Latvala MM-rajan kimppuun Espoossa kirittäjän kanssa

Latvala pinkoi Italiassa kuudenneksi

Pikajuoksija Hanna-Maari Latvala toivoo kroppansa palautuneen sen verran hyvin lauantaisista Kuortaneen Eliittikisojen juoksuista, että maanantaina Espoon Leppävaarassa olisi mahdollisuus viilettää kauden parasta vauhtia.

Latvala käy maanantaina 100 metrin MM-rajan 11,33 kimppuun Espoon Tapioiden kansallisissa kilpailuissa Leppävaaran stadionilla. Hänellä on illan ohjelmassa myös 200 metriä ja kirittäjänä kummallakin matkalla on Liettuan Lina Grinčikaitė-Samuolė.

Kuortaneella Latvala myöhästyi täysin startissa 100 metrillä, mutta kiri voiton ajalla 11,82. Sen päälle 200 metriä kulki lupaavasti 23,59 myötätuuleen 2,1 metriä sekunnissa.

– Kuortaneella oli niin nopea lähettäjä, etten kerinnyt kunnolla valmiit-asentoon ennen laukausta. Kävi mielessä, että jätän juoksun kesken. En ehtinyt saada lähdössä edes kunnon painetta telineisiin. Minun urani huonoin reaktio, Latvala tuumi.

Juoksu ei kuitenkaan jäänyt Latvalaa harmittamaan.

– MM-rajan teko vaatii kovaa kirittäjää ja sitä Kuortaneella ei ollut. Iso kiitos Espoon kisan järjestäjille, että sellainen on nyt kilpailussa mukana, Latvala sanoo.

Grinčikaitė-Samuolė, 28, on kolmen vuoden takaisten Helsingin EM-kilpailujen 100 metrin pronssimitalisti. Hänen ennätyksensä on 11,19. Tuoreen Liettuan mestarin kuluvan kesän paras noteeraus on Etelä-Koreassa Universiadeissa juostu 11,46.

– Kuortaneelta jäi 200 metriltä hyvä fiilis. Nyt on yritetty tehdä kaikki mahdollinen, että ehtisin palautua niistä kisoista, tämä kilpailu tulee aika nopeasti, Latvala sanoo.

 

Nokelainen ja Kangas keihäskilpailussa

Naisten keihäänheitossa 61 metrin MM-rajaa Espoossa tavoittelevat Heidi Nokelainen ja Jenni Kangas. Kotimaan kärkinimistä Espoossa kilpailevat myös seiväshyppääjät Jouni Marjaniemi ja Eemeli Salomäki, pika-aiturit Elmo Lakka ja Matilda Bogdanoff sekä pituushyppääjä Emmi Mäkinen.

Moukarinheiton 76 metrin MM-rajan kimppuun käyvät maanantaina pääkaupunkiseudulla myös moukarinheittäjät David Söderberg ja Tuomas Seppänen.