Lampinen voittoon Floridassa, Hjerpe 410

Lampinen ennätysvauhdissa Villanova Openissa

Ville Lampinen viritteli ulkoratakautta voittamalla 800 metriä Floridan Coral Gablesissa ajalla 1.50,81. Villanovan yliopiston juoksijan kisaurakkaan kuului myös 4 x 400 metrin viesti. Lampinen toi kapulan ankkurina maaliin ajassa 3.15,09. Se vei joukkueen kahdeksanneksi.

Voitto 800 metrillä oli selkeä. Toiseksi  24 juoksijan kilpailussa pinkoi Yhdysvaltain Dante Watson ajalla 1.51,83. Lampiselle kilpailu oli kevään ensimmäinen 800 metriä ulkoradoilla.

Seiväshyppääjä Erica Hjerpe taivutti 410 Yhdysvaltain yliopistosarjan Tennessee Relays –kilpailussa Knoxvillessa. Hjerpe meni 410 ensimmäisellään ja oli viides. Kolme yritystä 420:stä eivät tuoneet ylitystä. Hjerpen ennätys on 425. Kilpailun voitti 440 ylittänyt Yhdysvaltain Sydney Clute.

Berkeleyssä opiskelevalla moukarinheittäjä Ilse Kaajalla on takana neljä kilpailua kuluvalta keväältä. Toistaiseksi kauden paras on maaliskuussa Sacramentossa heitetty 60,59. Viikonvaihteessa hän heitti Stanfordissa käydyssä kilpailussa toiseksi 60,04 kantaneella heitolla. Se syntyi viimeisellä yrittämällä. Kaajan ennätys on 61,06.