Lehikoinen tasapainoisella juoksulla 400 metrin aitojen välieriin: ”Alku tuli tosi rennosti ja aidat todella helposti”

Viivi Lehikoinen käänsi nopeasti katseen eteenpäin Budapestin MM-kilpailuiden alkuerän jälkeen. Lehikoinen oli alkueränsä neljäs tasapainoisella juoksulla ja meni suoraan välieriin. Lehikoinen juoksi ajan 54,65, joka jää vain 0,25 sekuntia hänen nimissään olevasta SE-ajasta.

Lehikoinen kuvasi juoksuaan tosi hyväksi, ajallisesti yhdeksi parhaistaan ja hieman erilaiseksi kuin kuluvan kauden juoksut yleensä.

– Alku tuli tosi rennosti ja aidat todella helposti. Siinä 200 metrin kohdalla oli vähän sillä lailla, että apua, olen hirveällä takamatkalla, kun yleensä olen siinä johdossa, mutta kaarre ja loppu menivät hyvin. Yllättävän kovaa tässä alkuerässä piti tulla, Lehikoinen totesi.

Erän voitti Jamaikan Rushell Clayton ajalla 53,97. Yhdysvaltain MM- ja olympiavoittaja Dalilah Muhammad oli toinen ajalla 54,21. Lehikoisen edellä maaliin tuli myös 54,53 juossut Saksan Carolina Krafzik.

”Oli kuuma, mutta en kokenut, että se olisi hirveän paha”

Lehikoinen juoksi välieriin kakkosradalta.

– Olen ollut kisoissa kakkosradalla, joten en ollut siitä kauhean huolissani. Laurent sanoi minulle eilen, kun treenasin kahta aitaa, että kaarteet ovat loivat. Se oli ihan ok, Lehikoinen sanoi ja viittasi valmentajaansa Laurent Meuwlyyn.

Myöskään helle ei kiusannut.

– Oli kuuma, mutta en kokenut, että se olisi hirveän paha. Olin kuitenkin valmistautunut tähän etukäteen, ja kentällä oli aika hyvät viileät tilat ja varjossakin oli aika miellyttävää, Lehikoinen totesi.

Tiistaista välieräjuoksuaan Lehikoinen miettii valmentajansa kanssa.

– Me tehdään valmentajan kanssa suunnitelma ja minä noudatan sitä. Ensin Laurent kertoo, mitä näki tässä juoksussa, mutta varmaan se on samantapaista kuin tämä, Lehikoinen ennakoi välieräjuoksuaan.

Välierien nopein oli Lehikoisen kanssa samassa tiimissä harjoitteleva Hollannin Femke Bol ajalla 53,39.