Lehikoinen aitoi ennätysvauhtia – Helander viides raudanlujassa keihäskisassa

Viivi Lehikoinen kohensi 400 metrin aitajuoksun ennätystään 0,16 sekuntia aikaan 54,80 Timanttiliigan Tukholman kilpailussa. Se vei Lehikoista jälleen askeleen lähemmäksi Tuija Helanderin 35 vuotta vanhaa Suomen ennätystä 54,62.

Ennätysjuoksu toi Tukholmassa kuudennen sijan kovatasoisessa juoksussa, jonka voitti Hollannin Femke Bol kauden parhaalla ajallaan 52,27. Jamaikan Rushell Clayton oli toinen ajalla 53,90.

– Oli hyvä juoksu. Vähän oli raskas olo ennen juoksua. Siksi en ihan uskaltanut luottaa omaan systeemin ja juoksin 16 askelen rytmillä hyvän kilpailun, Lehikoinen viittasi siihen, ettei aloittanut juoksua 15 askelen rytmillä, kuten oli suunnitellut.

– Tämä tietää vaan hyvää, että pystyy suoriutumaan hyvin, vaikka tulee erilaisia juoksuja.

Oliver Helander heitti viidenneksi Tukholman raudanlujassa keihäskilpailussa. Helander sivalsi parhaansa 85,46 heti ensimmäisellä yrityksellään. Kaksi seuraavaa heittoa toivat pöytäkirjaan ruksin ja seuraavat heitot Helander jätti väliin.

Tukholman tulos on Helanderin uran viidenneksi paras kilpailutulos.

– Ensimmäinen oli heittona ok. Ei mikään nappiheitto. Toisella ja kolmannella heitolla yritin liikaa ja tuki oli aika kamala. Ne kaksi seuraavaa heittoa jätin ihan varmuuden vuoksi väliin. En halunnut mitään loukkaantumisia ennen MM-kisoja, Helander sanoi.

– Tästä jatkan hyvällä fiiliksellä valmistautumaan MM-kisoihin.

”Kai siellä ylhäällä oli myötätuulta”

Kilpailun voitti Kuortaneen ja Orimattilan kilpailuissa selkävaivoista kärsinyt Grenadan Anderson Peters, joka sivalsi kolmannellaan 90,31. Olympiavoittaja Neeraj Chopra oli toinen Intian ennätyksellä 89,94 ja Saksan Julian Weber kolmas huipputuloksella 89,08. Helanderin edellä kilpailussa oli myös neljänneksi 88,59 kantaneella heitolla sijoittunut Tshekki Jakub Vadlejch.

– Vähän siinä tuuli pyöri, mutta kai siellä ylhäällä oli myötätuulta, kun kaverit noin pitkälle heittivät. Oli todella kovatasoinen kilpailu, kun 85-metrinen riitti viidenteen sijaan ja aika paljon enemmän olisi pitänyt heittää, jos olisi halunnut parantaa sijoitusta, Helander sanoi.

Ella Junnila oli 185:n ylityksellä naisten korkeushypyn viides. Junnila jätti 189 väliin ja pudotti kolmesti korkeudesta 193. Kilpailun voitti Australian Eleanor Patterson, joka ylitti 196.