Lehikoinen, Mattila ja Francis suoraan välieriin

Lehikoinen

Viivi Lehikoinen ja Nea Mattila sekä Sara Francis tarjosivat aamuosion ilahduttavinta suomalaismenoa nuorten MM-kilpailuiden toisena päivänä. Ensin Lehikoinen ja Mattila etenivät 400 metrin aitojen alkueristä suoraan välieriin, hieman myöhemmin Francis teki saman tempun 100 metrin alkuerissä. Lehikoinen oli erässään toinen, Mattila ennätyksellään 58,82 oman eränsä kolmas. Francis oli alkueränsä neljäs ajalla 11,83.

Aidatun ratakierroksen suomalaiskaksikosta ensin alkuerässään juoksemaan pääsi Viivi Lehikoinen, joka otti erässään kakkospaikan ajalla 59,10.

– Rento ja hyvä juoksu, riitti välieriin. Nyt ollaan välierissä, ja keskitytään niihin. Yksi juoksu kerrallaan, Lehikoinen sanoi.

– Huomenna pitää vaan lähteä aika paljon kovempaa, jos mielii finaaliin. Varmasti yli sekunnin kovempaa täytyy juosta, jos haluaa finaaliin, Lehikoinen arvelee.

Suomen kaikkien aikojen tilastossa 19-vuotiaissa seitsemänneksi noussut Nea Mattila hihkui iloisena juoksunsa jälkeen.

– Meni paremmin kuin toivoin. Kakkosaidalla oli vähän sellaista, että piti päättää, mennäänkö kovaa vai eikö. Päätin tietenkin, että mennään kovaa, Mattila kertasi.

Loppusuoralla Mattila tarrasi tiukasti suoraan jatkopaikkaan oikeuttavaan kolmossijaan, eikä siitä luopunut.

– Eka en huomannut, että olen kolmantena. Sitten kun huomasin olevani kolmantena, tuli sellainen, ettei varmasti päästetä muita ohi.

Mattila arveli ennakkoon, että Lehikoinen varmaankin etenisi välieriin ja toivoi tekevänsä saman perässä. Kaksi suomalaista välierissä innosti häntä entisestään:

– On huikeaa!


1xb_3187.jpg

Viivi Lehikoinen aloitti MM-kotikisansa etenemällä eränsä toisena välieriin.

,

Francis hakee välierässä rentoutta loppuun

Sara Francis juoksi 100 metrin alkuerässään neljänneksi ajalla 11,83 ja otti suoran jatkopaikan välieriin. Francisin tavoitteena oli saada juoksu pysymään rentona.

– Paineet oli kovat, kun oli näin isot kisat. Sellaisessa juoksu voi mennä jäpittämiseksi. Yritin pitää rentouden, ja ihan hyvältä se tuntui. Olisi voinut mennä kovempaa, mutta ihan ookoo aika, Francis viittasi.

Hänellä oli jo selvillä, mitä välierässä pitää parantaa:

– Loppua pitää parantaa. Se pitää saada rennommaksi, Francis sanoi.

Leveelahti: ”Ei oikeastaan tapahtunut paljon mitään”

Avauspäivänä päälajinsa kiekon finaaliin edennyt Helena Leveelahti tavoitteli keskiviikkona loppukilpailupaikkaa myös kuulassa, mutta hän jäi oman karsintaryhmänsä 10:nneksi tuloksella 13,68. Leveelahti ei saanut teknisesti toivomiaan työntöjä.

– Niissä ei oikeastaan tapahtunut paljon mitään. Ne hajosivat teknisesti, eivätkä lähteneet niin kuin toivoin. Yritin korjata parempaa keskelle menoa ja loppunostoa, ne olivat isoimmat ongelmani tässä kisassa. Johtuu siitä, etten ole harjoitellut kuulantyöntöä, kun olen keskittynyt kiekkoon, Leveelahti sanoi.

Miesten pika-aitojen alkuerissä Jesse Väyrynen ei onnistunut tekemään toivotun ehjää juoksua, mikä pudotti hänet eränsä seitsemänneksi ajalla 15,23.

– Kauden huonoin juoksu tähän väliin. Odotukset olivat hyvät ja vire oli hyvä, Väyrynen harmitteli.

Koskinen: ”Kertaakaan ei teknisesti onnistunut”

Veikka Koskinen heitti moukarin karsinnassa 64,68, mikä ei riittänyt jatkopaikkaan. Koskisen päällimmäinen fiilis arvokkaasta kokemuksesta huolimatta oli pieni pettymys.

–  Kertaakaan ei teknisesti onnistunut. Lähdin sillä ajatuksella, että riskillä lähelle ennätystä, että pääsisi finaaliin. Kertaakaan se ei napsahtanut, Koskinen sanoi.

,


1xb_3035.jpg

Helena Leveelahti ei saanut teknisesti toivomiaan suorituksia kuulan karsinnassa.