Latvalan hallikausi jää väliin, kevääksi huippuryhmään Floridaan

Latvala B-finaalin voittoon Sveitsissä

Hanna-Maari Latvala jättää talven kilpailukauden väliin. Pikajuoksijan suunnitelmissa on rakentaa EM- ja olympiakesän kuntoa kolmen kuukauden leirirupeamalla Yhdysvaltain Clermontissa, Floridassa.

– Ajatuksena on valmistautua huolella kahden arvokisan kesään. Floridassa on toukokuussa tilaisuus myös avata kilpailukausi huippuoloissa, sanoo Latvalan manageri Robert Päkk.

Näin asian näkee juoksija itse.

– MM-hallit olivat joka tapauksessa ulkona suunnitelmista, joten päätös hallikauden väliinjättämisestä oli lopulta helppo. Joskus täytyy uskaltaa tehdä asioita uudella tavalla, jotta voi saavuttaa uuden tason. Nyt saamme rakennettua pidemmän valmistautumisen kesään, Latvala linjaa.

Floridassa Latvala harjoittelee valmentaja Lance Braumanin huipputiimin mukana. Sen tähtiä ovat elokuisten Pekingin MM-kisojen 100 metrin pronssimitalisti Tori Bowie, 400 metrin MM-mitalisti, Bahaman Shaunae Miller ja urallaan 200 metrin MM-mitalin pinkaissut panamalainen Alonso Edward.

Braumanin urheilijat harjoittelevat kahdessa ryhmässä, mutta tekevät treenejä myös kaikki yhdessä. Latvala treenasi ryhmän mukana jo aiemmin tänä vuonna ja viihtyi hyvin.

– Braumanin ryhmä on todella inspiroiva ja motivoiva. Vastaanotto oli lämmin ja pääsin nopeasti porukkaan mukaan. Lisäksi ryhmässä on kova työmoraali, joka sopii minulle,  Latvala sanoo.

Latvalan, 28, viime kesän kilpailukausi alkoi oikean jalkaterän vaivan takia vasta heinäkuun lopussa. Hän pinkoi silti 100 ja 200 metrin voittoon Porin Kalevan kisoissa ja Tukholman Ruotsi-ottelussa. Pekingin MM-kisojen vaatimalle tasolle vauhti ei ehtinyt kiihtyä.

– Jalka on nyt hyvässä kunnossa, mutta se ei pidä halliratojen jyrkistä kaarteista, joten oli parempi, ettei sitä ärsytetä. Päätös jättää hallikausi väliin oli kuitenkin taktinen, eikä terveysasioihin perustuva, Päkk sanoo.

Latvala kertoo hallikauden väliin jättämisestä blogissaan, joka löytyy tästä linkistä