivän karsinnoissa ja alkuerissä Grossetossa perjantaina. Lajinsa menestyjäsuosikkeihin lukeutuva Viivi Lehikoinen juoksi 400 metrin aidoissa suoran välieräpaikan eränsä toisella sijalla ajalla 59,73.

Lehikoinen juoksi erässä vain sen mitä jatkoon tarvittiin. Hän nousi juoksun lopussa maltillisen alun jälkeen vaivatta toiseksi.

– Hyvä juoksu, sai mennä rennosti, vaikka lopussa joutui vähän puristamaan. Kaikki meni kuitenkin suunnitelmien mukaan, Lehikoinen sanoi.

Miesten 400 metrin aidoissa Tuomas Lehtonen juoksi välieriin omalla ennätyksellään 51,62. Aiempi ennätys oli 52,64. Lehtonen oli erässään kolmas joka toi suoran jatkopaikan.

– Pystyin juoksemaan aitavälit 14 askeella noin 200 metriä. Loppumatkasta askel sopi hyvin 15 askeleen rytmillä viimeistä aitaa lukuunottamatta, Lehtonen sanoi.

Lehtosen aika oli kolmanneksi nopein myös kaikki alkuerät huomioiden.

Naisten moukarin karsinnassa kaikki kolme suomalaista Johanna Witka, Kiira Väänänen ja Emilia Olkkonen etenivät finaaliin. Witka oli karsinnassa toinen tuloksella 61,67, joka rikkoi 61 metrin karsintarajan. Väänänen oli 10:s heitettyään 56,25 ja Olkkonen oli 11. Tuloksella 55,31.

Karsinnan voitti Irlannin Michaela Walsh, joka pyörähteli 62,33.

Seppä: Mielenkiintoinen kilpailu

Saija Seppä eteni 1500 metrillä loppukilpailuun suoraan alkueränsä kolmantena ajalla 4.19,66, joka jäi 0,11 sekuntia kesäkuussa syntyneestä ennätyksestä. Erän voitti Bulgarian Liliana Georgieva ennätyksellään 4.18,36.

– Mielenkiintoinen kilpailu. En ole aiemmin juossut kilpaa näin aikaisin aamulla, enkä näin lämpimässä. Hyvä avaava kisa, Seppä sanoi.

Miesten 800 metrin alkuerissä Markus Teijula oli erässään kuudes ajalla 1.53.00. Se riitti välieriin aikavertailusta.

Korkeushyppääjä Saara Sinervo sivusi ennätystään 180 EM-kisojen karsinnassa ja eteni loppukilpailuun. Hän meni 180 ensimmäisellä ja jakoi karsinnan kärkipaikan kolmen muun hyppääjän kanssa.

– Kaikki meni niin kuin piti, Sinervo kommentoi karsintaa.

Eila Junnila meni 177 kolmannellaan, mutta 180 oli tällä kertaa liikaa. Junnila oli karsinnassa 20:s ja karsiutui.

– Askelmerkin kanssa oli ongelmia, Junnila harmitteli.

Keskinen finaaliin, Duplantisille riitti yksi hyppy

Miesten seiväshypyn karsintakilpailussa Jere Keskinen jakoi kuudennen sijan ylitettyään 510 ja eteni ainoana suomalaisena loppukilpailuun. Keskisen ennätys on 515.

Eetu Turakainen ja Mikko Paavola olivat karsintakilpailussa 27:s ja 30:s. Kumpikin ylitti 470.

Kilpailun suosikki, ruotsalainen Armand Duplantis voitti karsinnan yhdellä hypyllä. Hän aloitti kilpailun karsintakorkeudesta 525 ja ylitti sen ensimmäisellään.

Siirtola ja Enarvi vaivatta välieriin

Anni Siirtola ja Julia Enarvi pinkoivat välieriin naisten 100 metrin aidoissa. Siirtola oli erässään kolmas ajalla 13,93 ja Enarvi omassa erässään neljäs ajalla 14,22. Kumpikin eteni suoraan loppukilpailuun.

– Hyvä lähtö. Juoksussa ei tarvinnut laittaa ihan kaikkea peliin, Siirtola sanoi.

– Varman päälle juoksu, Enarvi sanoi.

Alkuerin nopein oli Solene Ndama, voitti eränsä ajalla 13,28. Aikavertailusta jatkoon riitti 14,21.

tulokset