Lehikoinen tyytyväinen alkueräänsä – illalla luvassa kovaa vauhtia välierissä

Viivi Lehikoinen juoksi EM-hallien 400 metrin alkuerissä hienosti eränsä kakkoseksi ajalla 52,88, mikä takasi suoran jatkopaikan tämän illan 12 juoksijan välieriin. Lehikoisen erän nopein oli ME-juoksija Femke Bol ajalla 52,35. Milja Thuresonilla juoksu oli vaikeampaa, kun hän oli eränsä viides ajalla 55,82.

Alkuerien nopein oli Puolan Anna Kiełbasińska ajalla 51,77. Lehikoisen aika oli kokonaiskilpailussa kymmenenneksi paras, ja se on hänen uransa toiseksi paras aika. Vajaa kuukausi sitten hän juoksi ennätyksensä 52,52.

Juoksussaan Lehikoinen joutui taistelemaan paikastaan viimeiselle kierrokselle lähdettäessä ja juoksi hetken aikaa ulommalla radalla.

– Aika paljon sain hakea paikkaani. En halunnut jarrutella tai kiilata vauhtia liikaa toiselle kierrokselle lähdettäessä. Mutta ainakin tuli jatkopaikka suoraan, Lehikoinen kertasi juoksuaan tyytyväisenä.

– Tiesin Femke Bolin taktiikan, mutta ihan en hänen peesiinsä päässyt.

Välierä on tiedossa illalla seitsemän paikkeilla. Mitkä ovat odotukset?

– Kovaa vauhtia on tiedossa. Katsotaan nyt. Positiivista on, että kunto on noussut alle 53 sekunnin tasolle, Lehikoinen kommentoi tyytyväisenä.

Thureson: Palkinto jäi saamatta hallikaudelta

Milja Thureson harmitteli hieman vaisua suoritustaan. Nyt hän jäi yli sekunnin kauden parhaasta tuloksestaan.

– Juoksin rennosti ensimmäisen 200 metriä, kuten yleensä kesälläkin, mutta sitten hyydyin. En tiedä mistä johtui, onko ylikuntoa tai sairautta takana, Thureson ihmetteli kisan jälkeen.

– Olen treenannut kuitenkin hyvin, ja onneksi kesään on aikaa. Mutta pettynyt olen, olisin kaivannut kunnon palkintoa hallikaudelleni.