Lehikoinen juoksi ennätyksensä – Kauhava SM 4.8.

Lehikoinen juoksi ennätyksensä - Kauhava SM 4.8.

Viivi Lehikoinen voitti Kauhavalla 19-vuotiaiden naisten 400 metrin SM-kullan ennätyksellään 54,67. Aika on myös naisten kotimaan kausitilaston toiseksi nopein.

Nea Mattila antoi Lehikoiselle tiukan vastuksen pinkoen hopeaa naisten kausitilaston kolmosajalla 54,91. Kaksi viikkoa sitten 19-vuotiaiden 400 metrin aitojen EM-pronssia juossut Helsingin IFK:n Lehikoinen oli tyytyväinen.

-Se oli hyvä tosi hyvä kisa. Nea lähestyi loppusuoralla niin uhkaavasti, että jouduin tosissaan taisteleman voitosta. Sileän juokseminen on kyllä vaikeampaa kuin aitojen. Aidat rytmittävät juoksua sopivasti, Lehikoinen sanoi.

Lehikoinen juoksi vasta kauden toisen 400 metrin sileän kisansa. Kauden ensimmäisessä kisassa hän juoksi edellisen ennätyksensä 55,57. Lehikoinen on viilettänyt 400 metriä hallissa ylipitkällä radalla jopa 54,56.

Myös Lehikoisen seurakaveri Mattila oli tyytyväinen. Mattila pääsi viidennellä radalla tarkkailemaan kuudetta rataa kiitänyttä Lehikoista. Myötätuuli puhalsi 400 metrille ihanteellisesti takasuoralla. Mattila jäi ennätyksestään vain 12 sadasosaa.

-Juoksin taktisesti hyvin. Sain vielä lisää motivaatiota, kun saavutin Viiviä loppusuoralla. Vielä tällä kertaa loppuvetoni ei riittänyt Viivin lyömiseen, Mattila sanoi.

Pronssia juoksi Närpiön Kraftin Wilma Lassfolk ajalla 55,77. Jussi Ihamäen valmentama Lehikoinen juoksee Kauhavan SM-kilpailuissa vielä 200 metriä, mutta ei päälajiaan 400 metrin aitoja.

Määttänen voitti – Kortetmaa romahti neljänneksi

Naisten 22-vuotiaiden 400 metriä voitti Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen ajalla 55,13. Kuopion Reippaan Kirsi Pekkanen juoksi hopeaa ajalla 55,94 ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kristiina Halonen pronssia samalla ajalla kuin Pekkanen.

Naisten 200 metrin tilastokärki Anniina Kortetmaa sijoittui 400 metrillä neljänneksi ajalla 56,82. Hän oli juossut edellisen ratakierroksen kilpailunsa viisi vuotta sitten. Kortetmaa johti juoksua ensimmäiset 300 metriä, mutta sitten hän kangistui ja polki loppusuoran melkein paikallaan.

-Ensimmäiset 250 metriä kulkivat tosi kevyesti, mutta sitten hapot iskivät, Kortetmaa kertoi.

Kortetmaa juoksee sunnuntaina päämatkansa 200 metriä.

Kesätyön päättyminen herkisti Teijulan juoksua

Naantalin Löylyn Markus Teijula voitti 19-vuotiaiden miesten 400 metriä ajalla 47,72. Se on tämän kesän paras suomalaisaika miesten 400 metrillä. Oskari Mörö on juossut yhdeksän sadasosaa Teijulaa nopeammin Etelä-Afrikassa maaliskuussa.

Teijula jäi ennätyksestään yhdeksän sadasosaa, mutta kohensi kauden parastaan peräti 0,72 sekunnilla. Hän oli juossut edellisen 400 metrin kisansa juhannuksena.    

-Juoksu alkaa kulkea, kun raskas kesätyö päättyi äskettäin, Teijula paljasti.  

Liedon Parman Tuomas Lehtonen otti Teijulaa kiinni loppusuoralla vastatuulessa ja sai 19-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi hopeaa ennätyksellään 48,35. Kannuksen Uran Kalle Erkkilä tuli pronssille ajalla 49,41.

-Lähdin tavallista terävämmin ja takasuoralla myötätuulessa juoksu kulki hyvin. Loppusuoralla pystyin vielä hiukan kiristämään, ettei Tuomas saanut kiinni, Teijula kehui hopeamitalisti Lehtosen juoksua.

Toni Huppusen valmentama Teijula juoksee Kauhavalla myös 800 ja 200 metriä. Teijula juoksi viime ja toissa vuonna Kalevan kisoissa 800 metrillä pronssia.

-400 ja 800 metriä ovat molemmat päämatkojani. Tavoitteeni on juosta vielä tällä kaudella 400 metriä alle 47,50, Teijula kertoi.

Aalto ykkönen ennätyksellään – Salo palaamassa huipulle

Sibbo Vargarnan Eljas Aalto voitti 22-vuotiaiden miesten 400 metriä ennätyksellään 48,07. Se on miesten vuositilaston kolmanneksi nopein aika. Aalto yllätti Kalevan kisoissa 200 metrin pronssilla.

Hopeaa sai Gamlakarleby IF:n Filiph Johansson (48,48) ja pronssia Kuopion Reippaan Juho Pirskanen (48,64).

Viidenneksi sijoittunut Nakkilan Vireen Kristian Salo on palannut tänä vuonna kilparadoille kolmen välivuoden jälkeen. Tasan kaksi metriä pitkä Salo voitti kolmesta erästä ensimmäisen ajalla 49,53.

-Tuntui niin hyvältä kuin 400 metriä voi tuntua, hehkutti selän rasitusmurtumasta kuntoutunut Salo.

Salo juoksi Kalevan kisoissa 200 metrillä neljänneksi vuosina 2012 ja 2013.

Sipponen sinkautti mestariksi

Naisten 22-vuotiaiden kiekonheiton voitti Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen ensimmäisen kierroksen tuloksellaan 54,03.

Sipponen sinkautti viisi kertaa yli 52 metriä ja lyhimmälläänkin 51,39. Jukka Vilkkilän valmentama Sipponen on sinkauttanut tänä kesänä ennätyksekseen 57,39.

-Sarja oli tasainen, mutta piikki jäi puuttumaan. Tuuli vaihteli paljon vastatuulesta myötätuuleen, Sipponen kertoi.

Odotettu kaksintaistelu latistui, kun Laitilan Jyskeen Krista Uusi-Kinnala heitti vain 35,78 eikä päässyt kolmelle viimeiselle kierrokselle. Uusi-Kinnalan ennätys on 53,48.

-Harmi, että Krista ei onnistunut, Sipponen sanoi.

Hopeaa sai Espoon Tapioiden Vilma Paakkala (49,02) ja pronssia Liljendal IK:n Jessica Meriheinä (47,00). 

Virtain Urheilijain Helena Leveelahti voitti 19-vuotiaiden naisten kiekon tuloksella 51,72.

Porin Yleisurheilun Eero Ahola lennätti kuuden kilon kuulaa 19,09, jolla irtosi ylivoimainen mestaruus 19-vuotiaiden miesten sarjassa.

Seurakaverukset Eriksson ja Sinervo hyppäsivät kultaa

Miesten 22-vuotiaiden korkeushypyssä rima killui lopussa huimassa 221 senttimetrin korkeudessa. Salon Vilppaan Samuli Eriksson voitti mestaruuden tuloksella 210. Hän yritti kerran 214:stä, kerran 218:sta ja kerran 221:tä, jolla olisi ylentänyt ennätystään neljällä sentillä. Eriksson oli tyytyväinen.

-Oli helppo hypätä, kun oli täydellinen myötätuuli. Tuntuu hyvältä voittaa SM-kulta, kun edellisestä SM-kullasta oli kulunut jo kolme vuotta. Meni yllättävän siihen nähden, että minulla on ollut tekniikan kanssa vaikeuksia. Tänään oli liikaa vartalon kiertoa, kertoi Matti Niemisen valmentama Eriksson.

Kalevan kisojen hopeamitalisti Eriksson ylitti ensimmäisellä yrityksellä sekä 197, 204, 207 että 210. Raision Kuulan Miro Rastas lensi hopealle tuloksella 207 ja Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Valtteri Välimäki pronssia tuloksella 204.

Erikssonin seurakaveri Saara Sinervo voitti 19-vuotiaiden naisten korkeuden tuloksella 181. Turun Weikkojen Taika Koilahti hyppäsi pituutta 19-vuotiaiden karsinnassa 610.

Saara Lipsanen kiskaisi kultaa

Kolmiloikkaaja Simo Lipsasen kaksoissisko Saara Lipsanen voitti 22-vuotiaiden naisten keihäänheiton ennätyksellään 56,20. Saara Lipsanen pidensi ennätystään 72 sentillä. Hän kiskaisi ennätyksensä toisella kierroksella. Lipsanen on naisten kausitilastossa kuudentena.

-Yleensä heitän parhaat tulokset viimeisellä kierroksella, mutta tällä kertaa kävi näin. Sarja olisi voinut tasaisempi, mutta hienoa, että sain yhden huipputuloksen, Lipsanen iloitsi.

Olavi Parjasen valmentama Lipsanen heitti yli kolme metriä pidemmälle kuin Seinäjoen Kalevan kisoissa.

-Kalevan kisojen jälkeen olen pitänyt taukoa kilpailuista ja harjoitellut. Vahvuuteni ovat jalat. Olen tekniikkaheittäjä, Lipsanen kertoi.

Hopeaa kiskaisi Reisjärven Pilkkeen Laura Pesola (53,64) ja pronssia Larsmo IF:n Rebecca Ljung (50,07).

Hurske aitoi rankkasateessa 13,31

Reetta Hurske kiiti 100 metrin aitajuoksun maalintulon jälkeen samaa vauhtia suoraan telttaan sadetta pakoon.

Tampereen Pyrinnön Hurske voitti 22-vuotiaiden naisten mestaruuden olosuhteisiin nähden mainiolla ajalla 13,31.  Rankkasade alkoi juuri, kun naiset ampaisivat matkaan. Hurske jäi kauden parhaastaan vain yhden sadasosan. Hänen ennätyksensä on 13,16.

-Hyvä juoksu. Yritin reagoida laukaukseen varovasti, mutta reaktioaika olikin nopea. En kolhinut yhteenkään aitaan, Hurske kertoi.

Kalajoen Junkkareiden Erika Nevanperä aitoi hopeaa ajalla 13,88 ja Helsingin Kisa-Veikkojen Janette Rinne pronssia ajalla 14,00.

Naisten 19-vuotiaiden 100 metrin aidat voitti Tampereen Pyrinnön Julia Enarvi ajalla 13,69. HKV:n Anni Siirtola tarjosi tiukan vastuksen ja tuli toiseksi ajalla 13,76.

Kantele ja Kuusiniemi aitoivat kovat ajat

Porvoon Akilleksen Viktor Kantele voitti 22-vuotiaiden miesten 110 metrin aitajuoksun ennätyksellään 14,16. Kalevan kisoissa hän aitoi pronssia ja on kolmantena myös miesten kausitilastossa.

-Olen tyytyväinen aikaan. Kahdeksan ensimmäistä aitaa sujuivat hyvin. Kahdella viimeisellä aidalla maltti ei enää riittänyt ja kolhaisin niihin sekä horjahdin. Heti ensimmäisen aidan jälkeen huomasin, että olen voittotaistelussa vahvoilla.

JKU:n Ilari Manninen aitoi hopeaa ajalla 14,39 ja Lappajärven Veikkojen moniottelija Elmo Savola pronssia ajalla 14,69. Lars Fagerholmin valmentama Kantele tavoittelee kultaa myös 400 metrin aitajuoksussa.

Lempäälän Kisan Yleisurheilun Santeri Kuusniemi hurjasteli 19-vuotiaiden miesten 110 metrin aitojen ylivoimaiseksi mestariksi ajalla 13,79. Hän paransi ennätystään kolmella sadasosalla.

Kuusiniemi nousi ikäluokan Suomen kaikkien aikojen tilastossa Antti Haapakosken rinnalle jaetulle viidennelle sijalle.

Kankaanpään Seudun Leiskun Pyry Santahuhta aitoi hopeaa ajalla 14,43. Ikäluokassa ylitetään sata senttiä korkeita eli 6,7 senttiä matalampia aitoja kuin miesten yleisessä sarjassa.

Ryynänen kaatui ja voitti

Ensimmäisen päivän viimeisessä lajissa 22-vuotiaiden miesten 1500 metrillä nähtiin uljas taistelu mitaleista. Ennakkosuosikki Turun Urheiluliiton Robin Ryynänen kaatui lähtöryntäyksessä, mutta nousi ylös kuin Lasse Viren konsanaan ja voitti.

Vielä 200 metriä ennen maalia kultaa hamusi neljä juoksijaa. Joensuun Katajan Jiri Karjalainen aloitti pitkän kirinsä 600 metriä ennen maalia ja sai peräänsä Ryynäsen, Sjundeå IF:n Eero Salevan ja Limingan Niittomiesten Samuli Hussan.

Viimeisen kierroksen takasuoran puolivälissä Ryynänen ja Hussa aloittivat loppuvetonsa. Ryynänen kaartui loppusuoralle ensimmäisenä ja piti muut visusti takanaan tuulettaen kultaa railakkaasti. Voittoaika oli 3.54,06.

-Ei ollut parasta kulkua. Kaatumisen jälkeen juoksu oli väkinäistä. Loppusuoralla pistin kaiken peliin ja voitto meni tiukille, Ryynänen sanoi.

Hussa kiri hopealle ja Saleva pronssille.

Miesten 19-vuotiaiden 10 000 metrin kävelyn voitti Kenttäurheilijat-58:n Joni Hava ajalla 46.21,62. Kalevan kisojen pronssimitalisti Laitilan Jyskeen Venla Laiho voitti 22-vuotiaiden naisten 5000 metrin kävelyn (24.40,04).

Naisten 19-vuotiaiden 3000 metrin estejuoksun voitti Forssan Salaman Astrid Snäll ajalla 10.35,18 ja 22-vuotiaiden miesten Nivalan Urheilijain Miika Tenhunen ajalla 9.28,59.

 (Teksti Jyrki Repola, kuvat Matti Peltoniemi)

 

KAUHAVA 4.8.2017 22- ja 19-v. SM-kilpailut

N19 400m 1) Viivi Lehikoinen HIFK 54,67, 2) Nea Mattila HIFK 54,91, 3) Wilma Lassfolk IFKraft 55,77, 4) Kira Kruuti HKV 56,02, 5) Charlotta Bützow HKV 57,12, 6) Viola Järvinen TuUL 57,25, 7) Pinja Porokari NurmijYU 58,86, 8) Marika Aarnio TurWei 59,21, 9) Heini Ikonen JyväskKU 59,49, 10) Emmi Keinänen HKV 59,81, 11) Nea Seppälä TampPy 1.00,03, 12) Hanna Frostdahl IFDrott 1.00,19, 13) Julia Ylikahri NoormNo 1.00,52, 14) Eevi Siniketo TampPy 1.00,62, 14) Emma Falck HIFK 1.00,62, 16) Emmi Erikkilä RaahVe 1.01,15, 17) Heidi Lähdemäki SeinäjSU 1.01,20, 18) Katri Gauriloff KeskiUYU 1.01,50, 19) Helmi Kortetmaa KannU 1.01,82, 20) Pihla Kössi PaimU 1.01,94, 21) Julia Karjalainen OulPy 1.02,24, 22) Tiina Mäki-Panula SeinäjSU 1.02,85, 23) Elli Hiltunen VarkKV 1.03,20, 24) Tuuli Salonen SysmSi 1.03,30, 25) Anna Dahlström IFRaseb 1.03,35, 26) Miida-Tuulia Kukila JuankKuo 1.03,51, 27) Iiris Törrönen OulPy 1.04,06, 28) Anniina Ruhberg LahdA 1.04,34, 29) Eveliina Karlsson IKFalken 1.06,69 
Erä 1 (NM) 1) Nea Seppälä TampPy 1.00,03, 2) Emmi Erikkilä RaahVe 1.01,15, 3) Tuuli Salonen SysmSi 1.03,30, 4) Iiris Törrönen OulPy 1.04,06, 5) Eveliina Karlsson IKFalken1.06,69. Erä 2 (NM) 1) Heidi Lähdemäki SeinäjSU 1.01,20, 2) Pihla Kössi PaimU 1.01,94, 3) Julia Karjalainen OulPy 1.02,24, 4) Tiina Mäki-Panula SeinäjSU 1.02,85, 5) Elli HiltunenVarkKV 1.03,20, 6) Anna Dahlström IFRaseb 1.03,35, 7) Miida-Tuulia Kukila JuankKuo 1.03,51, 8) Anniina Ruhberg LahdA 1.04,34. Erä 3 (NM) 1) Marika Aarnio TurWei 59,21, 2) Emmi Keinänen HKV 59,81, 3) Hanna Frostdahl IFDrott 1.00,19, 4) Julia Ylikahri NoormNo 1.00,52, 5) Eevi Siniketo TampPy 1.00,62, 5) Emma Falck HIFK 1.00,62, 7) Katri GauriloffKeskiUYU 1.01,50, 8) Helmi Kortetmaa KannU 1.01,82. Erä 4 (NM) 1) Viivi Lehikoinen HIFK 54,67, 2) Nea Mattila HIFK 54,91, 3) Wilma Lassfolk IFKraft 55,77, 4) Kira Kruuti HKV56,02, 5) Charlotta Bützow HKV 57,12, 6) Viola Järvinen TuUL 57,25, 7) Pinja Porokari NurmijYU 58,86, 8) Heini Ikonen JyväskKU 59,49. 

N19 1500m (NM) 1) Saija Seppä SuolU 4.50,41, 2) Veera Mensonen MaanMa 4.51,45, 3) Heidi Kuuttinen IFKraft 4.51,72, 4) Maria Söderlund IFÅland 4.57,41, 5) Astrid Snäll ForssSa4.58,10, 6) Ada Outinen HKV 4.58,39, 7) Lotta Sumuvuori SeinäjSU 4.58,42, 8) Nea Nurmisto TampU 5.02,56, 9) Maarit Kuhmonen TampU 5.02,63, 10) Jutta Moilanen JoensKa5.04,44, 11) Ninni Löf KalajJu 5.08,28, 12) Jonna Tanskanen TampU 5.10,05, 13) Alina Suomalainen KuortKu 5.11,37, 14) Andrea Lilja IFLänken 5.12,20, 15) Siiri Möller SuolU 5.16,31, 16) Sara Kivenmäki KuortKu 5.25,41. 

N19 100m aidat 1) Julia Enarvi TampPy 13,69, 2) Anni Siirtola HKV 13,76, 3) Mathilda Kvist VasaIS 14,24, 4) Gia Reinholm KarhKa 14,43, 5) Noora Juslin BorgåAk 14,44, 6) Sanni Pajasmaa HIFK 14,58, 7) Laura Ollikainen VarkKV 19,17, Veera Miettinen HKV DNF 
Alkuerät: Erä 1 (-0,4) 1) Anni Siirtola HKV 14,06, 2) Gia Reinholm KarhKa 14,55, 3) Sanni Pajasmaa HIFK 14,58, 4) Veera Miettinen HKV 14,60, 5) Mathilda Kvist VasaIS 14,66, 6) Iiris Peterzéns EspTa 14,97, 7) Nora-Julia Isoluoma JyväskKU 15,52, 8) Katriina Autti KuivAu 15,76. Erä 2 (-1,8) 1) Julia Enarvi TampPy 14,08, 2) Noora Juslin BorgåAk 14,63, 3) Laura Ollikainen VarkKV 14,79, 4) Petra-Sofia Laakso SavonlRie 15,02, 5) Heidi Parikka HKV 15,45, 6) Karoliina Bogdanoff KuivAu 15,77, 7) Nathalie Westman GamlakIF 16,27, 8) Hilla Nieminen JyväskKU 16,33. 
Loppukilpailu: (+0,7) 1) Julia Enarvi TampPy 13,69, 2) Anni Siirtola HKV 13,76, 3) Mathilda Kvist VasaIS 14,24, 4) Gia Reinholm KarhKa 14,43, 5) Noora Juslin BorgåAk 14,44, 6) Sanni Pajasmaa HIFK 14,58, 7) Laura Ollikainen VarkKV 19,17, Veera Miettinen HKV DNF. 

N19 3000m esteet (+0,9) 1) Astrid Snäll ForssSa 10.35,18, 2) Aino Kuljukka LahdA 10.56,01, 3) Sara-Elise Ruokonen KuusjHu 11.31,52, 4) Anna Hyvärinen TuUL 11.47,98. 

N19 Korkeus 1) Saara Sinervo SalVil 181, 2) Ella Junnila JanJa 176, 3) Sofia Heikonen VeitsilKV 168, 4) Minttu Rinne SaarijPu 166, 5) Venla Ruotanen YlivKu 163, 5) Tilda LipastiHIFK 163, 7) Janina Pykäri KeskiUYU 155, 8) Katriina Autti KuivAu 155, 9) Janina Laine NoormNo 145. 

N19 Pituus 
Alkuerät: Erä 1 1) Taika Koilahti TurWei 6,10, 2) Ada Koistinen JyväskKU 5,87, 3) Tilda Lipasti HIFK 5,70, 4) Riina Rautelin EsboIF 5,53, 5) Isla Hahl KuopRei 5,41, 6) Nathalie Westman GamlakIF 5,35, 7) Reetta Juurakko HämeenlTa 5,25, 8) Noora Lehtonen KaarUra 5,09, 9) Suvi Mäkitalo NoormNo 5,05, 10) Janina Laine NoormNo 4,96, 11) Susanna Kumpulainen EspTa 4,85. Erä 2 1) Henriikka Parpala KokkVei 5,84, 2) Saara Hakanen KeskiUYU 5,82, 3) Gia Reinholm KarhKa 5,76, 4) Heidi Parikka HKV 5,63, 5) Henriikka AaltonenVaasVa 5,55, 6) Niina Piiroinen MikkKV 5,52, 7) Karoliina Bogdanoff KuivAu 5,43, 8) Anni Siirtola HKV 5,37, 9) Jonna Peritalo LapVi 5,33, 10) Camilla Kyröläinen JyväskKU 4,95, 11) Iida Mäkelä SavonlRie 4,85, 12) Juulia Julkunen KuopRei 4,81. 

N19 Kiekko 1) Helena Leveelahti VirtU 51,72, 2) Henna Sallinen SavonlRie 47,42, 3) Pinja Karhunen HämeenlTa 47,24, 4) Hanna-Mari Saalo LahdA 42,97, 5) Susanna TörrönenEsboIF 42,83, 6) Riikka Purho KouvU 42,73, 7) Sanni Salmio KuusKi 42,27, 8) Andrea Österman HIFK 36,49, 9) Pihla Karhunen HämeenlTa 36,10, 10) Lotta Kemppinen HIFK 35,40, 11) Petra Valkama IlmajKi 33,84, 12) Josefine Lundström IFRaseb 31,53. 

N19 Keihäs 1) Elina Kinnunen UudKK 51,50, 2) Suvi Kemppainen KajKi 50,25, 3) Roosa Ylönen HankasHa 49,20, 4) Venla Olli EurajVei 48,77, 5) Anni Vihtonen KarhKa 45,93, 6) Milla Koski-Vähälä LimNM 45,54, 7) Pauliina Salovaara IlmajKi 44,10, 8) Amanda Liljendal BorgåAk 43,12, 9) Mette Gerkman EspTa 41,40, 10) Iina-Kaisa Mäkelä KeskiUYU 37,55, 11) Sanni Nokelainen SimpU 37,10, 12) Janita Hissa KurikRy 35,18, 13) Muusa Makkonen KerimU 34,87, 14) Lotta Kemppinen HIFK 34,20, 15) Noora Oja-Nisula KurikRy 34,02, Janette Kaukonen KaarUra NM. 

N19 5000m kävely 1) Anniina Kivimäki LapVi 25.12,12, Ida-Maria Parpala KälvTa DQ. 

M19 400m 1) Markus Teijula NaantLöy 47,72, 2) Tuomas Lehtonen LiedPa 48,35, 3) Markus Erkkilä KannU 49,41, 4) Kalle Kompuinen SäkU 49,71, 5) Anton Kunnas IFSibboV 49,72, 6) Jonni Blomqvist BorgåAk 50,19, 7) Leo Uusimäki KU-58 50,25, 8) Mikael Granqvist IFSibboV 50,49, 9) Rasmus Envall IKFalken 50,55, 10) Martin Kidron EspTa 50,63, 11) Iiro Surkka JyväskKU 51,08, 12) Christian Vänttinen NaantLöy 51,30, 13) Juuso Kolari VarkKV 52,13, 14) Harald Spoof TuUL 52,46, 15) Simon Nordström IFNykn 52,50, 16) Nico Agard VantSa 52,59, 17) Maxim Backlund IFNykn 53,12, 18) Lauri Moisio TuUL 53,20, 19) Felix Forsgård IFNykn 53,95, 20) Juho Rinne HIFK 54,34, 21) Joni Huhtala KauhWi 58,89 
Erä 1 (NM) 1) Juuso Kolari VarkKV 52,13, 2) Simon Nordström IFNykn 52,50, 3) Lauri Moisio TuUL 53,20, 4) Felix Forsgård IFNykn 53,95, 5) Joni Huhtala KauhWi 58,89. Erä 2 (NM)1) Anton Kunnas IFSibboV 49,72, 2) Rasmus Envall IKFalken 50,55, 3) Iiro Surkka JyväskKU 51,08, 4) Christian Vänttinen NaantLöy 51,30, 5) Harald Spoof TuUL 52,46, 6) Nico AgardVantSa 52,59, 7) Maxim Backlund IFNykn 53,12, 8) Juho Rinne HIFK 54,34. Erä 3 (NM) 1) Markus Teijula NaantLöy 47,72, 2) Tuomas Lehtonen LiedPa 48,35, 3) Markus ErkkiläKannU 49,41, 4) Kalle Kompuinen SäkU 49,71, 5) Jonni Blomqvist BorgåAk 50,19, 6) Leo Uusimäki KU-58 50,25, 7) Mikael Granqvist IFSibboV 50,49, 8) Martin Kidron EspTa 50,63. 

M19 1500m (NM) 1) Konsta Hämäläinen SulkU 4.03,18, 2) Niklas Lainto TuUL 4.04,32, 3) Samu Heikkonen LappUM 4.04,92, 4) Miika Lehtinen JyväskKU 4.05,17, 5) Otto KaarioJyväskKU 4.08,41, 6) Roope Hyvärinen RaumU 4.09,09, 7) Vincent Quednau HKV 4.09,94, 8) Veikka Väänänen EspTa 4.12,52, 9) Kevin Sandell IKFalken 4.16,22, 10) Lauri MarekwiaEspTa 4.18,06, 11) Tuomas Uusitalo EspTa 4.19,40, 12) Nico Dahlbacka GamlakIF 4.20,62, 13) Topi Manninen JoensKa 4.26,03, 14) Matias Lehtiaho TuUL 4.26,22, 15) Mikko SalmelaForssSa 4.40,99, 16) Miikka Ojala KU-58 4.52,17, Abdoullah Yousfi TuUL DNF. 

M19 110m aidat 1) Santeri Kuusiniemi LempKiYU 13,79, 2) Pyry Santahuhta KanksLei 14,43, 3) Mark Szücs-Bártfai EspTa 14,45, 4) Vertti Viitala HIFK 14,77, 5) Eetu Hietanen KuusKi15,01, 6) Arttu Saari KeskiUYU 15,44, 7) Oscar Varalahti SalVil 15,69, 8) Jaakko Lintula EspTa 15,71 
Alkuerät: Erä 1 (-1,7) 1) Pyry Santahuhta KanksLei 14,68, 2) Mark Szücs-Bártfai EspTa 14,90, 3) Eetu Hietanen KuusKi 15,28, 4) Jaakko Lintula EspTa 15,87, 5) Joni Heikkinen OulPy16,58, Miska Sundberg JyväskKU DNS. Erä 2 (-2,8) 1) Santeri Kuusiniemi LempKiYU 14,57, 2) Vertti Viitala HIFK 14,80, 3) Arttu Saari KeskiUYU 15,06, 4) Oscar Varalahti SalVil15,97, 5) Eelis Hirvinen KanksLei 16,14, 6) Jere Liskojärvi HelsTa 16,25, 7) Tuomas Juvonen KajKi 17,18. 
Loppukilpailu: (+0,6) 1) Santeri Kuusiniemi LempKiYU 13,79, 2) Pyry Santahuhta KanksLei 14,43, 3) Mark Szücs-Bártfai EspTa 14,45, 4) Vertti Viitala HIFK 14,77, 5) Eetu HietanenKuusKi 15,01, 6) Arttu Saari KeskiUYU 15,44, 7) Oscar Varalahti SalVil 15,69, 8) Jaakko Lintula EspTa 15,71. 

M19 3000m esteet (NM) 1) Wilho Hautala LahdA 9.43,15, 2) Jere Alen KarkkPo 9.49,54, 3) Otto Kaario JyväskKU 9.58,11, 4) Kalle Parantainen ViipU 10.10,82, 5) Ville ParantainenViipU 10.56,57. 

M19 Korkeus 1) Julius Kuusela LänsiUU 204, 2) Jussi Lepistö OrivPo 200, 3) Lauri Savolainen TampPy 192, 4) Iiro Isokääntä SalVil 186, 5) Arttu Heikkilä ReisjPi 170, Tuomas Juvonen KajKi NH. 

M19 Pituus 
Alkuerät: Erä 1 1) Iikka Alingue JanJa 7,22, 2) Antti Tiekso TurWei 6,79, 3) Veikka Nenonen KuopRei 6,76, 4) Jaakko Lintula EspTa 6,52, 5) Jere Liskojärvi HelsTa 6,46, 6) Ilari Keränen KarkkPo 6,44, 7) Valtteri Oinonen VammsVoi 6,29, 8) Henri Puumalainen BorgåAk 6,08. Erä 2 1) Julius Toivola JyväskKU 6,82, 2) Antti Tuomela LaihLu 6,78, 3) Huy HungIFFyren 6,73, 4) Santeri Välimäki NoormNo 6,73, 5) Lauri Savolainen TampPy 6,61, 6) Luukas Koski ViipU 6,54, 7) Juuso Petäjäsuo LempKiYU 6,21, 8) Kalle Yrjänä HimU 5,59. 

M19 Kuula 1) Eero Ahola PorinYU 19,09, 2) Lauri Lindqvist SiilPo 17,73, 3) Ville Välimaa KU-58 16,83, 4) Olli Niemi KangKi 15,88, 5) Arttu Untinen KalajJu 15,69, 6) Roope AuvinenSjundeåIF 15,51, 7) Juuso Moilanen TaivKuo 13,84, 8) Santeri Örn PolvijU 13,83, 9) Juhani Hauta-Aho TöysVe 13,00, 10) Kalle Yrjänä HimU 12,66, 11) Richard Nylund IKFalken 12,49.

M19 10000m kävely (NM) 1) Joni Hava KU-58 46.21,62, 2) Jere Niemi KU-58 48.35,69, 3) Jaakko Määttänen KeskiUYU 50.47,55, 4) Eero Joukas YlänKi 52.46,36. 

M22 400m 1) Eljas Aalto IFSibboV 48,07, 2) Filiph Johansson GamlakIF 48,48, 3) Juho Pirskanen KuopRei 48,64, 4) Julius Uutela HKV 48,88, 5) Kristian Salo NakkVire 49,53, 6) Valtteri Toimela TampPy 49,68, 7) Ville Aarnivala TampPy 49,69, 8) Niklas Bryggare HKV 49,80, 9) Frano Vainio-Doiseul HyvsU 50,56, 10) Teemu Keronen JyväskKU 50,71, 11) Lauri Eneh TampU 50,93, 12) Eemil Koso TampPy 51,10, 13) Kristian Backman ImU 51,52, 14) Aapo Alenius KU-58 51,73, 15) Marko Vendelin IFRaseb 52,78, 16) Jere Posti OulPy 52,95, 17) Aleksi Heimonen TampU 54,76 
Erä 1 (NM) 1) Kristian Salo NakkVire 49,53, 2) Aapo Alenius KU-58 51,73, 3) Jere Posti OulPy 52,95, 4) Aleksi Heimonen TampU 54,76. Erä 2 (NM) 1) Frano Vainio-Doiseul HyvsU50,56, 2) Teemu Keronen JyväskKU 50,71, 3) Lauri Eneh TampU 50,93, 4) Kristian Backman ImU 51,52, 5) Marko Vendelin IFRaseb 52,78. Erä 3 (NM) 1) Eljas Aalto IFSibboV 48,07, 2) Filiph Johansson GamlakIF 48,48, 3) Juho Pirskanen KuopRei 48,64, 4) Julius Uutela HKV 48,88, 5) Valtteri Toimela TampPy 49,68, 6) Ville Aarnivala TampPy 49,69, 7) Niklas Bryggare HKV 49,80, 8) Eemil Koso TampPy 51,10. 

M22 1500m (NM) 1) Robin Ryynänen TuUL 3.54,06, 2) Samuli Hussa LimNM 3.54,58, 3) Eero Saleva SjundeåIF 3.55,42, 4) Jiri Karjalainen JoensKa 3.57,93, 5) Elias Vuorinen TuUL4.02,50, 6) Kennedy Charicha TuUL 4.09,30, 7) Alex Rauhala VasaIS 4.10,92, 8) Tuomas Puputti IFRaseb 4.15,96, 9) Pyry Pusa HKV 4.21,48, 10) Alexi Ruokamo PosPy 4.21,79, 11) Jussi Karkkulainen PyhäsU 4.23,59, 12) Kalle Linnasaari TuUL 4.27,42. 

M22 110m aidat (+0,7) 1) Viktor Kantele BorgåAk 14,16, 2) Ilari Manninen JyväskKU 14,39, 3) Elmo Savola LappVei 14,69, 4) Tuomas Valle HKV 15,28, 5) Henri Kangasniemi IkaalU15,42, 6) Joonas Mäkinen LaitJy 16,21, 7) Riku Rundelin VarkKV 17,35, Edward Lindberg IFSibboV DNS. 

M22 3000m esteet (NM) 1) Miika Tenhunen NivU 9.28,59, 2) Vilho Loukkalahti IFRaseb 9.54,10, 3) Henrik Kymäläinen EspTa 10.02,31, 4) Jonas Ingo VasaIS 10.02,45. 

M22 Korkeus 1) Samuli Eriksson SalVil 210, 2) Miro Rastas RaisKu 207, 3) Valtteri Välimäki UudKK 204, 4) Valtteri Mattila ÄänekU 201, 5) Ville Waher TuUL 201, 6) Joonas MäkinenLaitJy 189, 7) Oskar Andersson IFSibboV 180, 8) Lari Autio SalVil 180. 

M22 Kuula 1) Panu Tirkkonen KeitKu 17,05, 2) Samuli Kyrönviita IkaalU 16,64, 3) Antti-Pekka Rönkkö KiimU 14,98, 4) Matti Kahilainen PihtipTui 14,57, 5) Jonas Solvin IKFalken 14,54, 6) Juuso Nuikka UrjU 14,54, 7) Tommi Palm ForssSa 13,43. 

M22 10000m kävely 1) Artturi Oila EspTa 50.22,92, 2) Hugo Leppäsyrjä TurWei 55.52,03. 

N22 400m 1) Eveliina Määttänen KeskiUYU 55,13, 2) Kirsi Pekkanen KuopRei 55,94, 3) Kristiina Halonen LappUM 55,94, 4) Anniina Kortetmaa KannU 56,82, 5) Jessica Rautelin EsboIF 57,23, 6) Sara Jokinen TampPy 57,30, 7) Beda Eronen HKV 57,46, 8) Eveliina Ojala SoinSi 57,51, 9) Ida Ravaska VeitsilKV 57,83, 10) Nadia Korkman EsboIF 58,23, 11) Aida-Linnea Kukila JuankKuo 58,41, 12) Hanna Koivula NoormNo 58,64, 13) Annika Hannola HKV 58,73, 14) Nathalie Nystrand IFFyren 59,07, 15) Krista Lindholm IFRaseb 59,74, 16) Rosa Kilpi OulPy 1.01,54, 17) Saga Rekonen EsboIF 1.02,47, 18) Jenni Silvennoinen SimpU 1.02,92, 19) Anniina Perkiö SeinäjSU 1.04,47, 20) Jenni Peräinen TampPy 1.06,35, 21) Veronika Virtapohja TampPy 1.06,68 
Erä 1 (NM) 1) Rosa Kilpi OulPy 1.01,54, 2) Jenni Silvennoinen SimpU 1.02,92, 3) Anniina Perkiö SeinäjSU 1.04,47, 4) Jenni Peräinen TampPy 1.06,35, 5) Veronika Virtapohja TampPy1.06,68. Erä 2 (NM) 1) Sara Jokinen TampPy 57,30, 2) Eveliina Ojala SoinSi 57,51, 3) Aida-Linnea Kukila JuankKuo 58,41, 4) Hanna Koivula NoormNo 58,64, 5) Annika Hannola HKV58,73, 6) Nathalie Nystrand IFFyren 59,07, 7) Krista Lindholm IFRaseb 59,74, 8) Saga Rekonen EsboIF 1.02,47. Erä 3 (NM) 1) Eveliina Määttänen KeskiUYU 55,13, 2) Kirsi PekkanenKuopRei 55,94, 3) Kristiina Halonen LappUM 55,94, 4) Anniina Kortetmaa KannU 56,82, 5) Jessica Rautelin EsboIF 57,23, 6) Beda Eronen HKV 57,46, 7) Ida Ravaska VeitsilKV 57,83, 8) Nadia Korkman EsboIF 58,23. 

N22 1500m (-0,2) 1) Emma Jalkanen PorvU 4.40,95, 2) Anna Haataja OulPy 4.42,95, 3) Aino Kivenmäki KuortKu 4.44,32, 4) Mona Jäppinen PorvU 4.48,06, 5) Maiju Niemelä TuUL4.55,46, 6) Anna Hovi VeikkVei 5.06,39, 7) Ilona Saastamoinen JoensKa 5.13,45, 8) Sara Jukko IkaalU 5.44,41. 

N22 100m aidat 1) Reetta Hurske TampPy 13,31, 2) Erika Nevanperä KalajJu 13,88, 3) Janette Rinne HKV 14,00, 4) Maria Huntington TampPy 14,02, 5) Jessi Landström TampPy14,38, 6) Lotta Vento TuUL 14,86, 7) Sanna Pihkala TampPy 15,23, 8) Jenni Eloranta VihdVie 16,06 
Alkuerät: Erä 1 (+0,1) 1) Maria Huntington TampPy 14,48, 2) Erika Nevanperä KalajJu 14,94, 3) Sanna Pihkala TampPy 16,07, 4) Emma Hyvärinen TuUL 17,17, Emma KoistinenJyväskKU DNS. Erä 2 (-2,3) 1) Reetta Hurske TampPy 13,96, 2) Janette Rinne HKV 14,60, 3) Jessi Landström TampPy 15,04, 4) Lotta Vento TuUL 15,31, 5) Jenni Eloranta VihdVie16,74. 
Loppukilpailu: (+0,4) 1) Reetta Hurske TampPy 13,31, 2) Erika Nevanperä KalajJu 13,88, 3) Janette Rinne HKV 14,00, 4) Maria Huntington TampPy 14,02, 5) Jessi LandströmTampPy 14,38, 6) Lotta Vento TuUL 14,86, 7) Sanna Pihkala TampPy 15,23, 8) Jenni Eloranta VihdVie 16,06. 

N22 3000m esteet (NM) 1) Roosa Hämäläinen KälvTa 11.19,95, 2) Emma Hyyppä LahdA 11.21,57, 3) Linnea Harala SomE 11.32,78, 4) Amanda Virtanen TuUL 11.38,21, 5) Janna Hautala LahdA 11.46,25, 6) Viivi Lankinen TuUL 12.45,43. 

N22 Korkeus 1) Elina Kakko PerttPei 179, 2) Miia Sillman TampPy 176, 3) Elin Pajunen IFÅsar 173, 4) Ilona Äyräväinen KarhKa 169, 5) Maria Huntington TampPy 169, Anni KaukolaKuopRei NH. 

N22 Kiekko 1) Salla Sipponen KeurKi 54,03, 2) Vilma Paakkala EspTa 49,02, 3) Jessica Meriheinä LiljIK 47,00, 4) Johanna Lehtiö KU-58 43,66, 5) Sanja-Maria Olli SeinäjSU 43,54, 6) Tiia Tirkkonen KeitKu 43,35, 7) Netta-Nana Mäkkylä KanksLei 42,36, 8) Piia Koski TeuvRi 40,42, 9) Sandra Laulumaa OulHui 38,23, 10) Sonja Jokiranta RaisKu 37,57, 11) Krista Uusi-Kinnala LaitJy 35,78. 

N22 Keihäs 1) Saara Lipsanen LappUM 56,20, 2) Laura Pesola ReisjPi 53,64, 3) Rebecca Ljung LarsmoIF 50,07, 4) Heli Pynnönen HankasHa 42,29, 5) Jenny Wiklund IFFemman38,86, 6) Inka Sinivuori JyväskKU 34,80. 

N22 5000m kävely (NM) 1) Venla Laiho LaitJy 24.40,04, 2) Elina Heikkinen OulPy 25.16,37, 3) Hanna Westerlund IFDrott 25.30,72, 4) Sini Jussila VihdVie 25.51,07, 5) Essi KiveläEspTa 29.59,79. 

 

 

 


markus_teijula_mp.jpg

saara_lipsanen_mp.jpg

samuli_eriksson_mp.jpg

,


eljas_aalto_mp.jpg

,

,


eveliina_maattanen_mp.jpg

,

,

,


eveliina_maattanen_mp.jpg

salla_sipponen_mp.jpg

,


helena_leveelahti_mp.jpg

,

,

,

,


reetta_hurske_mp.jpg

,


miika_tenhunen_mp.jpg