Lehikoinen aitoi neljänneksi 22-vuotiaiden SE:llä: ”En oikein tiedä, mitä ajattelisin”

Neljäs sija alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen 400 metrin aitajuoksussa tämän ikäluokan Suomen ennätyksellä 55,42 jätti Viivi Lehikoiselle kaksijakoisen tunnelman.

– Jäi tosi kaksijakoiset fiilikset, kun tekee kovan ennätysparannuksen ja silti on neljäs. En oikein tiedä, mitä ajattelisin. En varmaan pettynyt ole, mutta ihmetyttää vaan, Lehikoinen sanoi.

Erittäin kovatasoisen finaalin voitti Slovakian Emma Zapletalová kisaennätyksellä 54,28. Lehikoisen edellä maaliin kiristivät myös Sara Gallego Espanjan ennätyksellä 55,20 ja Yasmin Giger Sveitsin alle 23-vuotiaiden ennätyksellä 55,25.

Nelosrataa Zapletalován ja Gigerin välissä juossut Lehikoinen taisteli mitalista koko matkan loppuun asti ja kohensi omaa alle 23-vuotiaiden SE:tään 0,35 sekuntia.

– Muistan, että ne he aloittivat aikaa kovaa ja tulin takamatkalta. Muuta en hirveästi muista, kuin että siinä oli kova taistelu, Lehikoinen sanoi.

Lehikoinen voitti Tallinnassa vaivatta alkueränsä ja oli nopein myös välierässään. Finaaliin hän lähti hyvävireisenä.

– Nyt oli ihan hyvä fiilis jaloissa. Kahdessa ensimmäisessä juoksussa oli aika raskaat jalat, mutta tähän viimeiseen tuli ihan hyvät jalat, Lehikoinen sanoi.

Seuraava kilpailu Tokion olympiakisoissa

Toissakesänä Lehikoinen oli alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Gävlessä seitsemäs. Viime vuonna alkanut yhteistyö sveitsiläisen valmentajan Laurent Meuwlyn kanssa on nostanut Lehikoisen nuorten EM-kilpailujen neloseksi ja Suomen olympiajoukkueeseen.

Lehikoinen, 21, harjoittelee Meuwlyn ohjelmilla ja pitää hänen kanssaan tiivisti yhteyttä, mutta harjoituksia valvoo Mikael Ylöstalo. Myös Meuwlyn johdolla tehty kunnon viimeistely Tallinnaan onnistui.

– Aika kovaa harjoiteltiin vielä viime viikonloppuna. Tehtiin kovat viimeistelytreenit. Mutta tuntuu, että se on toiminut koko kesän ajan, Lehikoinen sanoi.

Meuwlyn valmennuksessa, jossa on panostettu nopeuden kehittämiseen, Lehikoinen on ottanut melkoisen kehitysharpan. Vielä kuluvan kilpailukauden alkaessa hänen ennätyksensä oli vuonna 2017 juostu 56,49. Nyt se on toista sekuntia parempi 55,42.

Lehikoista nopeammin suomalaisista ovat juosseet vain Tuija Helander 54,62 vuonna 1987 ja Petra Stenman 55,01 vuonna 1999.

Tallinnan kilpailu oli Lehikoiselle viimeinen ennen Tokion olympiakisojen alkueriä.

– Tässä kerkiää nyt pari viikkoa lepäillä ja treenailla ja totutella sitten aikaeroon, Lehikoinen sanoi.

 

https://tallinn21-u23results.european-athletics.com/en/results/athletics/result-women-s-400m-hurdles-fnl-000100-.htm