Lauantain vilppilähtö siivitti Kortetmaata – Aalto 21,09 – Mattila ja Rinne kasin mestarit – Heikkinen nautiskeli ja Peiponen palasi mestariksi

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anniina Kortetmaa ei päässyt näyttämään juoksuvirettään lauantaina 60 metrillä, mutta kiiti sunnuntaina 200 metrin mestariksi ennätyksellään 23,64. Se vie hänet Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa kuudenneksi.

Lauantain pettymys siivitti Kortetmaata sunnuntaina.

– Se jäi hampaankoloon, ettei se minusta ollut vilppilähtö, mutta reaktioaika oli selkeästi alle sallitun. Siinä ei kuitenkaan ollut mitään tehtävissä, kun oli pelkkä reaktioaika eikä videota. Tuntui, ettei urheilijalla ole siinä vaiheessa oikein mitään oikeuksia, Kortetmaa totesi.

Kortetmaa sai juoksun kulkemaan vasta hallikauden lopulla.

– Joulukuun loppu ja tammikuu menivät aika rikkonaiseksi. Toiveena oli, että saisin kisojen kautta kuntoa nousemaan. Nyt näyttää, että näihin viimeisiin kisoihin alkoi irrota. Siksi se 60 metriä harmittaa. Siinä olisin voinut juosta ennätykseni lähelle.

Kortetmaan seuratoveri Aino Pulkkinen jäi toiseksi samalla ajalla Kortetmaan kanssa. Turun Toverien Milja Thureson kohensi ennätystään kahdella sekunnin sadasosalla lukemiin 24,00.

Pikamatkan mestari Anna Pursiainen Espoon Tapioista, Silja Kempas Joensuun Katajasta ja Hilla Uusimäki Kenttäurheilijat-58:sta juoksivat hekin alkuerissä upeasti 24,02, 24,15 ja 24,17, mutteivät finaalissa jyrkillä sisimmillä radoilla pystyneet samoihin tuloksiin.

Kilpailu oli kaikkien aikojen kovatasoisin tämän lajin SM-historiassa. Annimari Korte, Julia Ihantola, Jenna Kokkonen ja Elisabet Salmela juoksivat alkuerissä roimat ennätysparannukset ajoin 24,26, 24,28, 24,29 ja 24,42. Mutta näillä tuloksilla ei nyt päästy edes finaaliin, vaikka useimpina viime vuosina tulokset olisivat oikeuttaneet jopa mitalikorokkeelle.

Aalto huippuaikaan ja 200 metrin mestaruuteen

Miesten 200 metriltä oli poissa suurin ennakkosuosikki Samuel Purola, mutta siitä huolimatta tulosluettelo oli komeaa luettavaa: Voittaja Eljas Aalto, Sibbo-Vargarna, 21,09, hopeaa Viljami Kaasalainen, JKU, 21,50, pronssia Lassi Kaukonen, HKV, 21,88 – kaikki juoksijoiden omia ennätyksiä.

– Meni jopa yli odotusten, mestari Aalto kommentoi juoksuaan. Hänen aikaisempi ennätyksensä oli viikko sitten juostu 21,21.

Tohtorinväitöskirjaa taloustieteissä tekevä Aalto kehui hyvää juoksutuntumaansa. Hänellä oli mainio paikka viitosradalla ajaa kiinni pahinta vastustajaansa, ulkoradalla juossutta Kaasalaista.

– Tosi hyvät jalat olivat tänään. Rentoa oli, ja loppu kulki jostain syystä paremmin kuin normaalisti.

– Arvostan tätä ensimmäistä sisähallien mestaruuttani, vaikka muutama kova nimi oli poissa. Mutta kovaa olisin mennyt, vaikka he olisivat olleet mukanakin, iloinen Aalto kertoi.

Rinne trimmaili EM-kuntoaan

Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne voitti odotetusti miesten 800 metrin mestaruuden. Tasaisen varmalla soolovedolla hän tyylitteli selvään mestaruuteen ajalla 1.50,19.

Toiseksi kiri Lempäälän Kisa Yleisurheilun Aleksi Kivelä ennätyksellään 1.51,31 ja kolmanneksi HKV:n Niko Viljola ajalla 1.51,38. Ennätystään paransi myös neljänneksi ajalla 1.51,78 juossut Naantalin Löylyn Elias Tuominen.

Rinteelle voitto oli jo rutiinia ja valmistautumista kahden viikon päästä odottaviin EM-kilpailuihin.

– 600 metrin kohdalla vilkaisin taakseni, ja siellä oli vielä kavereita mukana. Mielessäni välähti, että kuinkahan tässä käy, mutta minulla oli vaihteita jäljellä, Rinne kertaili juoksuaan, jossa hän ratkaisi pelin viimeisellä 200 metrillä.

– Nyt on hetki aikaa hengähtää ennen EM-halleja. Paljon tässä on kisoja tullutkin. Nyt saan vedettyä hiukan treeniäkin kotona Jyväskylässä.

Kilpailun viides oli Orimattilan Jymyn Joonas Kumpulainen, joka teki jälleen ennätyksensä ja uuden 17-vuotiaiden poikien Suomen ennätyksen 1.53,68. Kumpulainen on parantanut lyhyiden tai pitkien halliratojen SE:tä tällä hallikaudella jo neljästi.

Miltä aikuisten mittelöt tuntuivat?

– Hieno fiilis, tosi siistiä, kun yleisöäkin oli paljon, Tuusulassa asuva nuorukainen kertoi.

– Pääsin kovempaan erään, joten otin tavoitteeksi juosta vain jonon jatkona. Vauhti oli minulle hieman liian kovaa, ja onneksi en lähtenyt kärjen perään. Silloin olisin hyytynyt täysin, mutta nyt tuli hyvä juoksu.

Viikon päästä Kumpulainen kilpailee oman ikäluokkansa SM-kilpailuissa Ouluhallissa. Siellä ohjelmassa on kolme matkaa: 300, 800 ja 1500 metriä.

Uudet nimet esille naisten 800 metrillä

Naisten 800 metrin kirkkaimmat tähtemme olivat poissa SM-hallista, mutta jännittävä SM-kilpailu silti kehkeytyi. Vieläpä mukavin tuloksin, kun neljän kärki tekivät halliennätyksensä: Veera Mattila, Vammalan seudun Voima, 2.08,01, Elle Ceder, HKV, 2.08,29, Heini Ikonen, JKU, 2.08,41, Ronja Koskela, Kuivasjärven Aura, 2.08,94.

Muut juoksijat saavat kiittää ennätyksistään Mattilaa, joka piti juoksussa hyvää vauhtia startista lähtien. 200 metriä hujahti 28,5 ja 400 metrin väliaikakin oli hyvä 61,3. Toisen ja kolmannen kierroksen Mattila kertoi hiukan himmanneensa ja loppu sai sitten tulla omia aikojaan.

– Tavoitteeni mukainen veto. Halusin pitää kunnon vauhtia, mutta eka kierros meni hieman liian reippaasti, Mattila kommentoi juoksuaan.

Lauantaina Mattila juoksi jo mainion 400 metrin ennätyksensä 54,85.

– Eilinen 400 metrin kisa tuntui kyllä hiukan, ei ollut enää keveimmät jalat. Onneksi juoksu kantoi kuitenkin loppuun saakka, vaikka alkoi hapottamaan.

Mattilan tähtäimessä ovat ensi kesän alle 23-vuotisten EM-kilpailut Espoossa. Siellä tavoitteena ovat sekä 800 ja 400 metriä että pitkä viesti. Muuten Mattilan elämä ja harjoittelu soljuvat nyt Turussa, missä hän opiskelee yliopistossa biologiaa.

Mattilan uhkaajiksi nousivat loppusuoralla Ceder ja Ikonen. 16-vuotiaan Cederin aika on sekä uusi 17-vuotisten SE että 19-vuotisten SE, sillä hän rikkoi myös Minna Lammisen vuonna 2001 juokseman 19-vuotiaiden SE:n 2.08,31.

– Enpä näin hyvää aikaa odottanut, vaikka mitalia kyllä ajattelin. Vauhtikaan ei tuntunut liian kovalta ja sain kirin irtoamaan mukavasti, Porvoossa asuva ja Helsingissä koulua käyvä Ceder kertoi juoksustaan iloisena.

Heikkinen nautiskeli 3000 metrillä

– Alkaa jo kenkä painaa. Neljäs kisa seitsemään päivään, kommentoi valmentaja Veli-Matti Ranta suojattinsa Santtu Heikkisen juoksua 3000 metrillä.

Valmentajan huoleen ei ollut syytä, sillä Heikkinen otti varman mestaruuden hidasvauhtisessa kilpailussa ajalla 8.22,06.

Takana vaanineet HKV:n Eero Saleva ja Tampereen Pyrinnön Samu Mikkonen eivät olleet kaukana loppusuoralla, mutta kuitenkin vailla mahdollisuuksia Heikkistä vastaan, jolla on hallussaan myös matkan tämän talven kärkiaika hyvin lukemin 7.56,12.

Avauspäivänä lauantaina Heikkinen kävi kovan taistelun 1500 metrillä Joonas Rinnettä vastaan, josta tuloksena oli hopeamitali. Heikkinen suunnitteli osallistuvansa kisapäivän päätteeksi vielä 800 metrillekin, mutta se jäi haaveeksi.

– Halusin nautiskella kolmosella. Ajattelin hoitavani ennakkosuosikkina voiton kotiin lopussa. Mutta kun juoksu tuntui helpolta, otin varman päälle ja lähdin vetämään jo kilometri ennen maalia, Lempäälän Kisa Yleisurheilun maileri kommentoi.

400 metriä ennen maalia Heikkinen teki tarvittavan eron Salevaan ja Mikkoseen ja piti rennolla juoksulla huolen johtonsa säilymisestä maaliin saakka.

Heikkisen kevät jatkuu kotimaanleirillä, kun hän viettää muutaman viikon Pajulahden alppimajassa maaliskuusta lähtien.

– Olemme todenneet, että alppimaja toimii Santulla keskimatkojen kannalta paremmin, kuin pitkä oleskelu jatkuvasti korkealla, valmentaja Ranta pohdiskeli.

Saleva ei ollut pahemmin pettynyt hopeasijaansa.

– Harjoittelukauteni on ollut erilainen kuin normaalisti, sillä olen tehnyt diplomityötäni. Nyt ei vaan ollut riittävän kovaa rytminvaihtoa Heikkistä vastaan, vaikka lopussa juoksuni rullasikin ihan mukavasti. Kolme kolmosen kisaa olen nyt juossut, mutta olisin kaivannut myös alimatkan kisoja kiriä varten, Saleva kertoi.

(Asiasta kiinnostuneille kerrottakoon Salevan diplomityön aihe, joka koskettaa monia suomalaisia tällä hetkellä energiansäästötalkoissa: sisälämpötilan laskun vaikutus yläpohjarakenteiden homeriskeihin pientaloissa.)

Peiponen palasi mestariksi 15 vuoden jälkeen

Lapin Lukon Johanna Peiponen järjesti itselleen pienoisen yllätyksen naisten 3000 metrillä. Kestävyysmatkojen SM-kilpailujen mitaliurakoitsija (9 mitalia Kalevan kisoista ja 4 hallikaudelta), juoksi pirteästi ja tekaisi mestaruuden myötä uuden halliennätyksensä 9.31,53.

32-vuotias Peiponen voitti edellisen kerran naisten 3000 metrin hallimestaruuden Joensuussa vuonna 2008 vain 17-vuotiaana.

– Tiesin kuntoni hyväksi, mutta aikamoinen yllätys tämä oli, Peiponen iloitsi maalissa.

– Nellin (Nordlund) kiriä pelkäsin, mutta sain pidettyä hänet lopussa takanani, kun vedin hyvää vauhtia viimeisillä kierroksilla.

Peiposella ei ollut tarkkaa taktiikkaa kilpailuun, mutta oma juoksu oli tavoitteena.

– Meno oli kuitenkin lennokasta. Tuntui, että olisi ollut voimia kovempaankin juoksuun, Peiponen kertoi.

Kilpailun toinen oli Lahden Ahkeran Nelli Nordlund ajalla 9.35,19 ja pronssia voitti HKV:n Taru Palsa ennätyksellään 9.38,07. Neljäntenä juoksijana kärkijoukossa alitti 10 minuutin rajan Turun Urheiluliiton Aino Niemi ennätyksellään 9.43,61.

Kilpailussa oli ilahduttavasti jopa 20 osallistujaa, minkä vuoksi se juostiin kahdessa erässä.

 

HELSINKI, Myllypuro 19.2.2023 Suomen hallimestaruuskilpailut, 2. päivä

Finaalit:

Miehet,

200 m: 1) Eljas Aalto SibVa 21,09, 2) Viljami Kaasalainen JKU 21,50, 3) Lassi Kaukonen HKV 21,88, 4) Sampo Kiviharju HämTa 21,91 (ae. 21,90), 5) Matias Linkoaho HKV 22,46 (ae. 22,01), 6) Arttu Paananen HIFK 23,78 (ae. 22,05).

800 m: 1) Joonas Rinne SaarijPu 1.50,19, 2) Aleksi Kivelä LempKi 1.51,31, 3) Niko Viljola HKV 1.51,38, 4) Elias Tuominen NaantLö 1.51,78, 5) Joonas Kumpulainen OrimJy 1.53,68 (17-v. SE, ent. 1.54,53 Kumpulainen 29.1. Helsinki, 6) Junnu Korvenpää KU-58 1.55,70 (B-erän voittaja), 7) Lauri Hassi OrivPo 1.56,10, 8) Atte Nevala KU-58 1.56,23, 9) Väinö Venetjoki GamlakarlIF 1.56,44, 10) Lassi Kuva LA 1.56,89, 11) Antton Launto SauvU 1.57,58.

3000 m: 1) Santtu Heikkinen LempKi 8.22,06, 2) Eero Saleva HKV 8.23,04, 3) Samu Mikkonen TP 8.24,17, 4) Hannu Granberg LA 8.27,15, 5) Julius Mäkinen TP 8.29,40, 6) Eero Heinonen TuUL 8.35,34, 7) Niko Putkinen LA 8.41,26, 8) Joni Virkkala GamlakarlIF 8.42,10, 9) Arash Ahmad Gul LA 8.43,66, 10) Walte Hautala LA 8.48,96, 11) Samuel Auvinen JoKa 8.52,53, 12) Jussi Karkkulainen PyhäselU 9.02,15.

60 m aj: 1) Elmo Lakka JKU 7,67 (kkk), 2) Ilari Manninen JKU 7,72, 3) Santeri Kuusiniemi JKU 7,80, 4) Pyry Santahuhta KankaanpSL 7,98, 5) Eero Hirvinen KankaanpSL 8,21, 6) Arttu Saari KUYU 8,34 (ae. 8,28).

Seiväs: 1) Juho Alasaari LaihLu 532, 2) Jere Keskinen VaasTo 520, 3) Johan-Antti Kivilahti KuortKu 505, 4) Iiro Suutarinen ÄhtärU 485, 5) Albin Lundberg VasaIS 485, 6) Anton Kunnas SibVa 445, Aleksi Saarelainen EspTa ilman tulosta (485).

Pituus: 1) Kasperi Vehmaa LUM 749, 2) Karim Echahid LA 737, 3) Kristian Bäck VU 726, 4) Julius Toivola JKU 723, 5) Kristian Peltola JKU 701, 6) Pyry Keränen KarkkPo 701, 7) Arttu Tauriainen PernU 700, 8) Janne Etelämäki KuortKu 698, 9) Konsta Kauppinen OrimJy 664.

Kuula: 1) Arttu Korkeasalo LielKi 18,93, 2) Nico Oksanen TuUL 18,38, 3) Eero Ahola PoYU 18,10, 4) Mikko Toiviainen LoimJa 17,20, 5) Panu Tirkkonen KeitKu 16,25, 6) Aaro Leinonen RymättSo 16,02, 7) Matti Kahilainen PihtipTu 15,38, 8) Miika Lahtonen MynämIs 15,32, 9) Aatu Kangasniemi NurmijYU 14,99.

4×200 m: 1) JKU 1.28,02 (Viljami Kaasalainen, Ilari Manninen, Konsta Alatupa, Santeri Kuusiniemi), 2) SibVa 1.28,86 (Eljas Aalto, Mikael Granqvist, Anton Kunnas, Matias Tulokas), 3) HKV 1.29,81 (Matias Linkoaho, Elias Jrad, Simeon Vorselman, Lassi Kaukonen), 4) TP 1.30,82 (Jere Haapalainen, Jaakko Linnus, Kalle Raitala, Aleksi Savolainen), 5) LiePa 1.31,07 (B-erän voittaja), (Tuomas Lehtonen, Kalle Kompuinen, Markus Hurri, Samuli Raikunen), 6) VasaIS 1.33,87 (Benjamin Olli, Ive Ntumba, David Bamm, Albin Lundberg), 7) TuWe.36,31 (Joska Tommola, Teemu Holttinen, Tuomas Leppänen, Juuso Kosonen), HIFK keskeytti (Arttu Paananen, Anton Tallbacka, Pekka Sinkkonen, Erik Back).

7-ottelu: 1) Juuso Toivonen ÄhtärU 5314 (kkk), 2) Juuso Hassi OrivPo 5229, 3) Leo Rautiainen KU-58 5133, 4) Aleksi Savolainen TP 5095, 5) Joni Heikkinen OP 5014, 6) Ville Toivonen ÄhtärU 4938, 7) Ville Kattelus YlihJu 4635, Otto Ylöstalo SibVa keskeytti.

7-ottelu 60 m aj: 1) Hassi 8,49, 2) Heikkinen 8,49, 3) Rautiainen 8,56, 4) J.Toivonen 8,58, 5) V.Toivonen 8,59, 6) Savolainen 8,65, 7) Kattelus 8,75.

7-ottelu Seiväs: 1) J.Toivonen 452, 2) Hassi 452, 3) Savolainen 452, 4) V.Toivonen 432, 5) Rautiainen 422, 6) Kattelus 392, 7) Heikkinen 372,

7-ottelu 1000 m: 1) Heikkinen 2.50,11, 2) Rautiainen 2.53,48, 3) J.Toivonen 2.55,07, 4) Savolainen 2.56,34, 5) Hassi 2.56,75, 6) V.Toivonen 3.09,88, 7) Kattelus 3.10,40.

Naiset,

200 m: 1) Anniina Kortetmaa JKU 23,64, 2) Aino Pulkkinen JKU 23,64, 3) Milja Thureson TuTo 24,00, 4) Anna Pursiainen EspTa 24,13 (ae. 24,02), 5) Silja Kempas JoKa 24,46 (ae. 24,15), 6) Hilla Uusimäki KU-58 24,57 (ae. 24,17).

800 m: 1) Veera Mattila VammSV 2.08,01, 2) Elle Ceder HKV 2.08,29 (19-v. SE & 17-v. SE, ent. 19-v. SE 2.08,31 Minna Lamminen 2001 & ent. 17-v. SE 2.10,55 Riina Vilén 2000), 3) Heini Ikonen JKU 2.08,41, 4) Ronja Koskela KuivasjAu 2.08,94, 5) Emilia Jousimaa LA 2.11,01, 6) Erika Utriainen VeitsilKV 2.13,25, 7) Marika Aarnio TuWe 2.13,96 (B-erän voittaja), 8) Rauha Buchwald HKV 2.14,90, 9) Venla Virrantuomi HKV 2.15,09, 10) Roosa Lahtinen YlöjU 2.17,54, 11) Ilona Pulkkinen TuWe 2.17,58, 12) Jemina Forss TP 2.18,11, 13) Kiia Keinonen TP 2.18,98.

3000 m: 1) Johanna Peiponen LapLu 9.31,53, 2) Nelli Nordlund LA 9.35,19, 3) Taru Palsa HKV 9.38,07, 4) Aino Niemi TuUL 9.43,61, 5) Katri Niemistö JKU 10.01,45, 6) Pihla Hokkanen JKU 10.03,56, 7) Sofie Lövdahl VasaIS 10.03,67 (B-erän voittaja), 8) Lotta Sundqvist TuUL 10.03,88, 9) Salla Laukkanen JoKa 10.07,92, 10) Maria Murtorinne-Taskinen HKV 10.12,38, 11) Laura Karkkulainen PyhäselU 10.14,89, 12) Iida Haataja OP 10.18,01, 13) Alisa Virtanen JKU 10.18,78, 14) Amanda Virtanen TuUL 10.23,36, 15) Cecilia Österblad VasaIS 10.29,87, 16) Veronika Virtapohja LA 10.30,73, 17) Emma Hakala EspTa 10.32,83, 18) Johanna Sällinen TuUL 10.34,87, 19) Katariina Kärkkäinen IisVi 10.42,36, 20) Kaarina Lehtonen HyvinkSU 10.45,60.

60 m aj: 1) Reetta Hurske TP 7,83 (SM-kisaennätys, ent. 7,85 Hurske alkuerissä, aik. 7,97 Nooralotta Neziri 2019), 2) Saga Vanninen TP 8,25, 3) Saara Keskitalo EspTa 8,28, 4) Jessica Kähärä MiKV 8,32 (ae. 8,29), Annimari Korte HIFK (ae. 8,25) & Lotta Harala TP (ae. 8,13) hylättiin vilppilähdön vuoksi.

Korkeus: 1) Heta Tuuri TuUL 181, 2) Elin Pajunen VasaIS 181, 3) Sini Lällä JKU 178, 4) Miia Lindholm HIFK 175, 5) Venla Pulkkanen JKU 171, 6-7) Johanna Nieminen JKU & Aino Aalto VehmaistU 171, 8) Vilma Knutar GamlakarlIF 167, 9) Elina Kakko PerttPe 162.

3-loikka: 1) Ilona Ruohola TuUL 12,98, 2) Elina Kostiainen VihdVi 12,78, 3) Laura Koivisto JKU 12,61, 4) Lotta Kirvesmies MiKV 12,49, 5) Siri Savolainen NaantLö 12,15, 6) Wilhelmiina Harju JKU 12,14, 7) Saana Peura TervolTe 12,02, 8) Hanna Peltola TP 11,93, 9) Miia Lindholm HIFK 11,93, 10) Janika Jokinen TU-38 11,81, 11) Jenna Saarilahti TP 11,61, 12) Siiri Nyyssönen JoKa 11,36.

4×200 m: 1) JKU 1.36,36 (SE, ent. 1.37,53 HIFK 2017), (Anniina Kortetmaa, Nooralotta Neziri, Heidi Salminen, Aino Pulkkinen), 2) HIFK 1.39,53 (Annimari Korte, Mila Heikkonen, Elmiina Siikala, Viivi Lehikoinen), 3) EspTa 1.40,44 (Anna Pursiainen, Saara Keskitalo, Martta Valtonen, Julia Ihantola), 4) HKV 1.42,99 (Siiri Siirtola, Kira Kruuti, Venla Virrantuomi, Petra Häggqvist), 5) TP 1.46,04 (Vilma Itälinna, Jenna Saarilahti, Jemina Forss, Ronja Koivisto), 6) HeTa 1.52,74 (Silja Laaksonen, Milka Koivukoski, Aura Arvas, Saga Laine).

5-ottelu: 1) Vilma Itälinna TP 4223, 2) Neea Käyhkö SavRi 4220, 3) Jessica Rautelin EsboIF 4009, 4) Emmi Valtonen TuUL 3603, 5) Minttu Mattinen LUM 3504, 6) Laura Lepistö PoYU 3432, 7) Ronja Koivisto TP 3391, 8) Ida Ounaslehto EsboIF 3242, 9) Emmi Hietanen HämTa 3191, 10) Lotta Putkiranta EspTa 3076.

5-ottelu 60 m aj: 1) Itälinna 8,51, 2) Valtonen 8,77, 3) Rautelin 8,77, 4) Käyhkö 8,79, 5) Ounaslehto 8,93, 6) Mattinen 9,15, 7) Hietanen 9,23, 8) Lepistö 9,39, 9) Koivisto 9,88, 10) Putkiranta 10,05.

5-ottelu Korkeus: 1) Käyhkö 183, 2) Itälinna 165, 3) Putkiranta 165, 4) Rautelin 162, 5) Mattinen 159, 6) Valtonen 156, 7) Koivisto 153, 8) Hietanen 150, 9) Lepistö 150, 10) Ounaslehto 150.

5-ottelu Kuula: 1) Lepistö 13,26, 2) Itälinna 12,48, 3) Rautelin 12,47, 4) Valtonen 12,36, 5) Putkiranta 12,01, 6) Koivisto 11,77, 7) Mattinen 11,20, 8) Ounaslehto 11,08, 9) Käyhkö 11,05, 10) Hietanen 10,99.

5-ottelu Pituus: 1) Itälinna 629, 2) Käyhkö 622, 3) Rautelin 557, 4) Mattinen 544, 5) Lepistö 534, 6) Valtonen 530, 7) Koivisto 528, 8) Ounaslehto 511, 9) Hietanen 500, 10) Putkiranta 461.

5-ottelu 800 m: 1) Rautelin 2.16,01, 2) Itälinna 2.23,26, 3) Käyhkö 2.26,76, 4) Koivisto 2.28,03, 5) Valtonen 2.35,36, 6) Mattinen 2.36,80, 7) Lepistö 2.39,18, 8) Hietanen 2.41,56, 9) Ounaslehto 2.45,92, 10) Putkiranta 2.50,31.

Alkukilpailut:

Miehet,

200 m, alkuerät:

 1. erä: 1) Sampo Kiviharju HämTa 21,90, 2) Jonathan Hyvärinen HKV 22,60, Benjamin Olli VasaIS hylättiin (vilppilähtö).
 2. erä: 1) Viljami Kaasalainen JKU 21,73, 2) Elias Jrad HKV 22,42, 3) Jaakko Linnus TP 22,51.
 3. erä: 1) Matias Linkoaho HKV 22,01, 2) Arttu Paananen HIFK 22,05, 3) Rasmus Vehmaa LUM 22,23, Eero Hirvinen KankaanpSL hylättiin (ratarikko).
 4. erä: 1) Eljas Aalto SibVa 21,44, 2) Atte Sormunen TP 22,49, 3) Ive Ntumba VasaIS 22,71.
 5. erä: 1) Lassi Kaukonen HKV 21,95, 2) Konsta Alatupa JKU 22,22, 3) Tuomas Lehtonen LiePa 22,27, 4) Topi Huttunen VieremKo 22,35.

60 m aj, alkuerät:

 1. erä: 1) Ilari Manninen JKU 7,79, 2) Pyry Santahuhta KankaanpSL 8,06, 3) Arttu Saari KUYU 8,28, 4) Matias Tulokas SibVa 8,40, 5) Joni Järvinen LA 8,50.
 2. erä: 1) Elmo Lakka JKU 7,72, 2) Santeri Kuusiniemi JKU 7,84, 3) Eero Hirvinen KankaanpSL 8,37, 4) Fredrik Björkqvist KronÅs 8,70.

Naiset,

200 m, alkuerät:

 1. erä: 1) Hilla Uusimäki KU-58 24,17, 2) Julia Ihantola EspTa 24,28, 3) Silja Filenius HIFK 25,43, 4) Maija Jussila JKU 25,61.
 2. erä: 1) Annimari Korte HIFK 24,26, 2) Johanna Kylmänen RaisKu 24,61, 3) Merituuli Jääskeläinen LUM 25,02, 4) Riika Tirkkonen JoKa 25,87.
 3. erä: 1) Aino Pulkkinen JKU 23,83, 2) Mila Heikkonen HIFK 24,96, 3) Pirkitta Marjanen PoYU 25,14.
 4. erä: 1) Milja Thureson TuTo 24,11, 2) Jenna Kokkonen KajKi 24,29, 3) Amelie Koivuluoma SeinäjSU 25,45, 4) Saimi Lupala IFRaseb 25,87.
 5. erä: 1) Silja Kempas JoKa 24,15, 2) Elisabet Salmela VeitsilKV 24,42, 3) Elmiina Siikala HIFK 25,01, 4) Sandra-Sofia Nieminen OP 25,01.
 6. erä: 1) Anna Pursiainen EspTa 24,02, 2) Heidi Salminen JKU 24,64, 3) Petra Häggqvist HKV 24,93.
 7. erä: 1) Anniina Kortetmaa JKU 23,95, 2) Laura Loponen LA 24,72, 3) Kira Kruuti HKV 25,30, 4) Jasmin Showlah HIFK 25,43.

60 m aj, alkuerät:

 1. erä: 1) Annimari Korte HIFK 8,25, 2) Saga Vanninen TP 8,28, 3) Siiri Siirtola HKV 8,57, 4) Meeri Riiali ImatrU 8,62, 5) Reetta Hämäläinen LA 8,95.
 2. erä: 1) Lotta Harala TP 8,13, 2) Vilma Mäki AlavuU 8,43, 3) Iina Holopainen HIFK 8,54, 4) Essi Vehmaa LUM 8,92, 5) Emilia Kiiski JoKa 9,00.
 3. erä: 1) Reetta Hurske TP 7,85 (SM-kisaennätys, ent. 7,97 Nooralotta Neziri 2019), 2) Tanja Kokkonen HIFK 8,41, 3) Niina Karttunen SavRi 8,52, 4) Viivi Avikainen JuvanU 8,79, 5) Laura Koivukoski EurajVe 8,89.
 4. erä: 1) Jessica Kähärä MiKV 8,29, 2) Saara Keskitalo EspTa 8,33, 3) Sonja Stång KuivasjAu 8,56, 4) Mila Heikkonen HIFK 8,72, 5) Venla Väliharju TP 8,91.

Kultainen juoksija -pistekilpailu:

1) JKU 94,5, 2) TP 57, 3) HKV 35, 4) EspTa 34, 5) TuUL 28, 6) LUM 26, 7) LA 25, 8) LempKi 24.

LIVE-Tulospalvelu: https://live.time4results.com/yu/2023/smhallit