Lavillenie uusi mestaruuden ja ylitti 602

Lavillenie uusi mestaruuden ja ylitti 602

Renaud Lavillenie uusi miesten seiväshypyn hallimaailmanmestaruuden loisteliaalla otteella. Hän ylitti 575 ensimmäisellään, jätti sitten kaksi korkeutta väliin ja sinetöi mestaruuden komealla 590:n ylityksellä.

Kilpailun hän kuorutti hyppäämällä mestaruuden jo ratkettua 602, joka on MM-hallien ennätys. Sen jälkeen rima nousi ME-korkeuteen 617, mutta kolme yritystä eivät tuottaneet ylitystä.

Kuusi metriä Lavillenie, 29, on tällä kaudella ylittänyt Portlandin kisojen ohella Clermont-Ferrandissa helmikuussa, jossa hän taivutti 602 ja kuluvan kuun alussa Jablonecissa, jossa meni 603.

Yhdysvaltain Sam Kendricks, 23, taisteli Portlandissa mainiosti kotiyleisön kannustamana. Edellisessä kilpailussaan ennätyksensä 590 ylittänyt amerikkalainen otti MM-hopean 580:n ylityksellä.

Kendricks yritti kerran korkeudesta 585 ja kahdesti 590:stä, mutta yritykset tulivat tiukalla tahdilla ja olivat samanlaisia: hyppy nousi korkealla pystyyn, eikä jatkunut. Nuori hyppääjä tupsahti joka kerta alas aivan kuopan reunalle.

MM-pronssin vei Puolan Piotr Lisek ja siihen riitti 575. Saman korkeuden ylittivät myös Tshekin Jan Kudlicka (4:s) ja Kanadan Shawn Barber (4:s).