Latvala hakee Keski-Euroopasta vauhtia maaotteluun

Latvala hakee Keski-Euroopasta vauhtia maaotteluun

Hanna-Maari Latvala virittelee vauhtiaan viikonvaihteen Ruotsi-otteluun lyhyellä, mutta laadukkaalla Keski-Euroopan turneella. Viikonvaihteessa Latvala maisteli Hollannin MM-tähden Dafne Schippersin kotiinpaluutunnelmaa 100 metrin kilpailussa Amsterdamissa. Tiistaina hän juoksee 100 metriä Italiassa Roveretossa.

Tukholmassa odottaa lauantaina ja sunnuntaina kolmen startin urakka. Tilastojen perusteella Suomi on altavastaaja, mutta Latvala ei anna sen häiritä.

– Tilastot ovat tilastoja. Siellä radalle ne kilpailut lopulta ratkaistaan. Olemme saaneet joka vuosi Ruotsi-otteluun hyvän taisteluhengen päälle. Nytkin on kaikki mahdollisuudet napsia lajivoittoja. Ei se kaikkien ruotsalaisten kausikaan ole aivan nappiin mennyt, Latvala sanoo maaottelun ennakkonäkymistä.

Latvalan oma kesä oli jäädä tyystin torsoksi jalkaterävaivan takia. Hän tokeni kuitenkin juoksukuntoon ja voitti Porin Kalevan kisoissa rutiinilla 100 ja 200 metriä.

Syksyn kisojen tavoitteena on jättää hieman terävämpi jälki tilastoihin.

– Tehtiin Kalevan kisojen jälkeen treenijakso ja päätettiin, että koetetaan vähän nostaa tasoa syyskesästä. Niin jäisi vähän mukavammat lukemat tilastoihin, Latvala totesi.

 

Finaalipaikka tuli yllätyksenä

Treenijakson jälkeen Latvala suunnisti Amsterdamiin, jossa 100 metrin vetonaulana oli tuore 200 metrin EE-nainen ja maailmanmestari Schippers. Latvala juoksi alkuerissä 11,64 (0,7 m/s) ja finaalissa 11,75. Schippers vei voiton ajalla 11,12.

– Ensimmäisessä juoksussa startti oli hyvä, mutta en päässyt niin hyvin oman maksimijuoksun päälle, Latvala kertaili.

Paikka finaaliin tuli Latvalle yllättäen, sillä hän oli alkuerien jälkeen yhdeksäs.

– En tiennyt, että finaaliin otetaan yhdeksäs juoksija. Eivätkä sitä tienneet oikein kisajärjestäjätkään, kun kävin sitä aiemmin kysymässä. Valmistautuminen finaaliin ei ollut aivan ideaali, kun olin tekemässä loppuverkkaa, ja tultiin kysymään, enkö tule finaaliin, Latvala kertoo.

Roveretossa tiistaina Latvalalla vastassa on tukku 11,04-11,14 tällä kaudella juosseita sprinttereitä. Tavoite on parantaa viikonvaihteessa juostua omaa kesän parasta aikaa.

– Mahdollisuuksia on. Lämmintä on parikymmentä astetta ja mondo-ratakin tuntuu nopealta. Kävin sitä jo kokeilemassa, Latvala sanoo.

Rovereton kilpailun jälkeen Latvala tekee viestiharjoituksen muiden maajoukkuejuoksijoiden kanssa, ennen kuin matkustaa Tukholmaan.