Lauri Tuomilehdolle hopeaa Tbilisissä – VIDEO

Lauri Tuomilehdolle hopeaa Tbilisissä - VIDEO

Porvoon Akilleksen Lauri Tuomilehto juoksi Euroopan nuoriso-olympiafestivaalissa  100 metrillä hopeaa  Georgian pääkaupungissa Tbilisissä. Tuomilehdon mitali on kisojen ensimmäinen suomalaismitali kaikki urheilumuodot huomioiden.  

Tuomilehto saavutti hopean, vaikka satutti jalkansa puolessa matkassa ja joutui hidastamaan vauhtia. Tuomilehdon aika oli 10,82. Mestariksi pinkoi Ruotsin Henrik Larsson kauden parhaalla ajallaan 10,72. Pronssille pyyhälsi Espanjan Pol Retamal Avila ajalla 10,92.

– Lähtö oli huono, mutta pääsin kuitenkin vauhtiin kunnes noin puolessa välissä iski vasempaan jalkaan jokin enkä pystynyt enää oikeastaan juoksemaan. Pinnistelin maaliin ja hopea tuli. Aluksi harmitti todella paljon, että näin kävi finaalissa, mutta nyt kuitenkin hyvä mieli ja nyt juhlitaan hopeaa, Tuomilehto kertoi.

– Vaikeuksista huolimatta Lauri taisteli ajan 10,82 ja hopeaa, mikä hienoa, mutta tärkeä myös että saadaan jalka kuntoon, yleisurheilujoukkueen johtaja Tapio Rajamäki kommentoi.

Maanantaina 100 metrin alkuerissä Tuomilehto hurjasteli 16-vuotiaiden poikien Suomen kaikkien aikojen nopeimman ajan 10,60.

Poikien 100 metrin finaali Tbilisissä 28.7.

 

Helena Leveelahti tyttöjen kiekkokarsinnan ykkönen

Virtain Urheilijoiden 15-vuotias Helena Leveelahti oli tyttöjen kiekonheiton karsinnan paras tuloksella 46,34. Hän sinkautti tuloksen heti ensimmäisellä kierroksella. Moldovan Alexandra Emilianov heitti toiseksi parhaan tuloksen 45,83. Finaaliin päästäkseen piti heittää vähintään 40,55. Leveelahden ennätys on 50,44. Kilpailussa heitetään kilonpainoista naisten kiekkoa.

Keskiviikkona Tbilisissä kilpailee täysi tusina suomalaisia, joista finaaleissa Eetu Melanen poikien korkeushypyssä, Kia Heiskanen tyttöjen 1500 metrin juoksussa ja Saara Hakanen tyttöjen kolmiloikassa.

Tulospalvelu: