Lampinen urakoi kaksi lajia

Lampinen voitti ja petrasi ennätystään

Ville Lampinen pinkaisi 800 metrillä kevään kotimaisen kärkiajan 1.50,94 Auburnissa Alabamassa käydyssä War Eagle Invitational -yliopistokilpailussa.

Lampinen sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Voittoon juoksi Ghanan Alex Amankwah ajalla 1.48,37. Puerto Ricon John Rivera oli toinen ajalla 1.50,72.

Kilpailu oli Lampisen kevään kolmas 800 metriä ulkoradoilla. Talven hallikisoissa hän juoksi parhaimmillaan 1.50,88. Auburnin 800 metrillä oli mukana kaikkiaan 22 juoksijaa.

Pari tuntia 800 metrin finaalin jälkeen Lampinen kiikutti viestikapulaa 4 x 400 metrillä ja oli mukana juoksemassa Villanovan yliopistoa kilpailussa toiseksi. Villanova toi kapulan maaliin ajassa 3.13,44. Kisan voitti Yalen yliopisto ykkösjoukkue ajalla 3.13,25.

Hukan ja Tuurin kausi käynnissä

Minttu Hukka juoksi Bryan Clay Invitational -kilpailussa 3000 metrin esteissä viidenneksi ajalla 10.18,00. Hän on aiemmin tänä keväänä juossut matkan 10.13,63. Kalifornian Azusassa käydyn kilpailun voitti Kanadan Charlotte Prouse ajalla 10.03,97.

Korkeushyppääjä Heta Tuuri oli viides Kalifornian Long Beachillä käydyssä kilpailussa. Hän ylitti 175 kolmannella, mutta kolme yritystä korkeudesta 180 eivät tuoneet ylitystä.

Tuuri ylitti talven hallikaudella parhaimmillaan 179. Kuluvan ulkoratakauden paras on toistaiseksi Wacossa Texasissa pari viikkoa sitten ylittynyt 176.