Latvalan ja Myllymäen EM-urakka jatkuu välierissä

Latvala juontajana Yleisurheilugaalassa

Hanna-Maari Latvala ei löytänyt aivan mieleistään lentoa alkueräjuoksuunsa Prahan EM-kilpailujen 60 metrin avausjuoksussa.  Hän eteni kuitenkin sunnuntaisiin välieriin alkuerien 22. nopeimpana ajalla 7,36.

– Verkassa ei mahtunut tekemään pitkää kovaa aukivetoa, ja sen huomasi juoksussa, Latvala totesi.

Jatkopaikan EM-kisojen välieriin varmisti myös Ville Myllymäki miesten 60 metrin alkueristä. Hän oli alkuerien 24:s.

Latvalan mukaan alkueräjuoksu toimi kuitenkin kropalle herättelijänä välieriin, josta Latvala tavoittelee paikkaa loppukilpailuun.

– Alkuerien tulos ei ollut sitä mitä ajattelin, mutta juoksuna se oli sellainen kuin pitää. En ajatellut yhtään, annoin vain tapahtua radalla, Latvala totesi.

Prahan O2-hallin rata oli Latvalan mukaan sitä mitä hän odotti.

– Nyt kun sain rataan hyvän tuntuman, välierissä on toivottavasti parempi imu, Latvala tuumi.

Alkuerissä juostiin Euroopan tämän vuoden tilaston neljä nopeinta tulosta. Viimekesäinen 100 ja 200 metrin Euroopan mestari Hollannin Dafne Schippers, entinen 100 metrin Euroopan mestari Saksan Verena Sailer ja viimekesäinen junioreiden maailmanmestari Britannian Dina Asher-Smith juoksivat jokainen uudet ennätyksensä 7,07, 7,10 ja 7,10.

 

Myllymäki: Alku takkusi, loppu kulki

Ville Myllymäki löysi aamutuimaan mainion vauhdin miesten 60 metrin alkuerissä. Hän oli eränsä viides ajalla 6,72, joka vei lopulta aikavertailusta sunnuntaisiin välieriin.

– Ekat viisi metriä jäivät harmittamaan, mutta onneksi pystyi pitämään sen jälkeen pääni kylmänä, Myllymäki harmitteli hitusen takunnutta juoksun alkua.

Verryttelypaikan lyhyehkö juoksurata ei Myllymäkeä häirinnyt. Kauden mittaan 60 metrin ennätyksensä 6,70:een pudottanut juoksija arvioi myös löytäneensä hyvän vireen talvikauden pääkilpailuun.

– Ei ollut liikaa jännitystä ja eilen oli hyvä fiilis viimeistelyharjoituksessa, Myllymäki tuumi.

Viimevuotinen maailman hallimestari, britti Richard Kilty oli alkuerien nopein ajalla 6,57 ja maajoukkuetoveri Chijindu Ujah toiseksi nopein samalla ajalla.
 

Ville Myllymäki Prahan EM-halleissa 2015