”Lapsia on niin paljon, että suhina vaan käy”

Silja Line jatkaa Seurakisojen kasvun ja kehityksen tukemista

Silja Line Seurakisoja järjestettiin tällä viikolla mm. Hirvensalmella ja Kuopiossa. Jälkimmäisessä osanottajia oli ilahduttavan runsaasti.

– Järjestämme kesän aikana yhteensä viidet Silja Line Seurakisat: kolmet radalla ja kahdet maastossa. Parhaimmillaan seurakisoissa on ollut lapsia niin paljon, että suhina vaan käy, yli 100, Kuopion Reippaan seuratyöntekijä Matti Haatainen naurahtaa.

Haataisen mukaan matalan kynnyksen kisakonsepti palvelee erityisen hyvin pieniä yleisurheilukoululaisia.

– Etenkin 6-7-vuotiaat tulevat mielellään harjoittelemaan kilpailemista. Siitä ikäryhmästä paikalla ovat yleensä lähes kaikki, jotka ovat mukana yleisurheilukoulussa. Vanhemmat ikäluokat ottavat seurakisat hyvinä harjoituksina. Toisinaan mukana ollut aikuisurheilijoitakin, Haatainen kertoo.

Hirvensalmen Urheilijoiden puheenjohtaja Juhani Manninen kertoo kesän viimeisten Silja Line Seurakisojen koonneen kentälle reilut parikymmentä lasta.

– Koulujen alku ja lomien loppu taisivat vähän verottavaa osanottajajoukkoa. Mutta hyvät kisat saatiin silti pidettyä, Manninen kertoo.

Hän sanoo, että lähes puolet osanottajista on yleensä ulko- tai kesäpaikkakuntalaisia.

– Puheluja tulee aina ennen kisoja, että saadaanko tulla mukaan. Kisakonsepti on toimiva ja meille ainoa oikea, Manninen päättää.