Lampinen pinkoi kotimaisen kärkiajan

Lampinen ennätysvauhdissa Villanova Openissa

Ville Lampinen juoksi 800 metri kauden kotimaisen kärkiajan 1.49,70 Lexingtonissa Yhdysvaltain yliopistosarjan Idän mestaruuskisakarsinnoissa. Paikkaan yliopistosarjan mestaruuskisoissa tulos ei riittänyt.

Lampinen oli erässään seitsemäs ja yhteistuloksissa 19:s, kun Eugenessa käytäviin mestaruuskisoihin pääsivät erien kolme parasta sekä kolme aikojen perusteella.

Lampisen erän voitti amerikkalainen Drew Piazza ajalla 1.47,10, joka oli kisapäivän toiseksi nopein. Kolmen joukkoon erässä vaadittiin 1.48,32 ja aikojen perusteella paikka Eugeneen vaati 1.48,11. Lexingtonin kisojen kärkiaika oli amerikkalaisen Isaiah Harrisin 1.45,92.

Lampinen juoksi Villanovan yliopiston paidassa tasaisen kauden. Hallikaudella 800 metriä kulki parhaimmillaan 1.50,20. Lexingtonissa nyt syntynyttä aikaa paremmin hän juoksi ulkoradoilla viestissä, jossa hänelle kellotettiin 1.47,81.

Lujana NHL-liigan New York Rangersin kannattajana Lampinen vertasi yliopistokisakauttaan suosikkijoukkueensa kauteen.

– Liekö sattumaa, mutta kausi oli paljolti samanlainen kuin Rangersilla. En aivan täyttänyt odotuksia, mutta oli hyviä hetkiä, Lampinen tviittasi.

tuloksia