Lehikoinen sai buustia loppuun, Raitanen sai napakan harjoituksen

Lehikoinen sai buustia loppuun

HIFK:n Viivi Lehikoinen pääsi hyvään vireeseen ja fiilikseen Tampereella nuorten MM-kisoissa, ja jatkoi siitä Harjulla. Lehikoinen oli aiemmin sivunnut EM-rajaa 57,70, mutta paransi nyt 57,26:een.

– Oli kiva tulla tänne juoksemaan. Hyvä kisa, sain loppuun sellaista buustia, mitä en ehkä ole vielä saanut tällä kaudella saanut irti, Lehikoinen summaili.  

Hopean vei KU-58:n Hilla Uusimäki kesän parhaallaan 57,78, joka jää vain 0,08 sekuntia EM-rajasta. HIFK:n Nea Mattila lohkaisi vastikään nuorten MM-kisoissa juoksemasta ennätyksestään 0,15 sekuntia ja vei pronssin ajalla 58,11.

– Tosi erilainen juoksu verrattuna Tampereen kisaan, ei ollut ehkä niin hyvä. Loppu tuli todella hyvin, ehkä oli siitä lopusta kiinni, Mattila sanoi.

Mattila iloitsi siitä, että pystyi melko nopeasti nuorten MM-kisojen jälkeen jopa parantamaan suoritustaan. Se lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

Ezeabasirim ennätysvauhdissa

HKV:n Chibunna Ezeabasirim, 17, uran toinen startti 400 metrin aidoissa miesten aidoilla tuotti Jyväskylän Kalevan kisoissa hopean kotimaan kaikkiaan aikojen parhaalla 17-vuotiaiden ajalla  52,02. Aiemmin ennätys oli Oskari Mörön 52,47.

– Aika hyvältä tuntuu. Mitali oli sellainen kaukainen toive, Ezeabasirim sanoi.

Ezeabasirim rytmitti juoksunsa nappiin ja kurotti maalissa toiseksi samalla ajalla kolmanneksi jääneen JKU:n Petteri Monnin kanssa. Mestariksi juoksi Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila kauden kotimaisella kärkiajalla 51,62.

Harri Laihon ja Vesa-Pekka Pihlaviston valmentama Ezeabasirim on ollut kesän komeetta 400 metrin aidoissa. Hän on kohentanut neljästi ennätystään 17-vuotiaiden 400 metrin aidoissa ja oli ikäluokan EM-kisoissa välierissä. 

Kalevan kisoissa hän juoksi uran kaksi ensimmäistä kilpailua miesten 400 metrin aidoissa. Finaalijuoksu ei jättänyt jossiteltavaa.

– Olisihan sitä tietysti voinut yrittää aloittaa kovempaa, mutta en olisi välttämättä jaksanut hyvin loppuun asti, Ezeabasirim sanoi.

Raitanen sai napakan harjoituksen

HKV:n Topi Raitanen oli miesten estekilpailun odotettu mestari. Suunnitelman mukaan kohti EM-kisoja etenevä Raitanen sai päämatkallaan sopivan harjoituksen. Hän ehti maaliin ajassa 8.44,28.

–  Hannun (Granberg) kanssa sovittiin, että hän vetää kaksi ensimmäistä kierrosta ja lähdemme 8.45:n loppuaikaan tähtäävää vauhtia. Sain napakan harjoituksen, se oli tämän päivän tarina, Raitanen sanoi.

Myös hopeamitalisti Hannu Granberg alitti yhdeksän minuuttia viedessään hopeaa ajalla 8.59,30.  Miika Tenhunen otti pronssin ja nuorten MM-kisoissa hienosti juossut Wilho Hautala oli ennätyksellään 9.09,31 neljäs. Hautala lähti nuorten MM-kisojen alkuerän tavoin juoksemaan 9.05:n aikataululla.

– Joutui vähän itsekseen vetämään, mutta yllättävän hyvältä tuntui. Perjantainen 1500 metriä oli hyvä avaava tähän, seuraavaksi 19-vuotiaiden SM-kisoissa Laitilassa juokseva Hautala sanoi.


1xa_1313.jpg