Lehikoinen kuorrutti mestaruuden SE:llä, ”Kunto on hyvä, uskalsin lähteä terävästi

HIFK:n Viivi Lehikoinen kuorrutti Tampereen SM-hallien 300 metrin aitojen mestaruuden halli-SE ajalla 40,97. Aiempi ennätys oli Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halosen vuosi sitten Kuopion SM-halleissa juoksema 40,99.

Omaa ennätystään Lehikoinen kohensi 0,18 sekuntia.

– Tiesin, että kunto on hyvä. Siksi uskalsin lähteä suhteellisen terävästi. Oli rento päivä ja mieli oikeassa tilassa, Lehikoinen sanoi.

Lehikoisen mukaan harjoitusvuoden syyskauden aikana on haettu kestävyyttä, joka on tuottanut tulos. Samaa kieltä harjoittelun onnistumisesta puhui myös viikko  sitten Helsingissä hallimaaottelussa juostu 400 metrin halliennätys 55,27.

– Kaikki aitatreenit mitä on talven aikana tehty, ovat menneet hyvin. Tuntuu, että 15 askeleen rytmi on vakiintunut, Lehikoinen sanoi.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen oli aitafinaalissa toinen  ennätyksellään 41,11.

– Ihan hyvä taistelu, mutta täytyy myöntää, että SE oli minullakin mielessä. Talven aitatreenit ovat menneet niin hyvin, että kesällä kulkee, Määttänen sanoi.

Kolmanneksi SM-taistossa juoksi Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen ennätyksellään 41,83.

Liedon Parman Tuomas Lehtonen voitti miesten 300 metrin aidat ennätyksellään 36,08, jolla hän kipusi kaikkien aikojen kotimaan hallitilastossa kuudenneksi. Porvoon Akilleksen Jonni Blomqvist oli toinen ennätyksellään 37,33.