Lavillenie luottavaisena: ME:n koheneminen on vain ajan kysymys

Seiväshyppääjät tähtiroolissa MM-hallien avajaispäivänä

Seiväshypyn ME-mies Renaud Lavillenie ei epäile mahdollisuuksiaan parantaa voimassa olevaa maailmanennätystä 616. Hän ylitti sen toissa talvena Donetskissa.

– Kun katselin videon tuossa 616 hypystä, ylitin riman 4-5 sentin marginaalilla, joten minun pitäisi pystyä hyppäämään 617. Eikä kyse ole siitä, pystynkö tekemään sen, enemmän tässä puhutaan siitä, että milloin sen teen, Yhdysvaltain olympiaharjoituskeskuksessa Chula Vistassa harjoitteleva Lavillenie sanoo IAAF:lle.

Vaikka Lavillenie siirsi historiaan seiväshypyn suurmestari Sergei Bubkan ME-tuloksen. Hän ei haaveile Bubkan 35 ME-tuloksen ja kuuden maailmanmestaruuden tapaisista saavutuksista.

– En usko, että on mitään mahdollisuuksia ylittää Bubkan saavutuksia. Kuuden maailmanmestaruuden voittaminen on aivan mieletöntä. Minulle se tarkoittaisi, että tässä pitäisi hypätä mestaruuksia aina vuoteen 2025. Ja kun minun ensimmäinen ME-tulos oli 616, siitä on aika vaikea mennä ylöspäin.

Lavilenie sanoo, että ME:n rikkominen toi hänelle itseluottamusta, mutta samalla yleisön odotukset kasvoivat, joka tuo hyppääjän mukaan tekemiseen ”positiivista painetta”.

– MM-kisat ovat kuluvan kauden tärkein, mutta ei ainoa tavoite. Haluan voittaa Timanttiliigasta lajivoiton ja kohentaa ulkoratojen ennätystä 602, Lavillenie sanoo.

Ranskalaishyppääjän kausi alkaa Timanttiliigan kilpailussa Dohassa 15. toukokuuta.

– Dohassa tavoite on rikkoa kisaennätys ja tehdä kauden kärkitulos. Toivon mukaan pystyn hyppään noin 590.