Lauantai: Arttu Kangas ja viestikvartetti kentälle, Jenni Kangas ja seiväshyppääjät finaalissa

Arttu Kangas: Se oli vireestä kiinni

Kuulantyöntäjä Arttu Kangas lähtee lauantaina Amsterdamissa uransa toiseen EM-kisojen karsintaan luottavaisena. Kesän mittaan 20 metrin raja on mennyt kahdessa kilpailussa ja kunto on ollut nousussa.

– Oma taso on noussut, siten on helpompi lähteä kisoihin. Viime kerralla olisi tarvinnut onnistua sataprosenttisesti finaalipaikkaan, Kangas muistelee kahden vuoden takaisia EM-kisoja.

Onnistua Kankaan pitää Amsterdamin karsinnassakin. Hän on EM-kisatilastossa kahdeksastoista ja karsintaraja on Kankaan ennätystä sivuava 20,30.

– Viimeiset kahden viikon treenit ovat sujuneet hyvin ja viimeisessä treenissä meni paremmin kuin koskaan, Kangas sanoo.

Miesten 4 x 100 metrin pikaviestiryhmä Eetu Rantala, Otto Ahlfors, Samuli Samuelsson, Ville Myllymäki ja varamiehenä Viljami Kaasalainen tavoittelee alkuerästä jatkopaikkaa.

Kuluvan kauden parhaalla ajalla mitaten Suomen erässä  vain Romanialla ja Norjalla on heikompi tilastoaika. Erästä menee jatkoon kolme parasta, lisäksi kahdesti alkuerästä finaaliin nousee kaksi joukkuetta aikavertailusta.

– Ollaan 10. sijalla tilastossa ja finaalipaikka on tavoite, mutta 39 sekunnin pitää juosta, että se toteutuu, joukkueen valmentaja Petteri Jouste sanoo.

– Kaikki on kohdallaan. Annetaan palaa, Myllymäki hehkuttaa ja tuota ajatusta komppaavat kaikki muutkin.

– Aika lähelle SE:tä pitää päästä, jos jatkoon aiotaan, Samuelsson miettii.

– Meillä on hyvä fiilis. Hoidetaan vain vaihdot hyvin ja juostaan 39 sekunnin pintaan, Ahlfors tuumii.

– Juostaan lujaa ja vaihdetaan nappiin. Ei se muuta vaadi, Rantala hymyilee.

Kangas ja seiväshyppääjät finaalissa

Lauantaina finaalissa Jenni Kangas taistelee menestyksestä naisten keihään loppukilpailussa, Minna Nikkanen ja Wilma Murto hyppäävät naisten seipään loppukilpailussa. 

Elmo Lakka ja Hilla Uusimäki jatkavat urakkaansa 110 metrin aitojen 400 metrin aiton välierissä. Aitamatkoilla jatkoon menevät erien kaksi parasta ja kaksi aikojen perusteella. 

Lakan ja Uusimäen tavoite juosta on jo toinen oma ennätys meneillään olevissa EM-kisoissa.