Latvala rikkoi EM-rajan ajalla 11,45, Myllymäki 10,53

Latvala B-finaalin voittoon Sveitsissä

Hanna-Maari Latvala pinkoi 100 metrillä kauden kotimaisen kärkiajan 11,45 Yhdysvalloissa Clermontissa käydyssä kansainvälisessä kilpailussa. Latvalan aika rikkoi Amsterdamin EM-kisojen tulosrajan, joka on 11,50.

Floridassa juostiin naisten ja miesten 100 metriä kahdesti. Latvalan paras aika 11,45 syntyi alkuerissä ja riitti erän neljänteen sijaan. Erän voitti Jamaikan Samantha Henry-Robinson ajalla 11,33. Myötätuulta juoksussa oli 1,5 metriä sekunnissa.

Finaalissa Latvala oli erässään kolmas ajalla 11,50. Tuon erän voitti Irlannin Amy Foster ajalla 11,42. Myötätuulta juoksussa oli 0.6 metriä sekunnissa.

Kahden 100 metrin startin lisäksi Latvala juoksi vielä  200 metriä ja oli erässään kolmas kauden kotimaisella kärkiajalla 23,62. Aika jää täpärät 0,02 sekuntia EM-kisojen tulosrajasta. Tuossa juoksussa myötätuulta oli 1,5 metriä sekunnissa.

– Tokan harjotuskisan 100 metrin alkuerä lupaili hyvää, mutta jäikin päivän parhaaks juoksuksi. Kyllä se tästä vielä lähtee, Latvala tviittasi.

Viestijoukkueella harjoitusjuoksu

Miesten 100 metrin alkuerissä Ville Myllymäki juoksi ajan 10,53 ja oli erässään kolmas. Juoksussa oli myötätuulta 2,6 metriä sekunnissa. Aika ei vienyt suomalaista finaaliin.

Hannu Hämäläinen pinkoi 100 metrin alkuerässään kolmanneksi ajalla 10,64. Tuossa juoksussa myötätuulta oli metri sekunnissa.

Suomen 4 x 100 metrin viestimaajoukkueen kilpailu Clermontissa meni harjoitusjuoksuksi, sillä mukaan ei tullut muita joukkueita. Suomen joukkue juoksi ajan 40,09 kokoonpanossa Eetu Rantala, Otto Ahlfors, Jonathan Åstrand ja Samuli Samuelsson. Joukkue otti vaihdot varman päälle.

Päivän parasta 100 metrin vauhtia naisten kilpailussa piti Trinidadin huippusprintteri Kelly-Ann Baptiste, joka kiihdytti alkuerissä ajan 11,14 ja finaalissa 11,13. Miesten 100 metrin kilpailun nopein oli Yhdysvaltain Tyson Gay. Hän juoksi alkuerissä ja finaalissa saman ajan 10,03.