”Lasten vanhemmatkin innostuvat kilpailemaan”

”Lasten vanhemmatkin innostuvat kilpailemaan”

Silja Line Seurakisoja järjestettiin viime viikolla jälleen ympäri Suomea. Uuraisilla 30 mukana olleen lapsen lisäksi kisailuista innostuivat myös heidän vanhempansa.

– Silja Line Seurakisoissa on aina mukavan leppoisa tunnelma. Lapset nauttivat ja aikuiset viihtyvät. Mukana on ollut noin 30 lasta, joista pienin oli tällä viikolla 1-vuotias. Hänkin juoksi 40 metriä. Myös lasten vanhemmat innostuivat kilpailujen jälkeen verestämään omia koululiikuntamuistojaan ja heittäytyivät kilpasille, Uuraisten Uran yleisurheilujaoston vetäjä Reijo Länkinen kertoo.

Hän sanoo, että pienellä paikkakunnalla vietettiin monia vuosia yleisurheilun suhteen todellista hiljaiseloa.

– Mutta näiden seurakisojen myötä toiminta on taas virkistynyt ja yleisurheilukoulukin on saatu pyörimään, hän toteaa tyytyväisenä.

Parkanossa seurakisoja järjestetään kesän aikana yhteensä kymmenet. Parkanon Urheilijoiden yleisurheilujaoston puheenjohtaja Kimmo Kyösti kertoo, että Silja Line Seurakisojen myötä toimintaan on saatu houkuteltua uusia pieniä yleisurheilijan alkuja.

– 5-vuotiata tyttöjä taitaa olla 15 ja poikiakin lähes kymmenkunta.

Kesän seurakisoissa yleisurheilua tehdään tutuksi käymällä läpi kaikki yleisurheilulajit.

– Toki aivan pienimmille tehdään aina vähän helpotetumpi versio esimerkiksi kuulasta tai moukarista. Järjestelyiden suhteen ei ole koskaan ollut ongelmaa, sillä lasten vanhemmat tulevat aina mielellään toimitsijoiksi, Kyösti toteaa.

Kesän Silja Line Seurakisojen paikkakunnat ja päivämäärät löydät tästä.