Lauantain iltakilpailut Roomassa: Hurske aitoi finaaliin kauden kärkiajalla – Harala jälleen alle 13 sekunnin

Naisten 100 metrin aitajuoksun välierissä kilpaili kaksi Tampereen Pyrinnön juoksijaa, joista Reetta Hurske selviytyi finaaliin kauden kotimaisella kärkiajalla 12,78. Lotta Harala karsiutui ajalla 12,98.

Hurske aitoi kaikkien aikojen toiseksi parhaan tuloksensa eikä jäänyt kuin 0,08 sekuntia omasta Suomen ennätyksestään. Kukaan suomalainen ei ole missään arvokilpailuissa juossut nopeammin.

Hurske sijoittui omassa erässään kolmanneksi ja hänen aikansa oli välierien viidenneksi nopein. Kaksi nopeinta olivat juuri Hurskeen erässä juosseet Ranskan Cyréna Samba-Mayela ja Puolan Pia Skrzyszowska.

Pieni kauhunhetki Hurskeen juoksuun osui, kun hän törmäsi melko voimakkaasti viimeiseen aitaan.

Iskiasvaiva haittasi Haralan suoritusta

Harala lähti terävästi ja oli neljännelle aidalle saakka aivan parhaiden vauhdissa. Sen jälkeen lantio pääsi putoamaan alemmas ja vauhti hieman hidastui. Harala oli oman eränsä kuudes ja yhteistuloksissa 14:s.

– Välieräpaikka on tässä kunnossa perustaso. Oli haastavaa juosta peräkkäisinä päivinä. Iskiashermo kipeytyi alkuerän jälkeen.

– Vaiva tuli 2-3 viikkoa sitten. Aika paljon kaikkea tehtiin oman fysioterapeutin, plus joukkueen fysioterapeutin ja lääkärin kanssa, teippaus onnistui hyvin, Harala kertoi.

– Lähtö oli hyvä, mutta juoksu vajosi ja vauhti kuoleentui. Nyt tarvitaan lepoa. Huomenna menen käymään kuvauksissa.

Harala on tänä kesänä juossut pika-aidat kahdeksan kertaa ja näistä seitsemän kertaa hän on alittanut 13 sekuntia.

Kaikki välierät juostiin miltei tyveneen.

Samuelssonin kauden avaus olympiavoittajan rinnalla 10,59

Pitkään loukkaantumisesta kärsinyt Samuli Samuelsson pääsi avaamaan kilpailukautensa erikoisessa paikassa Rooman EM-kilpailujen välierässä olympiavoittaja Marcell Jacobsin oikealla puolella.

Samuelsson ei toipilaana pystynyt samaan vauhtiin kuin viime kesänä, jolloin hän juoksi Suomen ennätyksen 10,12. Tällä kertaa aika oli 10,59, millä hän sijoittui eränsä kahdeksanneksi ja oli yhteistuloksissa 23:s.